0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Честито и от мен,Велка!Населението в нашия район се увеличава!
Велче и тук да ти честитя и да ти кажа, че много, много ти благодаря за тия месеци , в които носеше под сърцето си своя Божидар и даваше кураж на мен в борбата! Благодаря ти , приятелко и нека Бог бди над вас! На Божко хиляди целувки, на теб прегръдки - бъдете здрави!!!
 :bighug:  :D :D :D
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Цигу, Мравче, Велче, много се радвам за вас и ви благодаря за надеждата, която ни давате!  :D
Привет,
отдавна не съм се отчитала при вас.
Велче, честит Божи-дар!!! Да расте здраво, хубаво, обичано и спокойно бебе!!!
Честито и на вас мравче, Цигу и Къди - много се радвам за вас и ви желая леки и спокойни месеци до срещата с най-прекрасното - вашето дете!

На нас още малко ни остава до ин-витрото, не ми се иска да преживявам отново всичко това, но се налага, а и ако резултатът е поне колкото предишния успешен - няма да чуете нито, ама нито едно оплакване от мен  :oops:

Прегръдки и стиснати палци за всички, с пожелание да ни благослови Бог с поне по едно, може и с по повече дечица!   
На 27 юли се роди дъщеря ни - 3,100 кг и 50 см. Пожелава на всички ви по едно такова слънчице, възожно най-скоро!
Честита дъщеричка мравчица!Да ви е жива и здрава и само радост да ви носи!
 :bori_016: :balk_16: :balk_102: :balk_184: :balk_7:


Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
Еееее,честито!!! :bori_007:Да ви е здрава и жива и моного ,много ,ама много да я слушате!!!!!! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
mrav4ica, да ви е живо и здраво момиченцето!
Да си пожелаем повече такива новини в темата.
честито Мравчица! Да ви е жива и здлава дъщеричката! :P
Честито,Мравчица,живо и здраво детенце да расте,да радва мама и тати.
Мравчице, честито да сте живи и здрави
много радост и щастие ви пожелавам
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
И аз си пожелавам повече такива новини в темичката! :) Мравчице, Велче, Цигу, честито безкрайно щастие! :) Много здраве и усмивки от все сърце♥! :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
В тази темичка се пише за най-много родени бебета. Май тук има много жени в разцвета на силите си. :balk_46:
*
Здравейте, момичета! Случайно намерих темата и реших да се присъединя към Вашето мило общество. Бихте ли ми помогнали със съвети отнсно подобряване на фертилитета на нашата възраст, тъй като не можах да намеря нищо по темата. Имам два неуспешни опита за ИКСИ - първият на естествен цикъл пропадна поради двата празни фоликула, а при вторият със стимулация по дълъг протокол - от 11 фоликула извадиха само 4 яйцеклетки, от които 2 качествени. Същите бяха оплодени и на 2-я ден ми върнаха две много хубави ембриончета, но не се инплантираха. А уж всичко беше наред - хоромони, лигавица... Никой не можа да ми даде обяснение за случилото се, като твърдяха, че не са се съмнявали, че този път нещата ще се получат. За празните фоликули д-ра ми обясни, че все пак възрастта ми се отразява на броя и качеството на яйцеклетките. Ако можете да ми помогнете със съвети или да ме насочите към подходяща тема ще ви бъда много благодарна. Искам да направя всичко, което зависи от мен, преди да стартираме нова процедура.  :? :? :?
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 19:14:56 pm от disi22 »
*
Disi,
За подобряване на фертилността и имунитета може да се пие като хранителна добавка Геритамин (или Gerilux, от аптеката, комбинация на вит А + вит Е) по 1 капсула на ден от 5 до 15 ден от цикъла, т.е. общо 10 капсули на месец. Витамин А се взема в комбинация с витамин Е по време на ядене, което подпомага усвояването на витамин Е в организма.
Това се прави за 1-2 месеца (не повече) преди забременяване за възстановяване на недостига от тези витамини в организма. В месеца на вероятно забременяване се взема само по 1 капсула от 5-ти до 9-тия ден на цикъла и се спира Геритаминът.
Липсата или недостигът на тези витамини води до безплодие, но предозирането е опасно за черния дроб и потенциалния ембрион. Витамин А не се взема също при бременност, защото предозирането му е опасно за плода. След забременяване витамин А не се пие, а се заменя с каротеноиди (про-витамин А, има ги в морковите и някои витамини за бременни). Докато с витамин А може да се получи хипервитаминоза, то с каротеноидите не може, защото каротеноидите се извличат от депата в организма (от черния дроб) и се превръщат във витамин А само при необходимост.
Профилактично Геритамин (1 опаковка Gerilux има 20 капсули) може да се взема макс. 1-2 пъти годишно, за да не се получи хипервитаминоза А.
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 23:58:21 pm от doci »
*
Благодаря за съвета, Doci. Но от края на миналата година двамата с мъжа ми пием Pregnacare His&Her витаминен комплекс, който съдържа максималните витамини, минерали и аминокиселини за двойки, които правят опити за забременяване. В женската формула се съдържат Бетакаротен 3mg и Витамин Е 30mg /дневна доза/, като аз от известно време започнах да пия и по една таблетка Витамин Е 400IU преди и по време на овулация. Що се отнася за Витамин А, то той наистина е вреден в големи количества. В началото на настоящата година си закупих една книга "Оптимално хранене преди, по време на и след бременността, в която подробно и достъпно е написано всичко за храните и добавките. От всички витаминни комплекси, които съм сравнявала с посочените в книгата оптимални количества на витамините и минералите, тези на Pregnacare His&Her са най - добри. Бяха ни изписани от д-р Савова от клиниката на д-р Щерев. Някъде прочетох, че празните фоликули се дължат и на неподходящ протокол и лекарства за стимулация. Това обаче мога да го коментирам при следващия опит, който предполагам ще бъде по къс прокол. Аз по принцип при нормален цикъл много често имам по два доминантни фоликула, а при третия опит за ИНСЕ с много лека стимулация имах общо 5 или 6 фоликула на двата яйчника. Лошото е, че фоликулите на десния яйчник винаги са два пъти повече от тези на левия. А при втория опит ИКСИ на левия имаше 1 фоликул, ана десния - 10 фоликула. Не зная какво да си мисля.   
*
Disi, ти значи си ги взимаш витамините. Но и те не се вземат постоянно, наблегни на естествените източници. За различния капацитет на яйчниците запази надеждата. Сега докторите успяват и при жени с един яйчник, пък при теб единият е само по-слабо функциониращ. От това, което пишеш, имаш основание да се надяваш. За твое успокоение попитай дали да направиш безплатни генетични изследвания - момичетата писаха, че са безплатни в Майчин дом на 14 етаж. Мисля, че там се ходи с препоръка от лекар. Консултирай се в клиника Малинов при доктор Стаменов или при доктор Ганева в Щерев - те май са най-добрите у нас. Май при доктор Ганева е имало случай на жена с един яйчник да роди здраво дете. При доктор Стаменов има много бебета, но не знам конкретните случаи. Той мисля, че прави и имунологични изследвания, както и има лекар за щитовидната жлеза. Нарушената функция на щитовидната жлеза също може да пречи при ин витро. Също е важно след процедурите до теста да не работиш (а аз работих и сега съжалявам). А при бременност изобщо забрави за работа - само леки разходки и почивка.  :balk_103:
Здравейте и от мен.Чувствам ,че принадлежа към групата 35+....аз съм само на 36 и имам нужда от голяма дожа кураж....
Николай е на 2г.4м.5д.
Здравейте и от мен.Чувствам ,че принадлежа към групата 35+....аз съм само на 36 и имам нужда от голяма дожа кураж....
И не само кураж,желая ти мноооооого късмет и вярвай силно,че и нашия звезден миг ще дойде  :hug2:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
Здравейте ,момичета! Проверявайте си щитовидната жлеза!!!Особено за тази темичка! :wink: Това е много важно, а не е сложно,нито финансово обремянаващо!!  :) Просто трябва на 6 месеца да се следят няколко хормона. лошоте е ,че симптомите за проблем се проличават късно,а пред това време всички опти иза забременяване са обречени на неуспех. поне повечето ,де! :lol: И другото лошо за нас,тука, е че за да оправиш хормоните после,ти трябват поне 2-2.5 години. А времето не ни е наяй-добрият приятел,май!? :lol: поне при нас беше така!
Диси,може да не се вадят по много яйцеклетки,но при тебе виждам има качество,а то е по-важно от бройката. :)
Доки,ами то жени с един яйчник раждат много често! защо си мислиш,че като са с един яйчник и имат въобще проблем със забременяването?? Ами,като са с една тръба,по -лошо ли е?? :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]