0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Интересувам се кога трябва да започна с профилактичните изледвания и какви?
Не става дума за изледвания, които се правят за търсене на причините за аборта, а чисто профилактичните.
Все още не ми е дошъл първия цикъл след раждането и абразиото (18-19г.с.), но искам да съм подготвена като отида при лекаря си.

Първото, което ме вълнува е може ли веднага да искам микробиология и цитонамзака? Страшно се притеснявам да няма някаква инфекция или разни гъбички, бактерии, коки или там каквото е възможно.

Второ - кога мога да пусна хормони, за да съм сигурна, че резултата им е достоверен?

И трето, кога е удачно да направя контролна ЦС?

Ходих вече веднъж на узи, на 3-я ден след като ме изписаха от болницата, тогава всичко изглеждаше добре, сега смятам в петък ако не ми мине котка път да отида още веднъж (за всеки случай), иначе док ми каза след като ми дойде около 10-15 ден да отида да ме види.

Препоръчват ми 6 месеца контрацепция, но през това време нито мога да стоя мирна, нито да се чудя дали чисто физически всичко ми е наред...

Ако нещо пропускам, приемам всякакви съвети, дори и такива за изследвания, които са за търсене на причините за самия аборт.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Радостче, незнам дали ще ти помогна, но на мен доки ми каза на 3-5 ден от цикъла преглед... Ама при мен е по-различно...
Иначе изчакай поне един цикъл преди да пускаш хормони.
Док най-точно би казал кога ще е най-добре да направиш профилактичните.
Миличка  :bighug:

Съжалявам за това, което си преживяла. Зная, че няма думи, които да те утешат. Някои казват, че времето лекува, но аз не мисля така, може би притъпява, но не може да изтрие спомена. Трябва да се научиш да живееш с болката и въпреки всичко да продължиш напред към мечтата.
За хормони - изчакай поне 2 цикъла, защото бременността не е била малка, а нужно време хормоните да влязат в норма.
Микробиология не виждам причина да не може да се изследва и сега. Нека и други се включат да кажат.
ЦС-задължително след микробиология, но да мине поне 1-2 цикъла.
Така или иначе ти препоръчват 6 м. пазене, не бързай, за да не си докараш още проблеми и резултатите да бъдат обективни.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
...  :hug2:

Остави поне 2-3 месеца и не прави нищо... после сама ще се ориентираш.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
...  :hug2:

Остави поне 2-3 месеца и не прави нищо... после сама ще се ориентираш.
И аз така мисля. Почини си първо и после ще действаш. Прегръщам те  :hug2:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
и аз така направих - оставих времето да си минава,без да правя нищо.Само генетични ,защото ми беше 2-ри аборт.Така и не направих други изследвания обаче.Бяха ми казали да чакам и аз 6-9 м.(аборта беше  20-та г.с.),едва изчаках 4 м. и започнахме пак опити- това беше единственото лекарство за мъката ми и нещото ,което ме извади от дупката.За щастие забременях бързо и без никакви стимулации и т.н като предните пъти.
Дай си малко почивка.
<br />
*
На мен ми казаха, че един цикъл е достатъчен, но аз за всеки случай пропуснах първия.
Иначе и моето мнение е, дай си малко време.
И аз като Зори, след първите три аборта, започвах възможно най-рано, сякаш това ми беше лекарството, но след четвъртия, ми трябваше малко повече време - година и половина.
Но  винаги съм се ръководела само от едно - започвах в момента, в който аз реша че искам да започвам. С две думи правех това което желаеше сърцето ми.
Желая ти успех за напред. Стискам ти силно палци.
Момичета, много благодаря за отговорите и за подкрепата!

Но не мога да стоя и да бездействам, така имам чувството, че времето не минава.
Само ако се заловя отново с изледванията и продължа борбата, ще съм сигурна, че не съм се предала и ще мога да гледам напред и да мечтая отново.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!