Честит син! Да ви е жив и здрав и само радост да ви носи!
Моят съвет е да се кърмите на поискване, да махнеш добавката и да видите след 2 седмици как е с теглото.Следи му и нааканите и напишканите памперси- 1-8 наакани и 8-12 напишкани означава,че му е достатъчно. На пробно кърмене не може да се разчита, защото е уравнение с повече от две неизвестни- ако детето междувременно се изпишка резултатът не е достоверен, освен това те си сучат различно количество всеки път. Колко цедиш с помпа също не е показателно. В период, в който синът ми беше изключително кърмен и наддаваше по 190 гр. на седмица, аз успях героично за 2 часа да изцедя....20мл.! А кърмата ми постоянно капеше по пода, по едно време дори имах запушвания. Ако държиш да се кърмите, единственият сигурен метод за поддържане и увеличаване на лактацията си остава сукането на бебето.Гушкайте се, люлейте се докато го прилъжеш да засуче.
Не е лошо и някой консултант да види дали може да се оптимизира позата, в която се кърмите.
НО, каквото и да стане, в крайна сметка, важното е да сте живи, здрави и да не се изтормозите .Имунитета си го взима и от една лъжичка кърма, така че...
успех и отново честит син!