0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет, аз всъщност така и не бях видяла за дамите на 40+. Аз съм си за там,на 42 съм и даже скоро на 43, ама съм писала тук вече. Успешен е вторият ми опит. В 15 г.с. съм и до тук бременността ми е прекрасна. Изобщо не съм имала и частица съмнение в успеха. И сега знам,че ще стигнем с бебчето успешно до финала. Това е, мили дами. Хич и не си помисляйте да се отказвате. Пожелавам успех на всички ви :bighug:
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 16:50:59 pm от mrav4ica »
Честито, mrav4ica!
Желая ти лека бременност и най-прекрасния й финал. :)
*
Къртиче, много съжалявам за неуспеха. Не отписвай замразените ембриони.
Дано намерите пътя скоро, каквото и да решите.

Мравчица, честито и лека бременност!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Къртиче, искрено съжалявам за неуспешния опит! :(
Аз също мисля, че не бива да отписваш сладоледчетата... Спомням, че някой във Форума беше цитирал д-р Стаменов, който казал, че замразения трансфер най-много наподобявал естествено забременяване...  А и моя много близка роднина има 3 деца след замразен трансфер (близнаци и батко)... Каквото и да решите, имаш подкрепата ни... Но сега, ако е възможно, опитай да си почиваш...
 :hug2:
Аз например отчитам като наша грешка това, че направихме голям спринт с двата си ИКСИ-опита в началото на 2010г. Така не успяхме да си починем, а и не бяхме спокойни и покрай други проблеми... Добре, че след втория опит по финансови причини нямаше как да продължим, та се поспряхме... 8)  Сега съм решила да започнем отново само, когато имаме необходимото спокойствие и всичко е добре организирано...

Михаела, Бисерче, благодаря ви за хубавите пожелания! Нека е честита новата година за всички нас, изпълнена с много осъществени мечти, здраве и усмивки!

Миналата година в нашата темичка имаше много щастливи мами, :) нека продължава така, нека ги последваме и ние ;)

« Последна редакция: Януари 11, 2011, 18:39:21 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

kartiche,няма да се предаваш.Моите опити бяха пет на брой а годинките ми 37.Наистина ,при някой щастливки става от първите опити ,но много сме и такива ветеранки :wink:важното е едно позитивното мислене и за миг недопускай ,че няма да стане.Стискам ти много палци.Почин си колкото искаш и давай с нови сили.Първо пробвай замразените ембриончета.Има много родени бебчета вече от тях.Аз също имам три сладоледчета но ще изчакам Криси да попорасне малко. :lol:
*
Честита бременност на Мравчица - лека и безпроблемна до края!
Къртиче, много съжалявам за неуспешния опит!  :( Много е тежко, вярвам ти и то точно преди празниците... :( :( Но, наистина, не бързай да отписваш и замразените ембриончета, щом си имаш такива. Събери сили, почини си и каквото решите със съпруга си! Аз съм пред същата дилема, но съм дала в момента заето, поне за известно време. Прегръщам те силно! Имам някои въпроси, относно процедурата ти, но ще си ги задам след малко време, когато си готова.  :bighug: :bighug: :bighug:

*
Картиче, много съжалявам за неуспешния опит. Все по-често чета за успешни ЕТ на замразени бластоцисти, даже започвам да си мисля, че успеваемостта е по-голяма при замразен бластоцист, отколкото при ембриони замразени на 3 т-ти ден. Така че ще ти стискам силно палци за сладоледите :crossfingers:.
*
Къртиче, и аз съм на мнение, че ЗЕТ с бластоцисти има по-добър шанс - четох за това на доста места, дори ще ти копирам нещо за кураж :wink:

"Frozen Blastocyst Cycles

Blastocysts tend to have a very good survival rate after cryopreservation (freezing). Menezo and his colleagues have reported that "the recovery after thawing is equivalent, if not superior to, that of thawing of earlier embryonic stages."

Because blastocysts are superior to earlier stage embryos in terms of development, they are easier to freeze, store, and thaw. Additionally, because blastocysts have higher implantation rates, it is possible for a couple to go through IVF once and have enough blastocysts for the current cycle as well as any future cycles."

Това е извадка от материалите, които раздаваха на Фертилити Шоуто в Лондон през Ноември т.е. съвсем прясно :P




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
И аз да се запиша тук, че малко остана до 40+. Май месец ги навършвам :P
Аз също приключих моя първи опит с отрицателен тест през м. юли, но нямам никакво намерение да се отказвам. В неделя съм на биопсия, за да се подсигурим и другия месец замразен трансфер в комбинация с естествен. За уточнение - с мъжки фактор сме.


Здравейте,аз съм съвсем нова и тепърва тръгвам по трудния път.Едва през лятото е първичния ми преглед и съм в абсолютна неизвестност какво ме чака,притеснена съм,малко отчаяна и търся вашата подкрепа.Ще се радвам ако някой от вас ми обясни какво да очакаквам от първичния преглед и аз трябва ли да нося някакви изследвания.Доста съм объркана и ще ви бъда признателна ако ме въведете малко в обстановката.Предварително ви благодаря
Добре дошла hrisi73!Недей предварително да се притесняваш!На нашия първичен преглед аз излишно бях супер притеснена.Идвах от друга клиника,носех разни стари излишни папки.Назначиха ни като 1.спермограма и хормони и така едно по едно изникваха разни неща,които естествено са строго индивидуални и трябваше да ги решим.Незнам къде ти е прегледа,но това няма значение.Важна е първата среща с доктора.Аз от първия ден знам,че това е моя доктор и това е.На правилното място съм на 100%.Всичките ми притеснения отдавана се изпариха,сега като се връщам назад ми е странно ,че толкова съм се притеснявала!


Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

hrisi, носи си изследвания, които имаш. Може да ти ги поискат. Не зная какви въпроси имаш към лекаря си, но обмисли добре какво искаш да питаш. При мен става все така, че малко се шашкам и забравям да питам по нещо. После е трудно да се свържеш. Поне за мен. И това е. Като за начало ще преценят има ли нужда от други изследвания и тогава може да ти възникнат много въпроси. Питай, всеки от нас споделя каквото може. Успех.
*
hrisi73 , добре дошла. Няма за какво да се притесняваш. Според мен, за да не губиш излишно време, преди прегледа си направи хормоните (едните са по време на цикъл, а другите в чисти дни) и спермограма на мъжа ти в клиниката, в която ще бъдеш на преглед. Така още веднага с доктора ще можете да решите какво ще предприемете. Той така или иначе ще поиска тези хормони и спермограмата да се направят при тях, дори и да ги имаш (поне така беше при мен). Аз не бях подготвена и след това загубих още доста време, докато запиша час за следващ преглед.


прегледа ми е при д-р стаменов ,притесненията ми идват и от това че късно се захващам с проблема-така се стекоха обстоятелствата .Изпитвам и известен страх от процедури,изследвания - малко съм невротична .Благодаря ти ,че ми вдъхна успокоение и кураж .
hrisi73 добре дошла.Пожелавам ти много успех и търпение в начинанието ти.Момичетата са прави ,че трябва да имаш готовност с някои изследвания за да не губиш време.Ако имаш въпроси -питай и не се притеснявай-всички сме минали по този път.А
*
добре дошла Хриси !!! Споко,няма "късно захващане"!!! Важното е, че сте се "захванали"!!! А ,най -важното е да излезете от ози "захват" възможно най-скоро ,при това повече да сте повече от двамата в семейстовото,което искренно ви го пожелавам! както и на всички "мои хора" от готината тема тук!!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Mgstra , Hrisi73 , добре дошли и от мене!  :) Пожелавам ви да не чакате дълго, преди да споделите добрата новина!  yahoo_17 :bfp1:

Хриси, попитай момичетата от темичката за Стаменов, какво трябва да си носиш за първичния преглед, какво можеш да направиш предварително и кое ще е излишно... Нормално е да се страхуваш от неизвестното, но ще видиш, че най-страшни всъщност са били точно притесненията ;)

Нали е петък - ден на майстора, пожелавам на всички наработили се вече госпожи и господа приятни събота и неделя и много поводи за усмивки!  :) Хайде, и едно вечерно кафенце от мене... :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Благодаря Chandra , но от кафенцето ще се възползвам утре сутринта, сега вече предпочитам чаша вино  :P


hrisi, и аз съм в клиниката на Стаменов. Добре е да имаш хормоналните изследвания. На 2-3 ден се правят едни хормони, а по-късно бяха другите. Но трябва да погледна и да видя кои бяха. Аз съм пускала и TSH, който е на щитовидната жлеза. Така ми казаха. Освен това аз правих и ТАТ и МАТ. Те са пак на щитовидната. Ако имаш лапароскпия или хистероскопия и цветна снимка също носи епикризите. Не се притеснявай за манипулациите. Няма нещо кой знае какво страшно. Аз съм един много страхлив човек, а минах през доста от процедурите. Почти през всички. Не съм паравила само някои изследвания. Самото инвитро също не беше нещо страшно и трудно. Пък и тук ще намериш много хора, които да питаш. И мен ме е страх, че годините ми не са малко и да не закъснея, но дано успеем. Успех.
*
 hrisi73, maya_the_be e  абсолютно права. Аз също съм при д-р Стаменов и сега вече съм си в къщи и мога да ти дам повече подробности за изследванията, които според мен трябва да си направиш предварително:
1. На 3-ти ден от МЦ - LH, E2 и FSH
2. На 10-ти ден - fFT4, hTSH, Anti-TRO, Anti-TG и PROLACTIN
3. Ако сте правили спермограма и тя е в норма, напрвете я пак в клиниката обикновена. Ако има проблем със спермограмата - направете я със SDI-тест.
Тези изследвания са достатъчно, за да може доктора да прецени какво трябва да правите без да загубите този час.
Ако съм изпуснала нещо, другите момичета може да допълнят.