0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Днес ми се обадиха от клиниката, за да потвърдя, че ще отида на преглед. Това ми се случва за първи път и първоначално се стъписах, но след това много се зарадвах... Сега чакам с нетърпение да се срещна с тоза толкова хвален лекар. Дано измисли нещо и за нас. :?
*
Здравейте момичета! Вчера мина и моя преглед при д-р Стаменов. След като разгледа всички документи предложи да направим биопсия, като ми обясни, че въпреки, че имунолугичните изследваня са наред може да се окаже, че има проблем в умунологията на лигавицата на матката. Според него яйцеклетките са добри, но тъй като със стимулация и без такава правя малко яйцеклетки, предложи да започнем да събираме и замрязаваме ембриончета в продължения на няколко цикъла с лека стимулация с Клостилбегит. Идеята е да съберем повечко ембриончета, като не уточни колко, и след това да ги върнем заедно със свежи. По този начин се надява да преодолеем недостатъците на сперматозоидите, които според него са в основата на неуспехите. Ние сме с мъжки фактор, със завишена фрагментация - SDI 35.5 и това е причината да правим ИКСИ. Оттук нататък подготовката ще правим при моя лекуващ лекар, а процедурите в Малинов. Надявам се това да е добър вариант. Интересуваме един въпрос - след новогодишните празници се надявам да получа заповед за финансиране по ФАР, а не зная при такъв план на действие мога ли да я използвам за финансиране. Ако някой е по - наясно моля да ми отговори?
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 12:45:46 pm от disi22 »
Доколкото ми е известно при т. нар. ИКСИ на естествен цикъл, което ти е предложено да започнете, не можеш да позваш финасиране от фонда.   
*
Доктора ми обясни, че това не било точно ИКСИ на естествен цикъл, тъй като имало стимулация, но нещо подобно. Правихме такъв опит през м. юни, но от обаразуваните два фоликула не извадиха нито една клетка. Не съм много сигурна кое е по - добре - на естествен цикъл или със стимулация. :? Страхувам се от вредния ефект на стимулациите, но пък от друга страна искам нещата да станат колкото е възможно по - скоро. Преди бяха проблем парите, но въпреки това ги отделихме /е, ще ги изплащам в близките 2-3 години/. Сега след като за първи път ще получа финансиране ми се иска до се възползвам. :?
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Здравейте, мили мой борбени момичета!
Някой от вас ме помнят други не,преди време пишех редовно в тази тема.Време е да почна пак да пиша.Януари почвам 4 ти опит и се надява да е успешен.
Ето какво си пожелах преди време в тази тема:
Ще си пожелая,нещо съвсем, съвсем скромно от Дядо Коледа.
Мили, Дядо белобрад,
таз година много слушках аз
имам си мечта голяма,
и аз да стана МАМА на
Божидар и Снежина.
Хайде момичета да си го пожелаем от сърце!И току виж се сбъднало.

При мен се сбъдна, имам си прекрасен син Божидар,сега е ред и за сестричка,може и братче.
Вярвайте, в чудесата те се случват!
« Последна редакция: Декември 14, 2011, 08:48:21 am от Velka »
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
От все сърце ти пожелавам през Новата година да получиш твоята Снежина! :D :bori_007: mc101
*
И аз се записвам в темичката.Другата година и аз се каня да направя 4-тия си опит-надявам се  и да е последен...тази година я приключвам с 2 опита стигайки само  до 4 ти месец и двата пъти :( Момичета искам да ви попитам тъй като вече го чувам отвсякъде-и двете ми бременности приключиха с спиране развитието на плода,от даденият  за изследване материал се оказа при 1ва- момченце с мозайк липса на 13та хромозома,при 2ра- момиченце с Търнър синдром(липса на 46таХ хромозома),та всички лекари веднага казват това основно е проблем с качеството на яйцеклетките,и нищо не може да се направи 8OНие сме с тежък мъжки фактор,но всички хвърлят вината за хромозомните аномалий на лоши яйцеклетки 8O,досега съм изследвала какво ли не и при мен проблем не е открит никакъв,имам живо и здраво дете от преден брак,та въпроса ми е следният-редно ли е да човъркам и търся причината в мен с качеството на яйцеклетките,(все пак наближавам 36год.) или да наблегнем на мъжкият фактор и търсим причината там и начин за подобряване на параметрите,макар че опитахме всичко и ефект нямаше никакъв,даже напротив-последната СА беше отчайваща отвсякъде-...Оф,май се обърках сама в мисли,но имате ли някакви предположения и съвети какво пропускаме да изследваме,какво  можем да  променим откъм начин на живот,диета та да се подобрят нещата и работата най накрая да стане че ми писна вече това дежа ву с  опитите и кратката бременност.......
« Последна редакция: Декември 14, 2011, 09:00:38 am от Mikona »
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Микона,съжалявам за това което ти се случва.Не знам какво да те посъветвам,казваш че си правила изследвания.Правили ли сте цитогенетични на двамата?Може там да е проблема,говори с ембриолозите,тези аномалии може да са само при момичета,евентуално ако е момче може и да не е с такива аномалии.Не съм запозната и компетентна по този въпрос но отговор все трябва да има. Успех!
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
Цитогенетични,имунологични и какво ли не-всичко в норма...Писах защото ме вбесява че веднага се нахвърлят върху мен с обвинения за качеството на яйцеклетките и цялото внимание се насочва натам главно,а се забравя основният проблем заради който ни се налага Икси,тоест лошите показатели на спермограмата.Последният лекар,при който бяхме на консулт дори започна да ми говори да се замисля за донорска яйцеклетка 8O 8O без да има каквато и основателна причина за това...хем ме е яд и беснея на тези лекари и понякога ми писва от цялата тази борба ,хем  пък ми се иска да им натрия носовете яко с една хубава двуплодна бременност завършваща успешно :lol:
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
Микона, съжалявам за това, което ти се случва :bighug:
но ядът не е добър съветник :wink:
Скоро превеждах една статия за нов метод за повишаване на успеха на инвитрото, който се основава на вече съществуващ такъв - Array Comparative Genomic Hybridisation (CGH), който проверява броя на хромозомите в яйцеклетката или ембриона. Незная защо сперматозоидите са изключени от теста?!
Тук може да прочетеш статията: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46927.msg872765#msg872765, но тъй като информацията идва от Великобритания, консултирай се с Мели за възможните тестове в БГ: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45608.0
Прегръщам те и дано намерите решение!

ПП. Ако мога с нещо да помогна от Великобританско ми пиши.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
 :bighug: Оли,благодаря мила!И аз четох за този тест преди време,но го бях позабравила,ще разпитам лекарката ми ,сега в четвъртък тъкмо имам консултация в клиниката и ще говорим за какво следва и  от тук на накъде :lol:.Не съм в Бг,и аз като тебе съм в странство ...Прегръдки и добро настроение от мен(яда ми трая само няколко дни,вече съм супер отново готова за борба и действие):lol:
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
Ох, чак сега видях, че си в слънчево Сан Франциско :wink: но още по-добре, теста със сигурност ще го правят при вас.
Дано всичките ни неуспехи останат в тази тъжна 2011 година! :hug2:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Здравейте момичета! И аз се вписвам в този полезен форум. На 35 г. имам син на 7 г. и от април месец опитвам за второ бебе. Но нещата не се получиха както ги исках, забременях и август се установи че е "кухо яйце" и ме кюртираха. Изчаках 3-те месеца по препоръка на лекаря и започнах отново опитите. Междувременно си направих изследвания -цитонамазка и влагалище секрет и се оказа че имам ешерихия коли във влагалище секрет. Последваха 3 антибиотика, от които пък получих гъбична инфекция с 1 месец по-късно. Междувременно опитвахме за бебе, но аз съм с нередовен цикъл - варира от 30-40-42 дни и ми е трудно да уцеля овулацията, затова меря БТ всяка сутрин, но се оказа че този месец тя е доста късна и я изтървах, защото преустанових бебеправенето поради факта че лекувам проклетите гъбички с Полижинакс. Надявам се този месец да се излекувам от всичките тези гадости и да продължа от януари бебеправенето. Успех на всички мами, дано всички които очакват двете чертички получат най-хубавия Коледен подарък, а ако не да си пожелаем Новата 2012 г. да бъде най-щастливата за нас с нов член в семейството.
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 10:04:02 am от didika76 »
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Здравейте мили момичета и момчета!  :) На всички тук пожелавам от сърце Честита Нова 2012 Година, изпълнена с много здраве, щастие и радости от сбъднати съкровени желания! :) А на самата темичка пожелавам да е изпълнена с много положителни тестчета и усмивки! :)

Аз вече (на 39) изглежда съм за следващата "+" темичка, но ще чета и тук...  :)


"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Аааааа,  39(+) няма да се даваме ,я!!! :D С пожелания за много здраве,защото то ще ни трябва да сбъднем мечтите си през тази 2012г,поздравявам всички в темата. И да знаете,че докато няма +, ние 39+ няма да мърдаме от тук,ей! :wink:

п.п. аз съм отдавна за другата тема,ама нали всички си вървим в комплект, :lol: а и дамите са с предимство,все пак!
/www.mamaibebe.com][/url]
Привет и от мен. След точно три месеца ще добавя моя + към възрастта от другата тема, но още ставам за тази, така че - пожелавам успех на всички ви и дано мечтанато щастие ви споходи скоро, много скоро! Дай боже през тази година!
*
Сладури, какъвто и + да ни слагат хронологически, ние сме си на 35 биологически. Така че си оставаме в темата, докато се преместим при родителите.
Дано 2012 Година сбъдне мечтите ни, всеки от нас знае коя мечта сме си поръчали на дядо Господ :phone: :babyflips: :crossfingers: да я сбъдне с приоритет.
Честита 2012 година! Дано е спорна и щастлива за всички ни!

момичета, записвам се при вас. Преди дни навърших 35г. Януари или февруари ми предстои опит. Много се надявам да е успешен.
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Честита Нова Година !Нека е по добра и по успешна за всички ни!
 :bighug:
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
Пропуснала съм да се запиша тук ;).
От няколко месеца съм на 35. Предстои ми замразен трансфер скоро време...не се знае точно кога ще е...
Желая много късмет и успех на всички момичета!!!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."