0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Роди се и моят втори син Андрей
« -: Април 14, 2010, 15:45:34 pm »
След дълги години неуспешни опити да забременея забременях за първи път септември 2007 год. с икси и родих Кристиан. След това искахме и второ дете, а мъжът ми не преставаше с билките. Направихме спермограма и се оказа, че е като за донор. Аз не повярвах, но си помислих, че ако е вярна трябва да си забременея нормално. Така и стана. На 7 април се роди втория ми син Андрей. Сега се гледаме в  къщи. Започнах да го кърмя в родилния дом. Направих пробно кърмене 15 мин. и излезе, че е само 10 мл. Като се прибрах и се изцедих изкарах от двете гърди 50 мл. Все още сме на толкова, но вече имам проблем, защото дохранвах в родилния дом заради малкото кърма и детето сега въобще не желае да суче и реве през цялото време. Като му дам шишето си го изпива. Мъката с храненето е голяма и не знам какво да правя. Май ще трябва да се цедя и да давам поне няколко хранения кърма. Аз и предния път имах проблеми с кърменето и дохранвах, но Криси засука чак на 25 ден, а Андрей още на 7 ден се отказа от сукането.. Сега ми е доста трудно, защото Криси е на 1, 10 месеца и не ми остава много време за него, а няма и кой да ми помага/баща ми помага, но почти всичко си правя сама/. Няма как да отделям цялото си време за хранене на Андрей. Опитвам 2 дни да го слагам да гърда и той реве по цял час без да засуче въобще. Дайте някакъв съвет. Аз мисля да си взема ел. помпа и да се цедя и колкото излезе да давам. Предния път карах така до 7 месец.
« Последна редакция: Април 14, 2010, 15:49:06 pm от Tutto_bene »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Роди се и моя втори син Андрей
« Отговор #1 -: Април 14, 2010, 15:47:47 pm »
честит син, Бени! бъдете здрави и щастливи!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Роди се и моят втори син Андрей
« Отговор #2 -: Април 14, 2010, 16:22:06 pm »
Честита рожба мамо Tutto_bene! Да е жив и здрав малкият адаш и дано скоро засуче!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #3 -: Април 14, 2010, 16:34:37 pm »
Честито второ щастийце! За съажаление съвет не мога да дам, защото все още очаквам първото си бебче и нищо не разбирам.

Б.

« Отговор #4 -: Април 14, 2010, 16:42:31 pm »
Честито, миличка! Да са ти живи и здрави децата, с любов да ги гледате и с любов да пораснат големи мъже :)
На мен кърменето в момента ми е болна тема :( Влез в сайта на Ла Лече Лига и погледни в МЕСТНИ ГРУПИ. Там има телефони на момичета, които могат да ти дадат полезни съвети. Аз лично съм се обаждала на първия. Успех! Дано успееш да кърмиш без проблеми. Няма нищо по-хубаво за детето от това.

*
« Отговор #5 -: Април 14, 2010, 16:45:43 pm »
Честито Бени! Много се радвам за теб! Да са ти живи и здрави, и послушни и двамата! :)

*
« Отговор #6 -: Април 14, 2010, 16:46:28 pm »
Честито, Бени! Да са ти живи и здрави синчетата! :D
*
« Отговор #7 -: Април 14, 2010, 17:42:29 pm »
Tutto_bene честит ви син!
Да е здрав като гранит,
да е силен, гласовит,
да е весел и щастлив,
да е много работлив.
Да ви радва от сърце –
малкото добро момче!

« Отговор #8 -: Април 14, 2010, 17:45:23 pm »
Честито второ щастие!  :ballons:
Аз също дохранвах в родилния дом с АМ, но като се прибрахме я оставих моята Мая само на кърма. Давах и от двете гърди първите два дни, докато се нахрани детето. Сега вече редувам. Но един ден я хранихме само с шише, защото ми разрани зърната и на другия вече не искаше да суче. Аз обаче се инатих един час и накрая след много рев и мрънкане засука. Сега вече давам само от гърда, стискам зъби като ме боли и мажа много крем. Иначе за малко да я отбия от глупост.
Педиатъра ни каза, че ако има поне две изхождания дневно, значи се храни достатъчно. Като я премери след три дни само на кърма, нашата Мая не беше спаднала на тегло. Това ме успокои и сега храня на поискване.
Успех с кърменето!
*
« Отговор #9 -: Април 14, 2010, 21:37:07 pm »
Честит втори син, мамо! Да са ти живи и здрави и двамата!
Много щастие на цялото ви семейство!

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #10 -: Април 14, 2010, 21:50:39 pm »
Бени, честито бебенце!
Бъдете здрави и щастливи

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #11 -: Април 14, 2010, 22:13:36 pm »
Бени , честито. Както са ти писали момичетата можеш да се консултираш с някой от Ла лече лига. Най-важното е да се успокоиш и да не го превръщаш във фикс идея. Все пак и ти имаш нужда от почивка и да бъдеш полезна за децата си. Като не става има достатъчно добри млека за кърмачета на пазара. Не се натоварвай и не се притеснявай.
« Отговор #12 -: Април 14, 2010, 22:15:56 pm »
Честит син Туто Бене! Да расте и да ви радва много!
Аз за кърменето се обучавам още, но питам ЛЛ. Мога да ти препоръчам тази мама:
Изабел Басмаджиян, 0886 666 098. Тя обяснява всичко и може да ти помогне със съвет или да те насочи към местен лидер в твоя град. Може да й кажеш, че аз съм ти дала контакта.
« Последна редакция: Април 15, 2010, 00:06:51 am от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
« Отговор #13 -: Април 14, 2010, 22:17:49 pm »
Честито, да са ти живи и здрави малките юнаци :D
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #14 -: Април 15, 2010, 00:14:46 am »
Честита втора радост, Туто бене!Да са ти живи и здрави синовете!
« Отговор #15 -: Април 15, 2010, 02:38:34 am »
Честит син! Да ви е жив и здрав и само радост да ви носи!
Моят съвет е да се кърмите на поискване, да махнеш добавката и да видите след 2 седмици как е с теглото.Следи му и нааканите и напишканите памперси- 1-8 наакани и 8-12 напишкани означава,че му е достатъчно. На пробно кърмене не може да се разчита, защото е уравнение с повече от две неизвестни- ако детето междувременно се изпишка резултатът не е достоверен, освен това те си сучат различно количество всеки път. Колко цедиш с помпа също не е показателно. В период, в който синът ми беше изключително кърмен и наддаваше по 190 гр. на седмица, аз успях героично за 2 часа да изцедя....20мл.! А кърмата ми постоянно капеше по пода, по едно време дори имах запушвания. Ако държиш да се кърмите, единственият сигурен метод за поддържане и увеличаване на лактацията си остава сукането на бебето.Гушкайте се, люлейте се докато го прилъжеш да засуче.
Не е лошо и някой консултант да види дали може да се оптимизира позата, в която се кърмите.
НО, каквото и да стане, в крайна сметка, важното е да сте живи, здрави и да не се изтормозите .Имунитета си го взима и от една лъжичка кърма, така че...
успех и отново честит син!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #16 -: Април 15, 2010, 09:07:26 am »
ЧЕСТИТО ВТОРО СЪКРОВИЩЕ, ТУТТО!!!

Ще се справиш с всичко, сигурна съм!!! Бъдете много щастливи!!!
*
« Отговор #17 -: Април 15, 2010, 09:17:25 am »
Много се радвам да прочета радостната новина. Още едно доказателство колко невярна болест е мъжкия стерилитет. Стискам палци да се оправи проблема с кърменето-съвет не мога да дам, защото нищо не разбирам от това. Желая ви много щастие.
*
« Отговор #18 -: Април 15, 2010, 09:21:22 am »
Честита радост!  :D Да са ти живи и здрави момченцата, бъдете много щастливи!
« Отговор #19 -: Април 15, 2010, 09:27:06 am »
Честито от мен и Ники адашче,
Да расте втория мъж здрав и умен и също толкова буен като батко си :)
Целуваме ви