0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #20 -: Април 18, 2010, 09:28:11 am »
Здравейте!Аз лично нямам имен ден и баба ми е казвала,че трябва да празнувам на 40 мъченици края на август началото на септември,не знам тази година кога се пада.
Преди години харесвах за момче Димислав,на Димитър и Десислава,а за момиче Катерина.Сега не съм мислила.Ако ми даде господ това щастие,предполагам,че ще си дойде с името или ще реша нещо спонтанно. :P


Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #21 -: Април 18, 2010, 17:56:15 pm »
За момченцето, което чакаме искаме да е Николай. Само ако се роди на 6.05. ще спорим с мъжа, защото той смята, че ако се води на имен ден трябва да го кръстим с името на светеца - дошъл си е с името демек. Аз си държа на Николай обаче :oops:
За момиче съм харесала засега Катерина.
[/url][/url]
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #22 -: Април 18, 2010, 19:37:04 pm »
И аз като Гарджето харесвам кратки имена. Освен това държа името да е това, с което ще се обръщат към детето, не производно, например Нора, Ива, Мая, Яна, Андрей, Радой.

Имаме и друг проблем, освен че още нямаме бебе, което да кръщаваме. :D Живеем в Щатите, но се тъкмим да се връщаме в Испания. Искаме българско име, или поне такова, което навсякъде да се пише и произнася лесно, и да няма абсурдни значения на никой език.

Засега имаме мерак за Марко. Звучи ли ви като име на конте от сериал или ви напомня за славния Крали Марко?
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #23 -: Април 18, 2010, 22:07:34 pm »
На мен не ми харесва децата да се кръщават на някой.Затова съм си харесала имена които нямат нищо общо с роднини и т.н.Мечтая да имам две момчета с имена Александър и Владимир, но почти съм сигурна, че ще  имам момиченце и съм си намислила да е Алина или Карина.
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #24 -: Април 19, 2010, 12:06:17 pm »
Още от самото начало на бременността ми започнах да мисля за имена. Тогава мислих за 2 женски и 1 мъжко име. Първоначалния вариант бяха следните имена: Кристи, Никол и Марио или Виктор.
После, стана така, че майка ми почина и реших едното момиченце да носи име, което да започва с буквата на майка ми. След дълго ровене из интернет и много мислене реших името да е кратко и така се спрях на Лора.
След това пък реших другите две момиченца да носят имената на свекъра и свекървата, макар в началото да бях против това. Но пък успях да измисля хубави имена и така дойдоха Мари и Виктория.
Така че, нашите имена са Лора, Мари и Виктория.
Никой от близките не знае какво сме намислили като имена със съпруга ми, така че ще бъдат абсолютна изненада. :D

П.П. По някое време се появи и името Ема като вариант за едната девойка....
« Последна редакция: Април 19, 2010, 12:08:54 pm от KRISTI »
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #25 -: Април 21, 2010, 07:53:35 am »
На мен ми харесват София, Емилия, Михаела, но нашето момичеце най-вероятно ще го кръстим Ивана, защото от както го предложих на мъжа ми страшно много му хареса и сега не иска да чуе за другите. Дядо ми, който почина се казваше Иван, та поне да е на някого кръстена, макар че не държа да е. Ако си бяхме в България, щях сигурно да я кръстя Калина,но сме в чужбина и ни трябва име, което да се произнася лесно и на английски.
За момче ми харесват Борис, Максим, Александър.


  
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #26 -: Април 21, 2010, 16:19:23 pm »
Една вечер се шегувахме и аз си измислих името Ая, което до сега не бях чувала, но днес го прочетох при имената на Гарджето(не можах да повярвам)  8O Колкото повече го повтаряхме, толкова повече ми харесва. Но като го споделих с роднините и те се ошашкаха дори баба ми каза, че не дава да го кръстиме така. Дъщеря ми е споделила с приятелки и всички са се смяли и сега съм в чуденка  :ask: да не е прекалено нестандартно. Още не сме решили, но може да е Александра, пък ние да й викаме Ая. Приемам съвети  :)
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #27 -: Април 21, 2010, 16:51:28 pm »
bo_dim, това дете е само твое и на съпруга ти, затова аз лично не бих си позволила някой да ми дава съвети как да се казва собственото ми дете. Да не би някой да се е подложил на иксито вместо мен, че и да ми определя живота?!  :x  Баба ти е имала свои деца и ги е кръстила както й харесва. Майка ми също не беше въодушевена в началото от името, което бяхме избрали за сина ми, но го прие. С мъжа ми бяхме абсолютно единодушни и не сме имали намерение да го променяме.
Иначе имам една приятелка, чиято братовчедка се казва Аглая и на галено й казват Ая. Но ако на теб и съпруга ти кратката форма ви допада, защо да не кръстите детето си така?  :D

Ето и един справочник с имена: http://www.angelfire.com/ca6/ivayla/A.html

Успех в избора!
« Последна редакция: Април 21, 2010, 16:57:34 pm от blue_sky »

Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #28 -: Април 21, 2010, 17:17:37 pm »
Много харесвах имена за момиче като Мина, Рая и Ралица. Стана така, че бебето се забави много и дадохме обет пред Бога, така да се каже: ако е момче да е Христо, ако е момиче, да е на Богородица -Мария. Е, имаме си прекрасна Мария. Ако е рекъл Господ, да имаме и син, много ми се иска да е Борис. :)
<br />[link=http:
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #29 -: Април 21, 2010, 17:18:47 pm »
bo_dim, това дете е само твое и на съпруга ти, затова аз лично не бих си позволила някой да ми дава съвети как да се казва собственото ми дете. Да не би някой да се е подложил на иксито вместо мен, че и да ми определя живота?!  :x  Баба ти е имала свои деца и ги е кръстила както й харесва. ...

 :good_post: Право думаш, blue sky.
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #30 -: Април 21, 2010, 17:56:33 pm »
Аз харесвам Мишел , Рая , Леа , Саня , Ирен , Поля и др. а за момче Симон , Антонио , Габриел . . . за други сега не се сещам . . . . .

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #31 -: Април 22, 2010, 15:39:59 pm »
Една вечер се шегувахме и аз си измислих името Ая
... да не е прекалено нестандартно.
Приемам съвети  :)

Имах съученичка, която се казваше Ия. Не си спомням някой да й се е смял за името или да е казал, че не му харесва. Доколкото си спомням и тя си го харесваше.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #32 -: Април 22, 2010, 15:42:23 pm »
Благодаря за мнението ти blue_sky, но и ние не сме го решили твърдо! Затова и се колебая и приемам съвети, били те по-твърди  :wink: или по-меко направени  :)
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #33 -: Април 22, 2010, 16:35:36 pm »
   И аз съм взела твърдото решение,че когато дойде момента ще бъде така както решим с мъжа ми,а на баби и дядовци /визирам свекъра и свекървата/ в никакъв случай,/ми не ги харесвам като хора/.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #34 -: Април 22, 2010, 16:43:20 pm »
Аз имам познати с детенце Ая, а дядото се шегуваше, че са започнали от азбуката и следващото щяло да е син - Бю  :lol:
На мен също ми харесват кратки имена ( може би съм пристрастна заради моето ) и много ми се иска да измисля име, което да казват на детето...не да го съкръщават. Ако ще е Борис искам да е Борис, а не Боби...или Борката.

Мъжки имена изобщо не съм мислила, защото ако имаме момче няма да имам избор. Иван ще е, на свекъра, и точка.

Сега обаче май сме девойка, така че съм аз на ход  :D Лошото е, че мъжо все ми удря контра...
За сега съм се спряла на Далия ( май само за това, от всички изброени, каза "става").
Иначе ми харесва най-много Рая, но тъй като го нося - отпада  :lol:
Също  Лина, Лия/Леа , Дария, Лейла (моята любима приятелка), Аглая, Аглика, Емма... Аиша/Алиша ми харесва също, но мъжо каза, че било като циганка...
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #35 -: Април 23, 2010, 16:08:46 pm »
Аз имам познати с детенце Ая, а дядото се шегуваше, че са започнали от азбуката и следващото щяло да е син - Бю 
И дъщеря ми така се бъзика и вика на бебето Бю  :D
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #36 -: Април 24, 2010, 10:10:16 am »
Ееех.... първо ми се въртяха Радост или Александър, да ама не се получи  :? сега за близкото бъдеще съм намислила Богдана или Малвина, а за момченце Максим или Калоян. Като забременея тия дни  :lol: ще му ги вметна на мъжО без опции за спор  :lol:
*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #37 -: Април 24, 2010, 11:55:34 am »
Аз винаги съм искала да имам три деца, и нашата класна като завърщвахме гимназия (кога беше това??? :D), ни даде списък в които да си запишем професиите, как си преставяме бъдещите ни семейства и т.н. Когато миналата година през октомври правих ИКСИ и чаках датата за кръвният тест за замислих за имена - Мария, Андрей, Димитър, Димана, Марио. Сега след срещата на випуска в която класната(бог да я поживи) ни даде заветните пликове с нашите мечти, се изненадах, когато разбрах, че в оная далечна година на завършване съм посочила - три деца с имена Мария, Димана и Александър! Така, че сега като направя втория опит и той бъде успешен (стискайте палци, моля) имената са ясни!!!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #38 -: Април 24, 2010, 16:03:39 pm »
Ако ми даде господ това щастие,предполагам,че ще си дойде с името или ще реша нещо спонтанно. :P

и аз така -разчитам да си дойде с името   и  въобще не се замислям предварително за име -дали от някакво суеверно чуство ,но си казвам ,че когато му дойде времето ,тогава ще го измисляме.Когато съм питала мъжа ми  ,той отговаря по същия начин -то само да стане ,пък ще измислим име.


Иначе харесвам  и предпочитам българско име,да не е 'изкривено ' западно име,да е кратко и ясно .
Добре ми звучат Рая,Поля ,Соня ,Мария/Марая , а от мъжките традиционните Георги,Димитър,Андрей...

stoeka71 ,ха  дано мечтата ти  от плика  в скоро време да е реалност.


*
Re: Хубави имена за нашите (бъдещи ) деца!
« Отговор #39 -: Април 27, 2010, 14:08:33 pm »
Аз също съм си мислила по този въпрос и искам ако имаме дъщеричка да е Михаела,защото милото ми казва винаги "Миши" и така някак си ми пасва и си я представям, а за момченце...незнам  може би Божидар.Мъжа ми е Николай,свекъра Никола ,свекървата Нина тъй,че нямат право на претенции :wink:     Хайде дано скоро станат реалност :crossfingers: