0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
doci, страшно няма, освен цената, ако плащаш, и дългото чакане, ако плаща фондът.
Иначе стимулацията и процедурите минават много бързо. Аз дори съжалявах, че чаках толкова дълго.
Успешна инсеминация с хубавите хормони! :)
*

Цигу, виждам ,че денят Х наближава ! Леко раждане и щастлива среща с твоето съкровище !
*
Doci, аз също като теб много се плашех от инвитрото/ИКСИ/, но сега всъщност съжалявам , че толкова се мотахме и не започнахме по - рано с него. Действително е много скъпо, защото аз предпочетох да си платя първия опит, докато изчаквам парите от фонда, за които се чака цяла година. Все пак при нас времето е от изключително значение. Сега съм готова отново да опитам с ИКСИ, но се колебая дали да е на естесвен цикъл или стимулирано. Първото е не по - скъпо от ИНСЕ. Ще го обсъдя с д-р Стаменов. Записах си час за ендокринолог за 28.10.2011год. и ще видим как стоят нещата с щитовидната жлеза. Сега карам дежурства по 24 часа през ден и не знам какви ще се разултатите.
Някой може ли да сподели мнение за д-р Конова от МЦКИ "Кв. Елисавета" - гр. Плевен? :ask:
Успех на всички борбени момичета! :youwoman:
*
Момичета,
Благодаря много за насърчителните думи.Третото инсе ще да е последно. После ще трябва да боцкаме фоликулите. Ама и аз много отлагах и съм за  osi_6.
Преди ги нямаше клиниките за АРТ и много се забавихме, иначе отдавна да сме започнали. Но ще се справим.
За големия ден на цигу ще стискаме палчета и на ръцете и на краката.:crossfingers::crossfingers::crossfingers:
Благодарим й, че потърка крачета в нашата тема и вече ни поръси с бременния прах и при нас да дойде :babyflips:
« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 17:02:36 pm от doci »
*
Ееее,няма да е последна!!!  :wink: Нали всички се готвим за тоя ден!! :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Здравейте момичета! Вчера си направих взех изследванията на хормоните и направо се втрещих - FT4 - 16.19 prol/l при граници 12.0 - 22.00; TSH - 1.28 mlU/ml при граници 0.27-4.20; Prolactin - 504.4 mlU/ml при граници 102-496; MAT - 5.00 IU/ml при горна граница до 34 и TAT - 332.5 IU/ml при горна граница до 115. При ехографията ендокриноложкат ми обясни, че съм на горната граница при измерване на щитовиднате жлези /мисля, че ставаше въпрос за ширина/, но това според нея било приемливо. Утре следобяд съм на контролен преглед, но съм много притеснена. С тези стойности какво очаквам от инвитрото, но трябва ли аз сама да си инициирам прегледи при ендокринолог и да си следя хормоните. Питам се защо още преди първата инсеминация през м. януарина настоящата година, както и преди всички последващи опити за инсеминация и ИКСИ, никой не провери хороманлиня ми статус. Защо никой не ми изписва подходящо лечение. Явно проблема е по - сериозен и аспирин протект непосредствено след инсеминация или ЕТ е крайно недостатъчен. Какъвто и ембрион да ми върнат, той няма как да се имплантира и да се развива. Извенете ме за гневния пост, но съм направо бясна. Влагаме толкова усилия, пари, навлякох си толкова отрицателна енергия от околните и за какво?
*
Диси не се притеснявай скъпа! Аз не виждам нищо притеснително в резултатите ти единствено ТАТ е завишен, но предполагам, че ендокриноложката си знае дали това е проблем или не. Иначе си права, че е трябвало да ти кажат да направиш изследвания за хормони и антитела. На мен ми ги предписаха още в началото преди каквато и да е процедура.Успех ти желая и не се притеснявай всичко ще се нареди!


*
Деси,много са си добре показателите! Аз поне не виждам сериозни отклонения,като имаш предвид ,че ние две години и половина сме лекували щитовидна жлеза. Хормоните са много чуствителни параметри и техните показатели се влияят от много фактори,така че е възможно да "играят" малко над референтните стойности,но това не е болка за умиране. Като ги занесеш в клиниката,ще видиш че ще ги одобрят!!! :D Сигурен съм! :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
И според мене за щитовидната жлеза нещата са добре. Минимално пролактинът е над горна граница, но може да е инцидентно.
*
Здравейте! Днес направих контролен преглед и вече съм спокойна - ендокриноложката каза, че според нея щитовидната ми жлеза функционира напълно нормално, въпреки високия ТАТ. Що се отнася до Пролактина, за него ми предписа лечение с Достинекс 1/2табл. веднъж седмично, което трябваще да обсъдя с лекуващия гинеколог. Обясни ми, че този хормон е особено важен за правилното функциониране на яйчниците и зачеването и след като го овладеем шансовете за забременяване ще се подобрят. Радвам се, че направих консултацията с ендокринолог, защото все се притеснявах, че може би имам проблем с щитовидната жлеза. Лекуващия ми лекар също одобри новата схема за лечение на високия Пролактин, което също е добре. Сега ще чакам резултатите от генетичните изследвания за кариотип и прегледа при д-р Стаменов.
Искрено Ви благодаря за подкрепата! Аз съм много емоционална и при най - малкото нещо се притеснявам, но Вие винаги намирате начин да ме успокоите. Радвам се, че Ви има и че Ви открих! :grouphug2:   
*
/www.mamaibebe.com][/url]
Рачо вие до къде стигнахте?
*
Disi, Браво, че нещата са наред със щитовидната жлеза.
 :crossfingers: Аз също се радвам, че открих тази тема, а също и като кликна в горната част на страницата на 'Споделено - текущи процедури' има много интересни теми, като най-активните са в горната част. Успех!
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 12:16:35 pm от doci »
*
Ами решихме тази есен да си дадем малко почивка! Лятото подадохме документи за ФАР,така или иначе не пречи да си вървят по каналния ред. Тази пзима "активно" ще почиваме :wink:,пък току виж,не ни трябва заповед от ФАР... :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Момичета, бихте ли ми казали как е при д-р Стаменов. Чака ли се много. Интересувам се защото моят преглед е в 16.30 часа, а аз съм от провинцията и пътуваме с автобус?
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Момичета, бихте ли ми казали как е при д-р Стаменов. Чака ли се много. Интересувам се защото моят преглед е в 16.30 часа, а аз съм от провинцията и пътуваме с автобус?
клиниката е натоварена доста и има вероятност да почакаш, но е много относително. ако нещо те притеснява, звънни на регистратурата и питай как върват часовете за да си спокойна.
никога не отстъпвай на принципите си!
Момичета, бихте ли ми казали как е при д-р Стаменов. Чака ли се много. Интересувам се защото моят преглед е в 16.30 часа, а аз съм от провинцията и пътуваме с автобус?
Определено си резервирай хотел. Ние сме чакали доста - например за 14,30 влизахме към 17,00 и си изпускахме автобуса последния в 18,00, защото не може да стигнеш за 30 минути до гарата по никакъв начин в това задръстване.
Отсядахме в хотел Аква близо до клиниката, който беше на приемливи цени. Но виж в нета има и наблизо хостел на Медицинска академия.
А твоят час за 16,30 може би ще бъде към 19,00 часа...
*
Момичета, бихте ли ми казали как е при д-р Стаменов. Чака ли се много. Интересувам се защото моят преглед е в 16.30 часа, а аз съм от провинцията и пътуваме с автобус?
Ако има забавяне, просто обясни на секретарките, че не можеш да закъсняваш, заради автобуса, и попитай дали не може да се направи нещо. Все пак прегледа е за 5-10 мин. Аз не бих имала нищо против някой да мине преди мен, тъй като съм от София. Но момичетата са прави, закъсненията в графика са по-скоро правило, отколкото изключение. Така че винаги трябва да си с нагласа, че поне 1 час по-късно ще влезеш.
*
Благодаря за инфото момичета! :wink:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Момичета, бихте ли ми казали как е при д-р Стаменов. Чака ли се много. Интересувам се защото моят преглед е в 16.30 часа, а аз съм от провинцията и пътуваме с автобус?

Няколкото пъти в които съм го посещавала съм влизала най-много с около час закъснение, въпреки натовареният график, но може и да съм имала невероятен късмет все пак  :D