0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

d2

yasmin и сиофор 850
« -: Май 09, 2006, 21:00:17 pm »
Имах нередовен цикъл,косата ми пада,ям малко,но пълнея и посетих гин-г.Установи че имам фолекулка,която щяла да се изчисти със следващия цикъл.,както и бяло течение,което си го имам доста често.Гин-ката ми изписа билкови хормонални заместители тъй като не исках да се тъпча излишно с химии.Е,да,ама когато в аптеката ми казаха 55лв.се отказах от лекарствата.Дойде ми и към края на цикъла и след това имах силни болки ниско долу.Затова пак отидох при гин-ката и й казах,че не съм изпълнила рецептата й.Този път само бръкна и реши да ми изпише направо ясмин-за регулиране на хормоналния дисбаланс и сиофор 850 за теглото.Ясмина и сиофора започнах да ги пия на 1я ден от цикъла в продължение на 6мес.Сиофора да го взимам 2пъти на ден по 1/2табл.На 3я ден бях на рожден ден и пих 1глътка ракия и после 2глътки вино.След 10-15мин започнах да се почесвам тук-там,най-вече около слабините,после около тазовите кокалчета.И на следващия ден даже неможах да спя от силни обриви и сърбежи по цялото тяло.Посетих гин-ката,която ми спря Сиофора и ми изписаКларитин(п/воалергичени таблетки),но днес вече почнаха да ме болят и местата,които ме сърбят-приличат на отоци-подути, силно червени и горещи, получих отоци на глезените.Какво да правя?Да не би да е реакция от ясмина?Или е наистина от сиофора?Нямам апетит,не съм ходила по голяма нужда 3ти ден?Какво става с мен?Много съм изплашена!ПОМОГНЕТЕ!!!!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
yasmin и сиофор 850
« Отговор #1 -: Май 09, 2006, 21:08:51 pm »
Д2, много съжалявам за положението, в което си изпаднала. Струва ми се най-разумно да се консултираш незабавно с алерголог. Ако си от София и положението е спешно можеш да посетиш Пирогов, там вероятно има такъв специалист, а ако имаш финансова възможност, върви във Вита, там винаги имат дежурен лекар и ще ти намерят и специалист.
После пиши какво е станало.Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
yasmin и сиофор 850
« Отговор #2 -: Май 09, 2006, 21:27:32 pm »
Ако са толкова сериозни нещата посети алерголог!!!
Какви противоалергични пиеш????Ако не ти помагат лекар може да ти сложи инжекции,те са по ефикасни.
Мила дано скоро да ти мине ,че е много неприятно!!Успех!!! :lol:
*

d2

yasmin и сиофор 850
« Отговор #3 -: Май 09, 2006, 21:30:43 pm »
Мерси за предложението,но съм във Варна.Незнам ко чакам,но си свалих кожата от чесане,а и на някои места и боли при допир,но нали ми остават още 2табл.от изписания Кларитин-чакам и те да свършат и ако не изчезнат -отивам.Но откакво може да е?
*

d2

yasmin и сиофор 850
« Отговор #4 -: Май 09, 2006, 21:34:48 pm »
някой от вас вземала ли е тези п/возачатъчни и от сиофора?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
yasmin и сиофор 850
« Отговор #5 -: Май 09, 2006, 22:24:14 pm »
мила девойко... направо не знам от къде да започна.
1. какво значи "Установи че имам фолекулка,която щяла да се изчисти със следващия цикъл." - такова животно нема. за неспукал се фоликул, който се е превърнал в киста ли става въпрос. ако да то изчистването със следващия цикъл не е гарантирано а се установява с преглед (поне доколкото знам аз).
2. тъпченето с химии при бяло течение съвсем не е излишно. напротив - много е наложително дори
3. билковите заместители на химиите са доста по-скъпи. след като ги предпочиташ би трябвало да го знаеш. освен това лечението с тях е доста по-продължително и в някои случаи несигурно, което допълнително оскъпява лечението.
до тук с тебе. сега за гинката и за тебе.
1. как така ти изписа противозачатъчни без нито едно изследване на какво се дължи хормоналния дисбаланс и как така ти толкова бързо се нави на тая химия след като отказа предишната за течението
2. сиофор се приема от диабетици и хора с инсулинова резистентност. ти такава ли си. ако не как така почна да пиеш и тая химия без да си попитала как ще повлияе на теглото ти ако не си диабетичка и нямаш инсулинова резистентност. сиофора не е панацея и не се предписва на всички с наднормено тегло. най-малко преди това се тества хормона инсулин. дори зеления чай не е безвреден, когато не се употребява правилно а какво остава за химията.
3. сърбежите ти не знам от какво са но не са от 3-те глътки алкохол.

съвета ми.
1. иди на лекар различен от сегашния. задължително посети и ендокринолог. така по симптоми (нередовен цикъл, капеща коса и пълнеене ми прилича на проблем с щитовидната жлеза). ако съм права противозачатъчните няма да ти помогнат дори за нередовния цикъл. това го знам щото и аз имам проблем с щитовидната жлеза. ако съм права сиофора няма да ти помогне в борбата с килограмите. това го знам щото мъжа ми също ги бори със сиофор. той обаче е с инсулинова резистентност.
2. ако имаш възможност винаги посещавай поне двама независими специалиста за един и същ проблем. това го знам от практиката.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

d2

yasmin и сиофор 850
« Отговор #6 -: Май 09, 2006, 22:56:56 pm »
Съгласна съм с тебе за всичко.Прочетох упътването на сиофора и се изплаших,тъй като не съм диабетичка,дори си направих изследване на кръвната захар и й го занесох.Тя се изсмя и каза,че девойките не винаги я слушат внимателно като им обяснява,т.е.сиофора не е само за диабетици,а влияел на метаболизма.Хормоните-проблема с теглото и косата ми е от 2-3г.В края на 2004 и през 2005 ходих по ендокринолози,пих L-Tyroxin,гледаха ми щитовидната жлеза на някъв си видеозон (незнам как точно се казва апарата),правих 2ри изследвания на щитовидните хормони-в норма си бяха.Тази година реших да сменя гин-га,тъй като през 5-6мес.при другия за бели течения, за туширане 2пъти на раничка и накрая с личната ми лекарка решихме да ида при друг специалист.Направлението го взех със голям зор и за новия специалист,препоръчан ми от моята лекарка,чаках 2.5месеца.Преди да ида при него посетих и друг,а той даже не ме и пригледа ръчно,камо ли на видеозон,хем платих.Като отидох при дългоочаквания и доста натоварен гин-г,ми направи цитонамазка-ОК,прегледаме основно с някъв апарат и тогава видя тази фоликула(24на20),която щяла да се пукне и изчисти. А за течението ми изписа на овули и на таблетки "Макмирор",които ги приемах 7дни.С течението се оправих. Знам,че е много по-добре да посетя и други лекари,но трябва да се плаща,а лекарката ми не ми дава направления (за кво си плащам здравните осигуровки-никой незнае),били ограничени.Но с тези отоци и болящи постояни сърбежи май ще се наложи да я посетя.Не искам да ме ползват за опитно свинче,неискам да ме тъпчат с химии!
*

лили

• 2151
yasmin и сиофор 850
« Отговор #7 -: Май 09, 2006, 23:42:08 pm »
така от далече не мога много да ти помогна. нека някой от варна ти препоръча добър специалист там. имаш нужда от такъв със сигурност. може би гинеколог-ендокринолог ще ти свърши работа. а може все пак и отделно ендокринолог и отделно гинеколог да посетиш.
значи сега пак за сиофора. влияе на метаболизма, но не на всички с наднормено тегло. само на тези които имат причина да го пият. ако ти не си изследвала поне хормон инсулин и той не ти е повишен според мене сиофора няма да ти помогне.
защо си пила тироксин ако хормоните са ти в норма. честно много ми е странно как скачаш от раз на лекарства като тироксин и сиофор а се опъваш за лекарства за бяло течение.
обърни внимание на щитовидната жлеза. все повече си мисля че проблема ти е там. всички се ядосваме за направленията, но те не ти спестяват чак толкова много пари а нервите покрай тях са неописуеми. посети добър специалист независимо от цената. пари се изкарват. със здравето въпроса седи по друг начин. един нелекуван проблем може така да се задълбочи че да стане нелечим накрая. не ти знам бюджета но ако трябва заем вземи и посети специалист. за лекар всеки ще ти даде. не е като да ги искаш за цигари или дискотека. открит проблем е наполовина решен проблем. пожелавам ти успех.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

d2

yasmin и сиофор 850
« Отговор #8 -: Май 10, 2006, 09:26:19 am »
днес ще посетя ендокринолог.тази нощ също не успях да спя от сърбежи,петната и пъпките продължават да покриват нови територии.Интересно ми е след като пия п/воалергични (Кларитин) защо не действат?
*
yasmin и сиофор 850
« Отговор #9 -: Май 10, 2006, 09:34:27 am »
Цитат на: d2
тази нощ също не успях да спя от сърбежи,петната и пъпките продължават да покриват нови територии.Интересно ми е след като пия п/воалергични (Кларитин) защо не действат?

Консултирай се с алерголог!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
yasmin и сиофор 850
« Отговор #10 -: Май 10, 2006, 11:32:43 am »
Цитат на: d2
днес ще посетя ендокринолог.тази нощ също не успях да спя от сърбежи,петната и пъпките продължават да покриват нови територии.Интересно ми е след като пия п/воалергични (Кларитин) защо не действат?

А шарка карала ли си? Има ли някаква вероятност да не е алергична реакция, а просто съвпадение на обстоятелствата? Отиди на лекар и после пиши какво е станало. Но и аз като Лили мисля че сърбежите не  са от няколкото глъдки алкохол, или противозачатъчните като цяло. Успех мила!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

лили

• 2151
yasmin и сиофор 850
« Отговор #11 -: Май 10, 2006, 11:34:52 am »
със убеденост не са от алкохола. мъжа ми пие сиофор от няколко години. по празници си позволява и по чаша-две твърд алкохол и до сега такива реакции не е имало.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

лили

• 2151
yasmin и сиофор 850
« Отговор #12 -: Май 10, 2006, 20:25:02 pm »
d2, беше ле на лекар. какво стана
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

d2

yasmin и сиофор 850
« Отговор #13 -: Май 11, 2006, 17:24:09 pm »
извинявайте,че не отговорих веднага,но вчера толкова се бях депресирала от тези оттоци и постояни сърбежи,че реших да ида първо при личната и с нея да решим най-доброто за мен.Отидох при личната,но вместо нея преглеждаше д-р Радославова(Варна),която е хомеопат.Тъй като нямах запазен час си почаках час и половина и накрая влязох при поредния доктор.Видя ми обривите,аз й разказах историята за противозачатъчните и тя онемя като й казах че са ми изписали хормонални (без изследвания) и най-вече сиофор за регулиране на цикъла.Та тя веднага отсече да не пия повече от п/возачатъчните и всичко останало (Кларитина и разтворимия калций).Изписа ми хомеопатия:Nux Vomica 30CH 3x3гранули 1ден за пречистване на организма от изпитите химии и да й се обадя днес,за да чуе за състоянието ми и ако не съм се оправила изписа Аpis mel.30CH (така поне го разчетох в рецептата),което е за всякакви алергии.По аптеките имаше само 15CH,което нямало голяма разлика и взех от него,но вместо 3гр.аптекарката каза по 5гр. да взимам.Така и направих.
Но искам да ви се похваля-тази сутрин като станах за работа,НАСПАНА,нямах и помен от обривите и оттоците,като нова и се кефя супер много.Взех днес пак 2x5granuli Nux Vomica.Обадих се на д-рката,както ми каза,разказах й за състоянието ми и че съм взела по 5гранули от 15CH.Тя се съгласи и ми каза да не взимам другото изписано,а утре да взема само 1доза от 3гранули.Пък регулирането на цикъла можело да се регулира и с хомеопатия,да внимавам с хормоните и й казах,че ще се видим пак скоро.
Благодаря ви много за помощта,момичета!Ако има нещо пак ще пиша.ДА СТЕ ЗДРАВИИИИИ!!!!!!
*

лили

• 2151
yasmin и сиофор 850
« Отговор #14 -: Май 11, 2006, 19:23:45 pm »
кажи ми че не си спряла противозачатъчните преди да си свършила опаковката. не знам как да ти опиша възможните последици от едно такова спиране.
иначе се радвам че си по-добре.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Здравей!
« Отговор #15 -: Май 11, 2006, 22:06:20 pm »
Здравей,D2!
Мога само да те кажа,че и при мен се получи нещо подобно и наистина знам как си се чувствала!На мен също ми предписаха противозачатъчни без хормонални изследвания.Само,че при мен беше Диане.Започнах да пълнея,често уриниране,сухота в устата и всички признаци на диабет.При изследване на кр.захар-8,5 при норма до 6,0.Като се обадих на ендокриноложката-тя ме посъветва да не ги сприрам докато не свърша опаковката.Ефекта от противозачатъчните беше 0,а станични ефекти колкото искаш.Добре поне,че след спирането на хапчетата кр.захар ми се нормализира!
Искам само да напиша на всички ,които прочетът моя постинг да настояват за хормонални изследвания и да следят състоянието си при вземане на хормонални препарати!
D2,и аз се радвам,че си по-добре и ти пожелавам успех! :bighug:

Любовта на човек към човека-това е може би най-трудното,което ни е дадено,крайността,последното изпитание и доказателство...