Туто, безкрайно съм щастлива да прочета новината за Андрей. Чудо и половина.
Да расте здрав, силен, умен, упорит, талантлив,късметлив и безумно щастлив.
Относно кърменето: Аз имам фикс идея по въпроса. Изпитвам панически ужас от АМ. Готова съм на много жертви в името на кърменето.
Опитвай да кърмиш, когато е полуспящ. Особено нощем инстинктивно би трябвало да засуче. Потърси консултант по кърмене да дойде на място да види.
При мен помага кърмене права, когато беба е много кисела и не иска да засуче. Гушкам я, разхождам се из стаята и така яде по-дълго време. Иначе можеш да опиташ да му капнеш малко кърма в устата, за да усети вкуса и да засуче.
Все още сте много мънички и инстинктите са силно развити. Може да преодолеете простотията на болничния персонал с шишетата с големи дупки...
Освен това той вече е сукал и не му е непознато. Може би се изнервя, че не тече много силно млякото. Опитай да направиш компресия на гърдата при първите няколко засуквания. Хващаш с противоположната ръка гърдата в основата и притискаш.
Ако нищо не помогне, купи си една електрическа Медела и цеди. Остави АМ само за краен случай.
ПП Знам, какво е да съчетаваш гледането на бебе и батко-бебе на 2 г. При нас е съчетано с ужасен бебешки пубертет и зверска ревност.
Желая ти много късмет в кърменето и разбиране. Да ти остават моменти да се насладиш на това, което имаш.