0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #860 -: Юли 01, 2010, 16:40:53 pm »
Диди, аз след оперативна хистероскопия (изрязана голяма вътрешна миома от задната стена) при д-р Персенска кървих в продължение на 7 дена, после 4-5 дена чисти и после ми дойде нормалния мензис с ненормално количество (много много силно кървене, което намалих с витамин К).

Ако усещаш страшни болки при ходене по малка и голяма нужда, вероятно имаш усложнение и трябва да търчиш в Клиниката за доизчистване, но ако е само продължителното кървене, търпи.

За миризмата - ако мирише на "леш", а не просто на мензис (аз примерно имам много проклет нос, и при мензис всичко ми мирише лошо, да не говорим, че когато  някоя колежка  е в мензис успявам да го подуша  :balk_132: - звучи много гадно, нали?) - пак тичай в клиниката, това е признак за застоен процес.
Благодаря ти за съвета,но нямам болки.Просто за пръви път имам такова течение. Ще си изчакам прегледа на 12 ли.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #861 -: Юли 02, 2010, 09:53:24 am »
Здравейте!
Надявам се че приемате нови попълнения.Накратко историята ми до сега : на 03,06 бях на първичен преглед и д-р беше категоричен че на 23.06 слагаме блокажа.Когато отидох на 23.06 при прегледа се установи че имам задържан ф-л и гъбична и-ция и док реши да има поне още един преглед,а и не бил сигурен дали съм за дълъг протокол.Записах си час за 14.07 за проследяване и евентуално септември ще стартира първият ми опит по фонда.Същия ден успях да мина и при мойта АГ и тя ми изписа нужните лекарства за гъбичките,защото док не ми беше казал нищо и нищо не ми изписа .За задържания ми ф-л тя ми каза че вече е с р-ри на киста и че дори може да нямам цикъл да почвам противозачатъчни ако ми дойде случайно от 3ия ден -изписа ми Хлое,но на мен нещо не ми се нравят.И сега въпроса ми е следния от вчера ми зацапва но не ми тръгва нормално ,притеснявам се дали ще имам нормален МЦ и дали този задържан ф-л ще се изчисти с МЦ.Моля ви дайте ми съвет какво да правя.Стана доста дълго -ще чакам съветите ви.
Успех на всички в процедура ,на всички чакащи  :bfp: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:     
цикълът ти може да се забави. фоликулът може да изчезне с него , но това не е 100% сигурно. според мен твоята аг добре е постъпила с противозачатъчните. аз също пиех няколко месеца преди процедура , за да са "чисти" яйчниците и за да знам кога ще ми дойде следващият цикъл. така знаеш процедурата кога започва точно  и че няма спънки от сорта на задържан фоликул , или забавен цикъл. успех!


Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #862 -: Юли 02, 2010, 11:54:02 am »
Здравейте, и аз съм от новите попълнения, от доста време ви чета и реших да се включа най-накрая. Аз съм след хистеро и лапароскопия при която ми прекъснаха и двете тръби, чакам да дойде 06.07. тогава имам час при Док. защото съм в пълно неведние какво се случва с мен. Реших да се включа при вас защото ми е много трудна комуникацията с докторите и почти нищо не ми е ясно. Надявам се, че ще помагате и на мен с ценни съвети!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #863 -: Юли 02, 2010, 12:10:46 pm »
Здравейте!
Когато отидох на 23.06 при прегледа се установи че имам задържан ф-л и гъбична и-ция и док реши да има поне още един преглед,а и не бил сигурен дали съм за дълъг протокол.Записах си час за 14.07 за проследяване и евентуално септември ще стартира първият ми опит по фонда.     


Хич не ми звучи разумно да пиеш хормонални препарати, предписани от кварталната гинеколожка.  Докторът те е викнал на преглед, за да проследи кистата и да си създаде представа за по-нататъшните действия. Каква е целта на противозачатъчните, максимално да го объркаш ли? :D
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #864 -: Юли 02, 2010, 13:22:10 pm »
Същия ден успях да мина и при мойта АГ и тя ми изписа нужните лекарства за гъбичките,защото док не ми беше казал нищо и нищо не ми изписа .За задържания ми ф-л тя ми каза че вече е с р-ри на киста и че дори може да нямам цикъл да почвам противозачатъчни ако ми дойде случайно от 3ия ден -изписа ми Хлое,но на мен нещо не ми се нравят.И сега въпроса ми е следния от вчера ми зацапва но не ми тръгва нормално ,притеснявам се дали ще имам нормален МЦ и дали този задържан ф-л ще се изчисти с МЦ.Моля ви дайте ми съвет какво да правя.Стана доста дълго -ще чакам съветите ви.  

За инфекцията - добре взимай мерки, но според мен за кистата бъркаш, защото доктора е много против тези лечения с противозачатъчни. Освен това намесата на друг лекар в лечението, което ще ти приложат в клиниката не е редно и най-малкото ще ти обърка плановете. Така, че довери се на докорите от клиниката, попаднала си където трябва и бъди убедена, че ще ти помогнат.  :)
За кистата има 2 варианта - да се изчисти със следващия ти цикъл или да пристъпите към ин-витро при наличието на кистата, ако докторите преценят, че е безопасна. При мен и при 3-те ми опита имах задържан фоликул-киста. Настъпила бременност имах при последните 2 опита.
Ако си започнала да пиеш противозачатъчните, не ги спирай по никое време, кажи го това в клиниката за да знаят какво си правила. Иначе след прием на такива медикаменти цикълът е по-оскъден.
« Последна редакция: Юли 02, 2010, 13:33:28 pm от beauty »

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #865 -: Юли 02, 2010, 14:46:24 pm »
Благодаря ви на всички момичета .Може би не съм се изказала правилно но аз категорично няма да пия Хлое-то.Сега най-важното за мен е този задържан ф-л и този МЦ ,който незнам да го считам ли за такъв .Вече трети ден само ми зацапва-кръв е но по-скоро ръждива такава и е само като ходя до 00 .Да го считам ли това за цикъл и сигурно най-вероятно това е така заради този задържан ф-л.Незнам какво влияние са оказали хапчетата които пих за гъбичките ,но според мен никакво-пих Нестатин 5 дни по две и 3 дни слагах глобули вагинално.Имам и едно хапче и една глобула за след МЦ .Та сега въпроса ми е дали е възможно да не ми е нормален МЦ този месец заради задържания ф-л.Да отида ли утре евентуално при мойта АГ и да видим дали още си е там -може пък да го няма и да се дължи на нещо друго това оскъдно течение .Знам ли и аз вече тотално се обърках .Откакто ходим по лекари все по нещо изскача .Никога не съм имала проблем с МЦ или с овулацията.Но последните месеци тотално ме объркаха.Март и май месец пих клостилбегит и винаги в следващия МЦ имах задържан ф-л  :? Пак стана дълго-но да ви питам още нещо-такава ли е практиката в клиниката док.да не изписва лечение както при мен за гъбичките и правилно ли съм направила като отидох при мойта АГ за такова.Или може би от 23.06 трябваше да си стоя с инфекцията до следващото ми посещение при док ,което ще бъде на 14.07 ? 8O :oops:  Щото той каза че ще го лекуваме, взе ми секрет за изследване но не ми изписа нищо.   
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #866 -: Юли 02, 2010, 16:47:55 pm »
Това е добре, че не си започнала да пиеш противозачатъчните  osi_9
Зацапване при наличие на киста може да се получи, но за 1-ви ден на цикъл се счита деня, в който започва кървенето, възможно е това да е след зацапването ти. Хапчетата, които описваш едвали са причината, поне аз не съм чувала или чела някъде за такава възможност, но тук отново виждам една грешка - как ти предписаха точно това лечение? Докторът ако ти е взел секрет, в лаборатория ще го изследват, прави се посявка и се вижда точно какъв медикамент да се предпише. По време на констатирането на прегледа не е възможно. Както и да е тук малко се отклоняваме от темата, но пак ти казвам довери се на докторите в клиниката, никой не казва да не се консултираш и другаде ако искаш, но смесвайки 2 лечения може да се окаже, че сама си вредиш.
Успех от мен! :goodluck:

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #867 -: Юли 02, 2010, 21:42:43 pm »
Здравейте момичета, след неуспешното ИКСИ д-р Персенска иска да правя цветна снимка. Мисля да е с упойка. За колко време става? Заспива ли се от тази упойка и после боли ли?
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #868 -: Юли 02, 2010, 23:17:02 pm »
Здравейте момичета, след неуспешното ИКСИ д-р Персенска иска да правя цветна снимка. Мисля да е с упойка. За колко време става? Заспива ли се от тази упойка и после боли ли?
Според мен не се настройвай така ,че боли ,че е страшно......
Търпи се .Имам правени 3.Но,все пак прага на болка е различен и си знаеш .
Според мен си струва да стиснеш зъби за минутка и да си спестиш тровенето с упойки и др .
Пожелавам ти лека , без болка  и с добри резултати ЦС! :wink:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    milokami

  • ***
  • 198
  • Това ще е нашата година!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #869 -: Юли 03, 2010, 09:43:46 am »
Момичета, след неуспешното ни първо ИКСИ по фонда в четвъртък ще ходим при Силвия да разпишем документите. Ще можем ли в същият ден да оправим новите и да ги подадем?
P.S. Вчера след като цял ден стоях с телефона в ръка, днес най-накрая успях да си запиша час за преглед за 21.09.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #870 -: Юли 03, 2010, 09:46:46 am »
Здравейте и от мен! :D
Вчера ми биха първото пурегонче! :D
Да ви споделя: Макар и да не успях да си запиша час, т.к. никой не вдигаше тел. в администрацията, аз все пак отидох на 2-ри ден от МЦ. Момичетата бяха много любезни, опътиха ме да пусна хормони и като станаха готови им се обадих, поизчакох около 1ч. и док. ме прегледа! След това ме боцнаха и така! :D
Всичко мина толкова неусетно! Организацията им е перфектна! Благодаря на всички, които ни помагат да се доближим до нашите мечти!
Започва се! :D
Успех на всички! :D
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #871 -: Юли 03, 2010, 11:58:12 am »
И на мен вчера ми беше първата стимулация - Гонал.
Дано имаме късмет и успеем!  :bighug:
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #872 -: Юли 03, 2010, 14:36:59 pm »
Това е добре, че не си започнала да пиеш противозачатъчните  osi_9
Зацапване при наличие на киста може да се получи, но за 1-ви ден на цикъл се счита деня, в който започва кървенето, възможно е това да е след зацапването ти. Хапчетата, които описваш едвали са причината, поне аз не съм чувала или чела някъде за такава възможност, но тук отново виждам една грешка - как ти предписаха точно това лечение? Докторът ако ти е взел секрет, в лаборатория ще го изследват, прави се посявка и се вижда точно какъв медикамент да се предпише. По време на констатирането на прегледа не е възможно. Както и да е тук малко се отклоняваме от темата, но пак ти казвам довери се на докторите в клиниката, никой не казва да не се консултираш и другаде ако искаш, но смесвайки 2 лечения може да се окаже, че сама си вредиш.
Успех от мен! :goodluck:
И каква е логиката тук? Да си стоя с гъбичките от 23.06 до 14.07. когато ще ми е следващия преглед -пада ми се 14 ден от МЦ ,щото вчера след като писах като отидох до 00 видях че ми е дошло и то доста обилно ,по-късно започнаха и болките.Както и да е ,значи според вас не е трябвало да пия тези лекарства ,които мойта АГ ми изписа а трябваше да си стоя с инфекцията до 14.07 и тогава каквото док ми изпише това да ми е лечението,е според мен няма логика .Как ще стоя 22 дни с гъбична инфекция без да я лекувам - нали ако не се лекува веднага може да ми навлече по-големи неприятности.А и винаги когато съм имала гъбички мойта АГ ми е изписвала лечение и винаги сме ги излекували.Повече от година не съм имала такава инфекция.Затова ви попитах каква е практиката в клиниката -когато някоя от вас е имала инфекция ,но док не им е изписал лечение ,взел ви  е секрет за изследване и ви е казал да отидете на преглед почти месец по-късно ,какво сте направили вие -стояли сте си с инфекцията до следващия преглед ли???  8O
 Ми аз това не бих си го позволила да стоя толкова дни и да ми е дискомфортно ,да имам течение и всеки ден да ходя с превръзки заради него ,да не говорим за мъжа ми който си иска своето...
Дори да съм сгрешила с това че съм се лекувала на своя глава ,би било редно док от клиниката като негова пациенка да ми беше обяснил какво ще правим с инфекцията ,и всичко що се отнася за лечението й.За първи път ще правя ИКСИ и не съм наясно с това как се процедира при такива ситуации.  :?
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #873 -: Юли 03, 2010, 15:04:37 pm »
Щом док ти е взел секрет за изследване ,защо просто не му звъннеш или му пиши смс за да ти каже резултата от изследването и съответно да ти каже с какво да го лекуваш.То е ясно ,че няма да седиш с гъбички,но нали затова ти е взет секрет....Ти самата трябваше да го попиташ на тръгване, какво правите с изследването щом не си от София и как ще процедирате.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #874 -: Юли 03, 2010, 15:21:28 pm »
И на мен вчера ми беше първата стимулация - Гонал :P
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #875 -: Юли 03, 2010, 15:43:59 pm »
Смятам че вече няма никакво значение -аз проведох лечението което мойта АГ ми назначи -Нистатин 5дни *2,Гинодактарин 3*1 вагинално вечер,за мъжа ми Ломексин 1бр. еднократно,след МЦ на чист ден Ломексин 600мг. еднократно и Дифлукан 150мг.вагинално една глобула.Последните предстои да ги изпълня след края на МЦ.Що се отнася до това док ,според мен трябваше да ми каже на кой номер да позвъня за последващо лечение или поне да ме уведоми как продължаваме по нататък ,а не да ми каже запиши си час между 10-14 ден на МЦ и ще се видим и толкоз.Аз като нов пациент чакал година и половина за първичен преглед,ненаясно с това как се процедира в клиниката,разбирам едва сега че не съм постъпила правилно.Ако ми беше казано нямаше да ходя при мойта АГ,а щях да направя това което док ми каже ,но в случая не стана така.Между другото тогава док каза че ако много настоявам можеше да започна процедурата,но за по-сигурно искаше още един преглед.Когато ходих за първоначален преглед представих всички изледвания които имахме до момента док ги прие всички вкл. и цв. снимка ,която не е правена в клиниката а на друго място и тогава ни каза че сме готови да започнем и си записах час за 23.06 ,когато ми се падаше 21 ден от цикъла и трябваше да ми сложат блокажа,бяхме си уредили отпуските с мъжа ми ,защото работим в една и съща фирма и е трудно и двамата да излезем по едно и също време ,но плановете ни тотално се объркаха.Незнам защо тогава док беше категоричен че почваме,дали това че сме с мъжки фактор и никакви проблеми при мен,имам едно дете на 13г.от предишен брак заченато нормално.Но последния път док не беше сигурен за протокола дали съм за дълъг или за къс.       
Та сега след като всичко съм объркала ,сигурно док ще ми се скара за лечението ,което съм провела ,но какво да направя като не съм знаела.Сега да ви питам -Има ли вариант като отида на 14.07 да си взема блокиращата инжекция ако съм по дълъг протокол и към 20-22.08 да ми я поставят в моя град и да започна процедурата в началото на септември ,когато док прецени.?
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #876 -: Юли 03, 2010, 16:49:52 pm »
malkave6tiza - хей, док няма да ти се скара за лечението в никакъв случай. Не се притеснявай. Като отидеш - кажи му с какво си се лекувала. След като приключи лечението пуснете с твоята лекарка една контролна микробиология.
Не се ядосвай - с толкова много пациенти е доста трудно за самите АРТ процедури, та камо ли и за други подробности.
Между другото за разни гъбични и други проблеми аз не разчитам на клиниката поради тяхната натовареност и отдалеченост (не съм от София). Тези лечения си ги провеждам на място в моя роден град с друг лекар. И гледам в клиниката да се явявам в "добро здраве". :D
При старт на процедура - ако са ме хванали с проблем преди това - показвам резултат от микробиология - че всичко е ок.
Но за лечение с хормонални препарати не си позволявай да предприемаш каквото и да е без знанието на лекарите от клиниката - това е моя съвет, както и на повечето момичета.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #877 -: Юли 03, 2010, 19:44:10 pm »
искам да ви попитам кога се прави стимулация по къс протокол и кога по дълъг? каква е разликата?
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #878 -: Юли 03, 2010, 20:57:15 pm »
аз съм имала бактерии , за които док не ми е изписвал лечение ...съответно ми изписа лечение  "кварталния гениколог". естесвено не ми се скара за лечението, остана и да се скара... а противозачатъчни той лично ми е изписвал преди процедура .( въпреки че е против и т.н )
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #879 -: Юли 03, 2010, 22:22:42 pm »
Благодаря ти rossy * .Това че не ти се е скарал малко ме успокоява.Противозачатъчни ми изписа мойта АГ но аз категорично няма да си ги купя още по-малко че док от клиниката не ми е казал нещо такова.Освен това той не е сигурен по какъв протокол ще съм.Ако реши да съм по къс ,може да ми назначи евентуално такива само ако задържания ф-л се окаже че не се е спукал.И като казвам задържан ф-л ,пак не съм убедена че е бил такъв ,защото беше с р-ри 21/22мм на 21 ден от МЦ.Но тъй като съм с по-къс МЦ 26-28 дни и овуто ми винаги е била около 12-14 ден,затова каза че е задържан.Според мен ф-ла ми не е задържан а съм била с по късна ову и затова и ми закъсня с няколко дни.Когато март месец бях стимулирана с клостилбегит ,през април се случи същото на 19 ден имах ф-л с почти същите размери и тогава док.,който ме следеше ми каза че ф-ла е задържан от предходния месец.Пет дни по-късно на повторен преглед за който аз настоявах ф-ла го нямаше беше се пукнал.Май месец също бях стимулирана с клостилбегит и затова смятам че сега през юни се повтори същата ситуация.Смятам след МЦ преди денят ми за преглед да отскоча до мойта АГ и да видя какво е положението.
IOLII  здравей.Разликата м/у късия и дългия протокол е че при късия стимулацията започва на втория или третия ден от МЦ,както прецени док. ,пускат се хормони преди това и ако всичко е наред започвате с инжекциите. 
При дългия протокол се започва на 20-21 ден от предходния МЦ с блокираща инжекция -Лукрин или Декапептил най-често,и обикновенно 15 дни а може и по-късно както док прецени започвате същинската стимулация ,като преди това също се пускат хормони и ако всичко е наред продължавате .
Успех ти желая.Сега ли ще започваш процедура?или септември?
Незнам защо но ми се иска първият ми опит да е по дълъг протокол,дано и док да е на същото мнение. :wink: