0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Роди се и моят втори син Андрей
« Отговор #20 -: Април 15, 2010, 10:55:19 am »
Честит син! Да ви е жив и здрав! Много щастие на цялото семейство!

За кърменето няма как да дам съвет, защото тепърва ми предстои. Влез във Фейсбук и изпиши на търсачката Национален комитет по кърмене. Има срещи по градове и обявяват на коя дата и къде ще се състои. Аз присъствах вече на една такава в нашия град и съм много доволна. Ако се обърнеш към тях, можеш да получиш помощ. Предстои среща с София:

18 април 2010 г.
Час:    
11:00 - 13:00
Място:    
София, Плейцентър Приятели, ж.к.Белите брези, бл.2, ап.4
Описание
Срещи „Кърменето – въпроси и решения” по градове за м.Април

гр. София

Следващата среща за бъдещи и настоящи майки ще се състои
на 18.04.2010 г. /неделя/ от 11 ч.
в Плейцентър Приятели – ж.к.Белите брези, бл.2, ап.4 (зад бензиностанция Шел и сладкарница „Пчела”)

Модератори: Ася Иванова и Снежана Любеонва, сертифицирани консултанти към Националния комитет по кърмене

Предварително запиване на тел. 0896 418 488
Вход: свободен

Добре дошли са всички бъдещи и настоящи майки, които имат нужда да споделят своите притеснения и своите първи кърмачески сполуки. В приятна и неформална обстановка ще можем да си поговорим за трудностите, които срещате в първите седмици с бебето. Ще получите отговори на всички ваши въпроси свързани с кърменето както на новородено, така и на пораснало кърмаче, начало на захранване и отбиване.

Ще имате възможност да претеглите своите бебчета на специално осигурен за случая кантар, за да сте спокойни, че те растат и наддават добре.

Срещата е част от националните инициативи на консултантите по кърмене към Националния комитет по кърмене
« Последна редакция: Април 15, 2010, 11:09:30 am от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #21 -: Април 15, 2010, 14:09:48 pm »
Туто, безкрайно съм щастлива да прочета новината за Андрей. Чудо и половина. :D
Да расте здрав, силен, умен, упорит, талантлив,късметлив и безумно щастлив.
Относно кърменето: Аз имам фикс идея по въпроса. Изпитвам панически ужас от АМ. Готова съм на много жертви в името на кърменето.
Опитвай да кърмиш, когато е полуспящ. Особено нощем инстинктивно би трябвало да засуче. Потърси консултант по кърмене да дойде на място да види.
При мен помага кърмене права, когато беба е много кисела и не иска да засуче. Гушкам я, разхождам се из стаята и така яде по-дълго време. Иначе можеш да опиташ да му капнеш малко кърма в устата, за да усети вкуса и да засуче.
Все още сте много мънички и инстинктите са силно развити. Може да преодолеете простотията на болничния персонал с шишетата с големи дупки... :x Освен това той вече е сукал и не му е непознато. Може би се изнервя, че не тече много силно млякото. Опитай да направиш компресия на гърдата при първите няколко засуквания. Хващаш с противоположната ръка гърдата в основата и притискаш.
Ако нищо не помогне, купи си една електрическа Медела и цеди. Остави АМ само за краен случай.
ПП Знам, какво е да съчетаваш гледането на бебе и батко-бебе на 2 г. При нас е съчетано с ужасен бебешки пубертет и зверска ревност.
Желая ти много късмет в кърменето и разбиране. Да ти остават моменти да се насладиш на това, което имаш.
« Последна редакция: Април 15, 2010, 15:48:38 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #22 -: Април 15, 2010, 14:19:05 pm »
                Честито второ момченце!Да ви е живо и здраво!
                                             :ballons: :ballons: :ballons:
« Отговор #23 -: Април 15, 2010, 14:42:16 pm »
Мила Tutto, страшно много се радвам второто ти съкровище! :D

Не мога да ти помогна по проблема с храненето, защото съм все още далеч от тази част на "пистата", но се включвам за да те поздравя!

Благодаря, че сподели!
Страхотно е, че си забременяла нормално и вече за втори път си мама! :bighug:
« Отговор #24 -: Април 15, 2010, 14:48:58 pm »

Честит втори син, Туто !
Бъдете здрави и много щастливи !

*
« Отговор #25 -: Април 15, 2010, 15:44:16 pm »
Честита рожба, Tutto bene!!!Да са живи и здрави дечицата ви!

Мога ли да попитам какви билки пиеше съпругът ти?
Предварително ти благодаря!
*
« Отговор #26 -: Април 15, 2010, 17:19:57 pm »
Честита радост!  :balk_5:
Да расте здрав, умен и щастлив малкия Андрей!
*
« Отговор #27 -: Април 15, 2010, 18:31:22 pm »
Честит втори син :D
За кърменето - използвай да кърмиш нощем и когато е заспал.На мен синът ми ми приложи няколко пъти стачки, което си е същото. Предлагах гърда и когато е много уморен и се унася.Бях загубила надежда, че ще продължим с кърменето. Трябва обаче да си много мотивирана.Постепенно би трябвало да засуче. Аз познавам майка в квартала, която е била разделена от бебето си 2 месеца, но пак го е закърмила. Спри да му даваш с шише. И на мен ми се е налагало  да давам добавки, но никога не съм давала с шише. Много бързо се учат хитреците. Вярно доста по-бавно и изнервящо, но пък усилията си струват.Това с цеденето е голяма хамалогия. Пиши как се развиват нещата  при вас. Ще пробваме да даваме съвети.
« Отговор #28 -: Април 15, 2010, 18:36:52 pm »
Честито, Тутто! Много се радвам да прочета тази новина! Да ви е жив и здрав мъникът!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #29 -: Април 15, 2010, 23:30:57 pm »
Благодаря на всички за поздравите и да ви се връща тъпкано!!! :D

Честита рожба, Tutto bene!!!Да са живи и здрави дечицата ви!

Мога ли да попитам какви билки пиеше съпругът ти?
Предварително ти благодаря!

Мъжът ми пи доста неща. Първо пи хормони заедно с комбинирани витамини-вит. А, С, Е, цинк и селен., сарженор, пикногенол, ундестор, трибестан, трибестфорс.. Билките са бабини зъби и магарешки бодил. Тях ги пи последно и доста продължително. Отделно се оперира от варикоцеле през 2004 г.
*
« Отговор #30 -: Април 16, 2010, 00:29:28 am »
Туто, честит втори син! Да ви е жив и здрав и да има щастливо детство!    :balk_16:

« Отговор #31 -: Април 16, 2010, 00:40:50 am »
За кърменето да добавя, че когато му се спи едва яде от шише, а ако суче ми захапва гърдата и така си спи, не суче. Просто така си спи.. То така може да се храним непрекъснато от сутрин до вечер. Иначе успявам да го излъжа да посуче малко, но като хапне и си заспива. После, ако дам добавка от шише я изпива цялата спейки.
« Отговор #32 -: Април 16, 2010, 01:14:34 am »
Туто,
честит втори син! :D Да са ти живи и здрави! :D Много радост на семейството ви!
Браво на вас! :D

За кърменето - наистина си е мъка понякога. Успех! дано се справиш! Така, както гледам, той си те ползва за залъгалка, май. :wink:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #33 -: Април 16, 2010, 01:16:30 am »
честито ,Туто - много се радвам за вас,страхотна новина.Да ви е живо и здраво и второто слънчице!
<br />
*
« Отговор #34 -: Април 16, 2010, 15:32:49 pm »
Честити син Туто! Да ви е жив и здрав Андрей, да расте умен, силен и слънчев и да слуша мама, тате и бате! :)

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #35 -: Април 17, 2010, 07:27:42 am »
Честита втора рожба, Мамо Туто!

Браво на вас, браво за упорството!
Толкова се зарадвах като видях новината ти!
Нека малкия Юнак Андрей расте здрав и силен,
закрилян и обичан от Бате, Мама и Тате!

П:П- Туто, никога няма да забравя как влетя в "Добро" преди години
с една торба с инжекции!
Трепереща, но с надежда, че този именно ще е последния път!
Прегръщам те и се радвам от цялото си сърце за вас!

:flower: Мишанта
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #36 -: Април 17, 2010, 07:34:41 am »
Честит втори син, мамо! Да са ти живи и здрави и двамата!
Много щастие на цялото ви семейство!
*
« Отговор #37 -: Април 17, 2010, 08:21:55 am »
Честито!!!Да ви е живо и здраво детенцето и много щастливи мигове заедно!!

*
« Отговор #38 -: Април 17, 2010, 10:19:27 am »
Щом ти заспива така на гърда хвани гърдата с два пръста от горе и отдолу близо до ареолата и стискай и отпускай - така се събуждат сучат инстинктивно.Може и само отгоре да притискаш, ще усетиш как ще подейства при теб. Щом все пак засуква лека полека е хубаво да премахнеш АМ.
*
« Отговор #39 -: Април 17, 2010, 11:02:22 am »
Да е жив и здрав малкия Андрей!Много щастливи мигове ви желая заедно! :D

Не се отказвай от кърменето!И на нас ни е голям проблем,сучем по един час и накрая и малко АМ давам.Мислех,че като попорасне няма да заспива толкова но не.Изглежда някои бебчета са по-сънливи и нашите са от тях.