0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ние всички се стараем, дано старанията ни се увенчаят с успех. :)

Пожелавам на всички да успеем да си направим Новата 2014г. такава каквато бихме искали!
И нека най-хубавото от старата година да е най-лошото в Новата! :wink:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Здравейте,момичета.Пиша за да вдъхна кураж не само на себе си ,но и на вас.Накратко  за последните 8години,имам 5 трансфера от ин-витро със стимулация и 2 ЗЕТ.Няма да споменавам за всички операции и други процедури,много от вас ги знаят.
Навърших 40 години преди няколко дни и точно тогава ми беше пункцията на последния опит-5ти.Трансфер на три ембриончета на 4ден, а теста се падна в първия ден на новата година.
И ето,че при мен чудото се случи  и теста е положителен.На 22.01 съм на преглед.
Трябва да ви призная,че много ме е страх.
Всичко ще е наред, не се безпокой.
И аз да ви окуража - след толкова неуспешни опити в по-млада възраст, ето че сега съм бременна, почти на 42 години.
Доктор Персенска вчера гледа, слуша сърчица и вика: "Браво!". Аз най-искрено отвръщам: "Браво на Вас!", а тя: "Ами, браво на тебе, че имаше търпението!" Та така, моля се всичко да бъде наред до края и го пожелавам на всички ви!
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Браво Hope, наистина Браво, ти ми вдъхна кураж!Радвам се за теб! :D
Честито Хоуп и Калка, прекрасна новина. Лека и спокойна бременност...
Всички ще успеем, без изключения, тази година ще е берекетлийска и късметлийска!
« Последна редакция: Януари 07, 2014, 17:10:49 pm от dara ivanova »

[161551.gif[/img][/url]
*
hope-love, kalka, браво момичета, желая ви лека и спокойна бременност!

Hope, би ли споделила дали отчиташ нещо различно при този опит, което е причината за успеха, нещо в стимулацията, подготовка на лигавицата или друго...? Би било от полза за всички нас, които се чудим какво още да направим, пък макар и да е излишно, та следващият опит да е успешен... :)

kalka, въпросът ми беше насочен към hope-love, защото посещаваме една и съща клиника и би ми било лесно евентуално да си измоля от док. още някоя манипулация, но ще бъда много благодарна, ако споделиш и твоя опит, благодаря предварително!!!

*
Браво, момичета!
Поздравления за търпението, куража и упоритостта, благодарение на които сте постигнали така желания резултат.
Много късмет!

*
Много се радвам за вас Hope-love и Kalka  :D
Пожелавам ви успех до края и браво за постоянството, довело до така жадуваното начало на вашата мечта.
Стискам палци и се пазете  :)
*
Да ви вдъхна кураж и аз момичета. Точно когато навърших 42 години, видях положителен тест за бременност. Това ми беше 5-ти опит ин-витро и близо 11 години борба за дете.
Сега чакаме близнаци след трансфер на 2 ембриончета на 5-ти ден.
Не спирайте да мечтаете и да се борите! Аз се бях отчаяла напълно, бях решила да се откажа от всичко, но моята майка ме подкрепи и финансово и морално за този последен опит. Благодаря ти мамо!
*
Не спирайте да мечтаете и да се борите! Аз се бях отчаяла напълно, бях решила да се откажа от всичко, но моята майка ме подкрепи и финансово и морално за този последен опит. Благодаря ти мамо!
Много мила история, разчувства ме ..
Честити Ви сбъднати мечти, момичета! :bighug:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Stoeka71, много се зарадвах като видях щастливата новина. Това е страхотно най-вече за теб и семейството ти, но мисля насърчава доста и нас попрехвърлилите 35г. Пожелавам ти лека бременност и здрави, пухкави бебчета като му дойде времето!  :D
hope-love, kalka, браво момичета, желая ви лека и спокойна бременност!

Hope, би ли споделила дали отчиташ нещо различно при този опит, което е причината за успеха, нещо в стимулацията, подготовка на лигавицата или друго...? Би било от полза за всички нас, които се чудим какво още да направим, пък макар и да е излишно, та следващият опит да е успешен... :)

kalka, въпросът ми беше насочен към hope-love, защото посещаваме една и съща клиника и би ми било лесно евентуално да си измоля от док. още някоя манипулация, но ще бъда много благодарна, ако споделиш и твоя опит, благодаря предварително!!!
Това беше първия ни замразен трансфер - на 2+1 бластоцита от предпоследния и последния стимулиран опит, при които да правени съответна МАХ и МАХ и ИМСИ, защото съпругът ми е с лоша морфология и ДНК-фрагментации. Интересното е, че за трансферите при самите стимулирани опити, както е логично се подбират по-добрите ембриони, а за замразяване остават "лошите" - така направо ги бяха определи нашите, които замразиха при предпоследния опит, така че незнам къде е тайната на успеха, може би моментът за трансфер някак се оказа по-подходящ, защото не съобразявахме с фоликули и нямаше пункция.
Иначе аз по принцип нямам проблеми с лигавицата. И сега беше така и не сме правили нищо допълнително, освен естрофема, който приемах от втори ден на цикъла, в който правихме трансфера. Поставиха ми и ембрио-лепило, но това, което съдържа само лекарство /среда/, а не се приготвя от ембриолозите след взимане на кръв и пр. Това е всичко! Доверихме се на д-р Персенска и за сега изглежда, че всичко ще бъде наред.
« Последна редакция: Януари 08, 2014, 11:03:04 am от hope-love »
*
Браво,много хубави новини в тази тема!! :)направо ми идва да се развикам и аз от радост! :lol:Поздравления ,момичета! Ако знате косамо колко зареждащи са вашите успехи.... :DАма вие знаете,сигурен съм. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Браво момичета :) от тук нататък ви желая спокойна и безпроблемна бременост,защото нали знаете,че ако сега сте спокойни после ще имате кротки и спокойни бебчета :lol: това е вярно от опит ви го казвам...
*
hope-love, много благодаря за обстойния отговор! И ние правим едновременно МАКС и ИМСИ, само лепило досега не са ми слагали, защото лигавицата ми винаги е била добра, но ще видим при следващия трансфер какво ще предложи д-р Персенска. Успех!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Честити така желани бременности, момичета!  :D
Пожелавам  спокойни дни до финала и  прекрасни бебета!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Марси, с д_р Персенска ще успеете, ще видиш. Убеждението ми не е плод на еуфорията от това, което се случва с мен,а напълно рационално.
*
hope-love, много благодаря за обстойния отговор! И ние правим едновременно МАКС и ИМСИ, само лепило досега не са ми слагали, защото лигавицата ми винаги е била добра, но ще видим при следващия трансфер какво ще предложи д-р Персенска. Успех!
Marsi, и при мен лигавицата винаги е перфектна, но когато ми беше първия опит ми слагаха лепило, след това забременях без да ми слагат нищо, при второто ми забременяване бях с РВМС. Сега и аз съм в чуденка как ще процедираме, а остава малко до старта.

*
mgstra, успех! Вярвам, че този път ще се получи!!! Пункция ще правиш ли преди трансфера?  Аз януари ще го пропусна, нали правих хистероскопия и трябва да изчакам два поредни цикъла, но в събота съм на преглед и се надявам този месец да мога да направя биопсията, предполагам резултатът от нея ще даде яснота дали ще има нужда от лепило.
hope-love, с времето се уверих, че изцяло мога да разчитам на преценката на д-р Персенска, тя е моят лекар.
Хубав ден на всички!

*
Благодаря ви за милите пожелания!Дано на всяка от вас се случи дългоочакваното чудо.
marsi,последният ми опит беше в Тутракан  при д-р Бойчев,а предния при д-р Персенска.
Всичко беше  различно.
Тутракан
 къс протокол,стимулация с Фостимон и Менопур,трансфер на 4ден,слагане на лекарство (но не е РВМС) ,имам повишени НК клетки и за тях пия антиоксиданти и омега и др. хапове 
София
дълъг протокол,стимулация с Гонал и Меногон,трансфер на 5ден,РВМС

Имах еднакъв брой яйцеклетки,но при последния бяха по качествени,дори замразиха 3бр.