0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

пролетни инсеминации април-май 2010
« -: Април 25, 2010, 18:36:07 pm »
Здравейте момичета!
Аз пак съм на ринга за втората си инсеминация.Имам една дилема дали да я правя или да пробваме по естествен начин.При нас проблема е липсаата на овулация, но с Гонала, който си слагам получавам.При предната инсеминация фоликула се беше спукал незнайно кога за мен, а нали преди това трябва да има въздържание и не може да се прави секс. Вие какво бихте ме посъветвали?Александров и той ми каза че може да избирам.Аз съм с поликистоза и то упорита и на двата яйчника.Без стимулация не получавам овулация.Ако и този път не стане незнам дали да не правим инвитро.
Моля за вашето мнение.Утре съм на УЗД да видим как се развиват яйцата.

Re: пролетни инсеминации април-май 2010
« Отговор #1 -: Май 02, 2010, 10:56:43 am »
Момичета док ми спря Гонала нямало достатъчно голям фоликул.Каза, че ако не стане до есента правим инвитро.Но имам един въпрос към вас:имаше един фоликул, който беше по голям, може би той го остави сам ако се развие развие.Днес ми е 13 ден от началото на цикъла и ми се появи малко кафяво зацапване. Какво може да е това? Иначе гърдите ме наболяват и имам придърпване ниско долу от ляво, дали е възможно да е настъпила овулация?Малко объркано стана ама и аз се обарках вече. Ще ви бъда благодарна ако споделите с мен !

« Отговор #2 -: Май 04, 2010, 17:26:20 pm »
chuspito, а защо те стимулират с Гонал за инсета.Аз също съм с поликистоза и съм правила 5 такива със стимулация с клостилбегит(най-леката).Трябваше да ги направим за да кандидатстваме по фонда, тъй като поликистозата не се води достатъчна причина за стерилитет и трябва да имаме 4-ри инсета.Всичко протичаше нормално при инсеминациите, ову имаше, но не се получи забременяване.Сега ще правим инвитро.незнам, какво да те посъветвам.....при положение че нямаш ову, трябва да продължиш с инсетат или да преминеш към инвитро.
Не те ли следи док на УЗ и да те осведомява кога се пукат фоликулите и какво въобще се случва?В коя клиника си?
Относно зацапването е напълно възможно да е било заради ову.И защо е оставил фоликула сам да се развива?Нали целта е да се направи инсе?Извинявай, но малко се обърках какво точно се случва при теб :oops:
« Отговор #3 -: Май 04, 2010, 20:59:24 pm »
Когато ме стимулираха с Клостилбегит 2 пъти и двата пъти получих кисти.Моят док е Александров в АГ Варна.С Гонала по принцип реагирам много добре но този път както казах нямаше доминантен фоликул.Сега ще чакаме да мине лятото и ако нищо не стане и ние на есен ще правим инвитро.Ти при кой доктор си и къде ще правиш инвитро?

« Отговор #4 -: Май 05, 2010, 08:56:18 am »
Аз съм при Владимиров.Пожелавам ти да не правите инвитро, а да стане по естествен път докато чакате да мине лятото :wink:
*
« Отговор #5 -: Май 05, 2010, 10:31:51 am »
Здравейте,

Включвам се тук с моето първо инсе, планирано за утре 06 май.
Нямаме много добри изходни позиции, но решихме да опитаме и ... да се надяваме yahoo_17

Има ли и други момичета с процедури този месец?
*
« Отговор #6 -: Май 05, 2010, 11:34:37 am »
има имааа :) моето инсе беше на 30.04 трето е в клиниката на д-р Владимиров, така че ще чакаме :)
Снежина хайде късмет :)
chuspito и на теб :)

П.С. и Рокси и тя, ако някой съм изпуснала бързо да се отчита :-D
« Последна редакция: Май 05, 2010, 11:36:53 am от titkata »
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #7 -: Май 05, 2010, 11:42:54 am »
Титка, и на теб  :crossfingers: yahoo_17 stork-boy

Хайде, ти първа ще съобщаваш хубавите новини  :)

А за chuspito, доколкото разбирам отлагат ... или  :ask:
« Отговор #8 -: Май 05, 2010, 12:15:23 pm »
Здравейте момичета!
Ами май излиза че отлагаме инвитрото ама то е по настояване на док.Каза да си починем малко да пробваме по естествен начин и септември здраве и живот на инвитро.На всички момичета пожелавам много бебета и усмивки.Вярвам че мечтата ще се сбъдне на всички само това пусто чакане ме убива, ама няма начин.Ако има нещо ще пиша.Иначе всеки ден ви чета и много ви се радвам на тези който успяват а на другите стискам палци.

*
« Отговор #9 -: Май 05, 2010, 12:29:01 pm »
chuspito,

Използвай лятото пълноценно, и дано има сладки изненади.
Късмет! 
« Отговор #10 -: Май 05, 2010, 14:55:10 pm »
пожелавам успех на майските момичетата.

chupsito,  а знаеш ли защо няма овулация? с риск да съм досадна, те съветвам да си изследваш Щитовидната жлеза, ако не си го направила до сега. Повечето момичета си я изследват, и ти сигурно си от тази група, но аз да си дам съвета, понеже аз не я бях изследвала :)

Аз пробвах с две инсеминации, докато съвсем случайно не открих проблема с ЩЖ, и сега трябва да го вкарам в норма, преди да правя каквото и да било (ако изобщо се наложи асистиран метод). Щитовидната жлеза влияе на всички функции в организма, включително и овулацията.

Пожелавам приятни почивни дни на всички.
*
« Отговор #11 -: Май 05, 2010, 16:47:36 pm »
Здравейте,

Включвам се тук с моето първо инсе, планирано за утре 06 май.
Нямаме много добри изходни позиции, но решихме да опитаме и ... да се надяваме yahoo_17

Има ли и други момичета с процедури този месец?

Снежи, силно стиснати палци от мен инсеминацията да има щастлив завършек, въпреки изходните позиции.

Успех на всички с предстоящи инсеминации през май!
*
« Отговор #12 -: Май 06, 2010, 14:55:14 pm »
Благодарим, Цигуларче!

Е, ето ме, всичко мина по план. От този момент нататък може и да съм  preggo
Часът на истината - след 15 дена yahoo_17
*
« Отговор #13 -: Май 06, 2010, 20:07:14 pm »
Благодарим, Цигуларче!

Е, ето ме, всичко мина по план. От този момент нататък може и да съм  preggo
Часът на истината - след 15 дена yahoo_17

:crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #14 -: Май 08, 2010, 21:38:16 pm »
Хей, момичета, как сте?

Аз нещо не се чувствам съвсем комфортно ...
При манипулацията явно шийката ми се нарани, защото получих леко кървене и до момента си ме понаболява ниско долу, като корема ми си остана леко подут и твърд. Днес и 00 ме пропуснаха. Тази вечер започнаха да ме болят и яйчниците, което по принцип не ми се случва.
Утрогестана, който се препоръчва вагинално, сутрин го приемам през устата, защото нямам възможност да лежа, но пък час-два след това съм направо като пияна.
На вас как ви понася?
Чудя се дали да не сменя тактиката, вечер пък не мога да спя, да взема да го пия, че поне да ме унася :balk_126:
« Отговор #15 -: Май 09, 2010, 10:49:39 am »
Snegina, когато се пие утрогестана, в повечето случи има странични ефекти - замаяност, сънливост, повишаване на теглото, гадене и т.н.За това по често го изписват вагиналнмо.Ако са ти казали да го приемаш вагинално, по-добре е така да бъде.Не е нужно да лежиш много време - 15-20 мин са достатъчни.А болката в яйчниците и подутия корем, може и да са от хубавите симптоми, така че спокойно, не се шашкай.Стискам ти палци!!!
*
« Отговор #16 -: Май 09, 2010, 10:56:33 am »
Благодаря ти, violett :flower:
*
« Отговор #17 -: Май 10, 2010, 10:56:53 am »
на всички пожелавам успех в процедурите този месец.

ние пропускаме.сега пия контрацептив и чакам да ми дойде да видим какво ще правим след това.
« Отговор #18 -: Май 10, 2010, 12:17:49 pm »
zdr momi4eta i az sam ot proletnite. no dnes mi vaznikna edin problem i iskam da popitam niakoi dali e normalno sled 6 den decapeptil da imam cikal
*
« Отговор #19 -: Май 10, 2010, 12:49:14 pm »
zdr momi4eta i az sam ot proletnite. no dnes mi vaznikna edin problem i iskam da popitam niakoi dali e normalno sled 6 den decapeptil da imam cikal
Лично аз не мога да помогна в тази ситуация.
Не знам дали тук ще се включи някой друг.
По-добре попитай в някоя друга тема.
Успех!
И пиши на кирилица...