0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кратка ли ми е лутеалната фаза?
« Отговор #20 -: Юли 28, 2011, 15:00:35 pm »
Аз започнах бебеправенето освен с преглед и хормонални изследвания при гинеколожката си, и с разговор на тази тема с нея, с няколко основни препоръки и литература по въпроса. Просто реших да не губя време  :wink: Знам, че не е лесно човек да намери 'своя' лекар, но е важно.. Неудобно е пътуване до друг град при посещение на лекар, но понякога е нужно съвсем мъничко помощ за сбъдване на желанието. А и средствата оправдават целта, нали?

Късмет ти желая, Venta  :)
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
« Отговор #21 -: Юли 28, 2011, 16:49:58 pm »
Rejna При коя лекарка ходиш ти?
Знам много добри лекари гинеколози в София и съм ходила при тях, но те се занимават диагностика на ембриони или лечение на гинекологични заболявания. Не съм запозната с добрите лекари, който се занимават с репродуктивни проблеми - не ми се е налагало.
« Последна редакция: Юли 28, 2011, 16:59:38 pm от Venta »
*
« Отговор #22 -: Юли 28, 2011, 17:22:48 pm »
Venta, не живея в България. Не съм запозната и със специалистите в родината. Но в този подфорум би могла да намериш нужната ти информация  :)
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
« Отговор #23 -: Юли 28, 2011, 18:39:54 pm »
А най-добре започни оттук: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109

Хвани една клиника за ушите, задължително с партньора ти направете изследванията, които ще ви назначат и на двамата, и си спести много похабени нерви, пари и време.
Успех!
« Отговор #24 -: Септември 16, 2011, 18:59:30 pm »
Момичета, аз съм със средна дължина на цикъла 30 дни и ЛФ обикновено 15 или 16 дни, но имам зацапване което е 2-3 дни преди МЦ , но се е случвало и 7 и 5 дни преди МЦ , може ли да се каже че при това зацапване е започнало кървене и в този случай не ми ли е кратка ЛФ ?По време на зацапването обаче поддържам висока БТ , според мен нормална за ЛФ ,  възможно ли е зацапването да е от нисък прогестерон при условие че правя добра разлика в двете фази - 0.4 гр. и въпреки зацапването я поддържам високата БТ докато не дойде деня с М.?
Благодаря!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #25 -: Септември 17, 2011, 20:40:40 pm »
eliyana  да, може зацапването да е от нисък прогестерон.
Разликата в Бт трябва да е 0,4-0,6, ако е по-малко или 0,4 е добре да се провери Прогестерона.
Говори с Аг - може да вземаш добавки за МЦ и О. /герикапс по схема , омега 3 и т.н./

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #26 -: Септември 18, 2011, 08:26:36 am »
eliyana  да, може зацапването да е от нисък прогестерон.
Разликата в Бт трябва да е 0,4-0,6, ако е по-малко или 0,4 е добре да се провери Прогестерона.
Говори с Аг - може да вземаш добавки за МЦ и О. /герикапс по схема , омега 3 и т.н./
Благодаря denis , почнах от този месец отново да взимам вит Е/предписах си го/, а преди време док ми беше предписал геритамин по схема , но схемата нещо ми се стори странна и го спрях след първия месец
« Отговор #27 -: Октомври 31, 2011, 16:50:50 pm »
Може ли някой да погледне и моята графика и да ми кажете според вас кога е била ОВУ и колко дълга ми е лутеалната фаза? Графиката за месец септември
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #28 -: Октомври 31, 2011, 19:54:49 pm »
valentina todorova
има нанесени стойности само за МЦ 23/08/2011 - и графиката ти показва проблем
За да се определи ЛФ трябва Бт да се следи поне 3-4 МЦ, МЦ да е нормален и да няма проблем с О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #29 -: Ноември 01, 2011, 08:00:56 am »
Извинявай но много не разбрах какво е не както трябва?Температурата ми ли ? МЦ ми е през 30-31 дни което значи че ОВУ трябва да е около 14 по графиката ми според теб кога и била?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #30 -: Ноември 01, 2011, 21:15:15 pm »
Извинявай но много не разбрах какво е не както трябва?Температурата ми ли ? МЦ ми е през 30-31 дни което значи че ОВУ трябва да е около 14 по графиката ми според теб кога и била?
Изказах мнение за графиката ти от  МЦ 23/08/2011
Други графики за сега нямаш / поне качени в Ову календара :)/
Това, че МЦ ти е точен /30-31 дни/, не означава, че всичко е наред с О.
И тъй като само по 1 графика не е редно да се правят заключения, предложих да мериш редовно БТ и да правиш тестове за О. поне 3-4 поредни МЦ

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #31 -: Ноември 03, 2011, 22:34:02 pm »
Денис, мислиш ли, че последният цикъл е с къса ЛФ? Мисля че поддържам по-висока температура в началото на цикъла първите 2-3 дни, на какво мислиш, че би се дължало това? Мислиш ли, че има някаква нередност в циклите?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #32 -: Ноември 06, 2011, 07:58:19 am »
Денис, мислиш ли, че последният цикъл е с къса ЛФ? Мисля че поддържам по-висока температура в началото на цикъла първите 2-3 дни, на какво мислиш, че би се дължало това? Мислиш ли, че има някаква нередност в циклите?
МЦ 03/10/2011 малко ти е къса ЛФ.
Погледнах и др. графики - не са зле графиките ти, но не мога да кажа, че са и идеални / не че при такива графики не може да се зачене :)/
Защо не направиш една ФМ за да си сигурна, че има О.? - ще разбереш точно колко дни е ЛФ и може да си пуснеш Прогестерон /ще знаеш какви са нивата му и как функционира ЖТ/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #33 -: Ноември 06, 2011, 21:04:33 pm »
Благодаря ти, Денис, отново за компетентното мнение! Този месец точно това мисля да направя - фоликуметрия и да броим с доки 7 дни и тестче на прогестерона! И на мен наистина ми се струва, че нещо не е както трябва...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #34 -: Ноември 07, 2011, 18:24:36 pm »
Благодаря ти, Денис, отново за компетентното мнение! Този месец точно това мисля да направя - фоликуметрия и да броим с доки 7 дни и тестче на прогестерона! И на мен наистина ми се струва, че нещо не е както трябва...

Супер!
Мери редовно Бт и прави тестове за О.
Това е много важно - сама ще видиш при каква БТ е О. и след колко часа след (+) тест е О.
След това сама ще може да се ориентираш  в графиките си и да ги разбираш по-лесно

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #35 -: Ноември 08, 2011, 20:50:08 pm »
Благодаря ти, Денис, че винаги си така отзивчива! И най-вече - че те има!  :kiss: :bighug: