0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: пролетни инсеминации април-май 2010
« Отговор #20 -: Май 10, 2010, 13:47:33 pm »
благодаря :D
*
« Отговор #21 -: Май 11, 2010, 22:08:21 pm »
Много пустичко тук ...

Титката, кога ще правиш тест?

Момичета, всички ли правите кръвен тест? Док. ми каза - тест след 15 дена, но не сме уточнявали какъв.
Ами ако уринния не хване?
Май много рано започнах да го мисля :oops:

И корема ми е все така подут и твърд.
Въпреки утрогестана, БТ този месец е дори по-ниска от обичайното, а трябваше да очаквам по-високи стойности...
*
« Отговор #22 -: Май 11, 2010, 22:37:23 pm »
Снежи, знам, че няма как да не го мислиш, но ако стане, със или без симптоми, със или без кръвен тест, ще си покаже. Мен никога не са ме викали на кръвен.

Аз след първата инсеминация имах закъснение от 3-4 дни и само отрицателни тестове - големи терзания бяха, измъчих и себе си, и мъжа си. Зная как е, хем таиш надежда, хем не щеш да се надяваш напразно... Дано резултатът е положителен съвсем скоро. :D
« Отговор #23 -: Май 12, 2010, 02:14:22 am »
Снежи,
моята докторка казва на 14-ия ден да си правия уринарен тест. ДОколкото зная 2 дни преди това кръвния може да се пусне. Цигуларчето е права - то ще си покаже!!Поеми дълбоко въздух и мисли за други неща - доколкото е възможоно!!!
Стискам ти силно и много палци!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Момичета,
като си поставяте Утрогестана вагинално имате ли странични ефекти? Аз да споделя моите:
- два-три дни след манипулацията започват първо гърдите: много се подуват, стават болезнени
- по същото време започва да ми се подува корема, до степен, че чак в профил стърчи ;)
- чувствам се много подпухнала, като цяло;

Възможно ли е всичко това да е вагинално поставяне на Утрогестан?
*
« Отговор #24 -: Май 12, 2010, 08:09:30 am »
Орхидея, от Утрогестана не би трябвало да ти се подува корема,поне аз не съм чувал или изпитвала подобен ефект.Случва се да си сънлива,гърдите също могат да се напрегнат.

*
« Отговор #25 -: Май 12, 2010, 09:00:24 am »
Титката, кога ще правиш тест?
аз не правя кръвни, а само "пикливи" и то ако имам закъснение. Миналият път въпреки че слагах утрогестан имах пмс с мн болки няколко дни, закъсня ми 4-5 дни и накрая зацапа. Напишках 2 теста, естествено бяха (-).
Сега гледам да не мисля кога ще е, гледам да не се вслушвам в тялото си, каквото стане. Ама ми е рано още, де Снежи :)

За утрогестана: слагам го и аз само вагинално, но се чувствам мн зле, подпухнала, сънлива, дори има много дни на замаяност и силно главоболие. Чудих се дали е от клостила или утрогестана или мен нещо не ме бива... За гърдите не знам, защото на мен по принцип след овулация си ме наболяват и стават твърди, така че не знам дали и от лекарството стават такива :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #26 -: Май 12, 2010, 09:02:43 am »
Благодаря ти Тини.
И аз изчетох листовката безброй пъти и точно това не намерих. Симптомите, за които говоря не са ми за първи път. Първия път си мислех дори, че съм бременна. Сега вече зная, че това въобще не е критерий и просто го отдадох на лекарстовто.
Всичко прилича на един много болезнен ПМС.
Странно, нали .. ?
*
« Отговор #27 -: Май 12, 2010, 09:12:59 am »
Здравейте, момичета,

Много ви благодаря, че се включихте ...

Единственото, което ме притеснява за теста е, че ако покаже ---, трябва да спра лекарствата и до три дни да си чакам М., но пък ако уринния тест просто не хване ранна бременност, да не стане така, че спирането на лекарствата да е фатално :ask: Но просто няма начин.
Аначе мисля за 12г. съм калена в тези отвратителни периоди на чакане и --- тестове.

Орхидея,
Ако поставяш вагинално Утрогестана, не би трябвало да имаш странични ефекти. При мен дори и сутрешния орален прием вече е поносим. Ти кога направи инсето?

Странно, при мен, дори тези ефекти, за които ме предупредиха при приема на естрофем и утрогестан - напрегнатите гърди - отсъстват напълно.
Само корем ме боли, дори като ПМС.

Хубав ден!
И късмет на всички yahoo_17 preggo
.....
А, Титката се появи - значи ти спираш лекарствата и (НЕ)чакаш? Въобще ли не правиш тест? Все пак от Утрогестана винаги се получава изместване на цикъла ...
« Отговор #28 -: Май 12, 2010, 09:40:59 am »
Снежи, не би трябвало, но имам някави странични ефекти. Не съм хабилитирана да преценя дали е от стреса като цяло, дали е от клостила, дали е от утрогестана. Откакто съм по тези лекари и процедури цикъла ми стана много своенравен. Преди ми беше на 25 дни , но от няколко месеца си идва, когато си поиска след 30-ия ден. Успех на всички ни момичета!
*
« Отговор #29 -: Май 13, 2010, 10:49:54 am »
Снежи
аз миналия път бях за първи път с утрогестан и докато си го слагах и се появи зацапване кафяво и едната сутрин леко червено. Правих уринарен тест и беше (-) но въпркеки всичко се обадих на док. да го питам какво да правя и той каза да спирам лекарството и на преглед при него. Това такова неидване не се е случвало досега. ПРеди време съм пила Дуфастон и с него беше същата работа, идва си въпреки че приемам лекарства. Айде дано тоя път не е така  :lol:
А на тебе ти е рано още да мислиш, нали след 21-ви :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
*
« Отговор #30 -: Май 13, 2010, 10:53:21 am »
Това такова неидване не се е случвало досега. ПРеди време съм пила Дуфастон и с него беше същата работа, идва си въпреки че приемам лекарства. Айде дано тоя път не е така  :lol:

Дано, дано, тези дни много ще ти  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

А на тебе ти е рано още да мислиш, нали след 21-ви :)
Голяма глава - много мисли  :lol:
*
« Отговор #31 -: Май 13, 2010, 11:15:34 am »
 :balk_77:  :lol:
*
« Отговор #32 -: Май 13, 2010, 19:45:38 pm »
момичета аз нещо се обърках  :ask:, някои от вас слагат утрогестана ен на брой дни и по някое време без да го спирате правите тест ? доколкото си спомням на мен ми бяха казали да си слагам 2 опаковки и да го спирам.
*
« Отговор #33 -: Май 13, 2010, 20:43:57 pm »
момичета аз нещо се обърках  :ask:, някои от вас слагат утрогестана ен на брой дни и по някое време без да го спирате правите тест ? доколкото си спомням на мен ми бяха казали да си слагам 2 опаковки и да го спирам.

2 опаковки или долу-горе 15 дни след инсето. После правиш тест и ако е ----- спираш утрогестана, ако е +++++ (дай боже) продължаваж го и звънкаш на док.
Това че приемаш обаче прогестеронов препарат не означава, че междувременно няма да настъпи метструация. Това са имали пред вид момичетата - просто цикълът е дошъл преди предполагаемата дата за тест :(
*
« Отговор #34 -: Май 14, 2010, 13:52:52 pm »
... тук май само аз си пиша ...

Днес много ме боли корем, все едно съм в цикъл osi_10
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #35 -: Май 14, 2010, 14:30:34 pm »
Снежинке успех миличка!
Болките може да са признак на бременност  :D
« Отговор #36 -: Май 14, 2010, 14:49:51 pm »
Здравейте, момичета,
има нещо, което ме притеснява :ask: искам вашето мнение. Ще правя шесто инсе и без прекъсване взимам клистила, а в листовката пише до три месеца и пичивка. Имам отвреме-навреме топли вълни и леко гадене. Не е ли много време
*
« Отговор #37 -: Май 14, 2010, 14:58:34 pm »
Криси, благодаря!
За мен определено е ново усещане, дано да е за хубаво.
И на теб много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :hug2:

Валката,
Пила съм го  тоя Клостил, и аз знам така - три месеца и пауза.
Но ти вече си натиснала спусъка дет се вика ...
При кой лекар си, че така те е пресирал?
« Отговор #38 -: Май 14, 2010, 15:01:32 pm »
В клиниката на д-р Владимиров съм и не попитах д-р Димитрова за това последния път. :oops:
*
« Отговор #39 -: Май 14, 2010, 15:05:06 pm »
Учудвам се :?
А защо да питаш, не определят ли те какво и колко да приемаш?