0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #540 -: Юни 01, 2010, 22:15:19 pm »
Момичета ПКК на гладно ли се прави

Задължително :)
*
« Отговор #541 -: Юни 01, 2010, 22:58:46 pm »
Благодаря за бързия отговор Люба :thankyousign:
*
« Отговор #542 -: Юни 01, 2010, 23:21:03 pm »
Момичета здравейте!Ще разкажа на кратко за нашето положение всяко едно мнение е от значение за нас!Ние сме пациенти на док.Даскалов.Мъжа ми има направени две спермограми със закллючение- морфология Kruge's 7%,антиспермални антитела класове IgG и IgA,астенозооспермия.При мен всички хормонални изследвания са в норма като чакам резултатите ми от прогестерон и пролактин,ТАТ,МАТ и тромбофилия са ОК!Но на цветната снимка която направих преди 10 дни излезна двустранна непроходимост на маточни траби :(Записахме си час при док.Стаменов  на 23.06.2010г. като преди това ще направя лапароскопия при док.Даскалов.Доктора каза, че най вероятно ще трябва да ги прекасне и това много ме притеснява.Много не ми се разделя с тях!Дали е необходимо да ми ги прекаснат заради ин витрото?
Благодаря предварително! :)
« Отговор #543 -: Юни 02, 2010, 08:17:18 am »
acq81, извинявай за шеговития въпрос - ама за какво са ти непроходими тръби?  :wink: Освен да попречат на успеха на ин витрото, защото образуват хидросалпингс... друго няма да свършат. Повярвай ми, няма да усетиш липсата им. Аз имам общо 6 опита ин витро, успешен беше първият, след като прекъснахме тръбите, които образуваха двустранен хидросалпингс. Шансът да забременееш с такъв е почти нулев.
Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #544 -: Юни 02, 2010, 10:49:55 am »
acq81, довери се на лекарите, те най-добре знаят какво и защо го правят, особено в тази клиника.
И аз имах запушени тръби, в началото ти се иска да си ги запазиш, но после вземаш правилното решение.
« Отговор #545 -: Юни 02, 2010, 18:24:57 pm »
Момичета днес останах разочарована от трамвай 7 от бул България за Централна гара - нямаше такъв.. по бул Черни връх нейде разкопали /да и дам също!/.. та не върви - не го чакайте. Имало някакъв автобус 7 по същата линия.. но не знаех къде му е спирката... а с такси е 5 лв.
« Отговор #546 -: Юни 02, 2010, 21:54:49 pm »
Момичета за колко време стават готови имунологичните изследвания, спермограмата по Крюгер и щитовидните хормони - чудех се как да си направя организацията , затова се интересувам предварително...  да съм наясно - Благодаря!

Мирена - ние си пътуваме с автобус74 от централна гара до 12-та спирка -"Костенски водопад", пресичаме бул."Гоце Делчев " и от спирката насреща хващаме автобус83-слизаме точно срещу клиниката на 3-тата спирка. Аз много пеша немога да ходя и така с една дневна карта за 4лв си се разхождам с автобусите. Пътуването отнема около 20-30мин. през натоварено движение, без задръствания. 74-минава и покрай Фонда.
« Последна редакция: Юни 02, 2010, 22:01:46 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
« Отговор #547 -: Юни 02, 2010, 23:42:28 pm »
New Love, при нас разширена спермограма по Крюгер беше готова за 2 дни(клиника Малинов-в понеделник дадохме материал и в сряда беше готов)
Хормоните на ЩЖ ги дадох в чист ден от МЦ рано сутрин(в лаборатория в Благоевград понеже не съм от София,а там ми е най-близо) след обяд бяха готови.
Имунологични не сме правили,така че тук оставям другите момичета да се включат.
Успех :wink:
« Отговор #548 -: Юни 03, 2010, 01:09:42 am »
момичета, този сайт ще ви помогне за градския транспорт и да се запознаете навреме за промени в маршрутите на линиите.

http://www.sumc.bg/routes
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #549 -: Юни 03, 2010, 07:33:50 am »
Момичета за колко време стават готови имунологичните изследвания, спермограмата по Крюгер и щитовидните хормони - чудех се как да си направя организацията , затова се интересувам предварително...  да съм наясно - Благодаря!
За 1 ден последния път, миналия за 5 дни.
« Отговор #550 -: Юни 03, 2010, 07:52:05 am »
момичета, вчера бях в клиниката за пункция  (изкараха 2 :) ), казаха ми, че днес 6те ми се обадят да ми кажат дали е станало нещо. Имате ли идея към колко часа правят трансферите и дали мога след това да пътувам с кола (живея на около 300км от сф)
« Отговор #551 -: Юни 03, 2010, 08:30:41 am »
Remi G., трансферите ги правят следобед, но щом вчера са те пунктирали, то няма днес да е трансфера, най- вероятно утре ще бъде, ще ти се обадят сутринта към 10.30 часа да те питат в колко часа ти е удобно следобед да отидеш за трансфер.
 За пътуването- можеш да пътуваш след трансфер, аз последният път пътувах непосредствено след него и резултатът беше положителен.
 Успех ти пожелавам!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

« Отговор #552 -: Юни 03, 2010, 08:31:15 am »
момичета, вчера бях в клиниката за пункция  (изкараха 2 :) ), казаха ми, че днес 6те ми се обадят да ми кажат дали е станало нещо. Имате ли идея към колко часа правят трансферите и дали мога след това да пътувам с кола (живея на около 300км от сф)
стискам им палци на ембриончетата - дано да станат бебета! а трансферите са следобяд - като ти се обадят да ти кажат какво става искай по-ранен час -  на мен последния път ми се обадиха от 11 за 13.. което нямаше как да се случи.. все пак съм от Пловдив а бях и служебно ангажирана.. та за след обяд в 15 се разбрахме - и там има забявяне освен ако не си първа.. така че не прекалявай с водата.. за 15 бяхме извикани 4 момичета.. и на едното вече му се плачеше още преди аз да съм влязла.. не знам милата как устиска.. аз се забавих поне 30 мин вътре
« Отговор #553 -: Юни 03, 2010, 08:35:53 am »
... на мен последния път ми се обадиха от 11 за 13.. което нямаше как да се случи.. все пак съм от Пловдив а бях и служебно ангажирана.. та за след обяд в 15 се разбрахме - и там има забявяне освен ако не си първа.. така че не прекалявай с водата.. за 15 бяхме извикани 4 момичета.. и на едното вече му се плачеше още преди аз да съм влязла.. не знам милата как устиска.. аз се забавих поне 30 мин вътре
Вчера др Персенска ми каза, че днес ще ми се обадят и евентоално трансфер в петък.Извинявам се за глупавия въпрос, но вода ли трябва да се пие преди трансфера?
*
« Отговор #554 -: Юни 03, 2010, 08:49:25 am »
Пие се и то по 2 литра. Аз отидох с изпито едно малко шишенце 330мл и се наложи да пия там още 1.5 литра и ми казаха че доктора се сърди ако не съм пила достатъчно вода и можело да отложи трансфера.
*
« Отговор #555 -: Юни 03, 2010, 09:12:24 am »
Момичета, защо е по-добре ембрионите да бъдат върнати на по-късен ден след пункцията?
И още един въпрос-след инвитро на естествен цикъл нямам абсолютно никакви признаци. (само болки в корема, ама това не го считам за проблем) Гърдите са ми абсолютно спокойни, а съм на 5 ден от трансфер. Изобще.....да ги пия ли тези лекарства....уф, големи драми :(
« Отговор #556 -: Юни 03, 2010, 09:27:02 am »
Пие се и то по 2 литра. Аз отидох с изпито едно малко шишенце 330мл и се наложи да пия там още 1.5 литра и ми казаха че доктора се сърди ако не съм пила достатъчно вода и можело да отложи трансфера.
Не мисля, че има такова нещо! Въпросът не е да умирате там, а пикочният мехур да е пълен. Това означава - да ви се пишка, но не задължително да е нетърпимо. Лично аз прецених, че няма да издържа, защото имаше забавяне и дори отидох до тоалетната да пишкам малко, за да ми олекне. Недейте да се наливате с вода излишно, защото това само увеличава дискомфорта, а не подобрява резултата. Плюс това, на тази вода й трябва време да мине през бъбреците и да стигне до пикочния мехур.
Моят личен съвет е да спрете да ходите до тоалетната примерно 2 часа преди уречения час за трансфер, за да може пикочният мехур да се напълни, но без да прекалявате с пиенето на вода.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #557 -: Юни 03, 2010, 09:30:15 am »
Момичета, защо е по-добре ембрионите да бъдат върнати на по-късен ден след пункцията?
И още един въпрос-след инвитро на естествен цикъл нямам абсолютно никакви признаци. (само болки в корема, ама това не го считам за проблем) Гърдите са ми абсолютно спокойни, а съм на 5 ден от трансфер. Изобще.....да ги пия ли тези лекарства....уф, големи драми :(

Разбира се, че ще ги пиеш. Ще ги спреш, когато лекарят ти каже. Не се притеснявай за липсата на симптоми! Това не е показател. Радвай се, че се чувстваш добре! Не се преуморявай! И след някой друг ден ти желая положителен тест!

« Отговор #558 -: Юни 03, 2010, 09:33:05 am »
На въпроса за пътуването след трансфер моето мнение е, че е по добре да не е същия ден. Вода се пие колкото да ти е пълен мехура-при всеки е различно. Не чакай признаци при всеки е строго индивидуално и си ий лекарствата до теста. Успех.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #559 -: Юни 03, 2010, 09:35:22 am »
Това сефте го чувам. 8O
Аз пих около 1 л. най-много  и никой не ме е питал даже дали съм пила вода.
Може и да са ме пропуснали. :wink:
Трансфера си мина без проблем и с голям смях след това в следващите в дни.
После си мирясах тук във Варна :lol:

Д-р Стаменов,обичаме ви!