destine, аз като теб отидох за фоликуметрия при една непозната гинеколожка д-р Желязкова от Пирогов. Направих тази глупост, защото частния й кабинет ми беше на крачка от офиса и в интернет пишеше, че е добър диагностик, макар и меркантилна. Май повечето гинеколози като отидеш вече при тях използват случая да ти направят цитонамазка и микробиология, което ако не си правил, е добре. Аз категорично отказах, защото имах правени наскоро и регулярни в клиниката по стерилитет. Госпожата се разочарова и реши да ми вземе парите по друг начин. Предложи да ми направи колкоскопия, защото след ин витро, ако имало проблем при шийката на матката, можел да се разрастне. Каза, че имам 2 петънца на шийката и трябва спешно да ми направи биопсия, не можело да мисля за следващо ин витро преди да ме е излекувала.
При фоликуметрията, каза, че имам фоликул 13мм, а лигавицата ми много добре 3-слойна, без да уточнява размер. Моите фоликули растат бавно и затова я попитах "Овулацията след около 5 дни ли да я чакам?". Тя отговори уклончиво "До 5 дни" и естествено задълба в темата за биопсията.
Аз се притесних и реших да отида на следващия ден при моя си гинеколог за колкоскопия, защото вече фоликуметрията не ми беше на дневен ред.
Той каза, че шийката на матката ми изглежда перфектно (за всеки случай взе цитонамазка). И това което ме сащиса е, че гледайки ме с колкоскопа каза "Ти овулираш в момента". Като се прибрах направих контролно тест за овулация - беше категорично положителен, повторих теста след 20ч., вече беше отрицателен.
Така за едната фоликуметрия се вкарах в такъв филм, че... и в крайна сметка отчитането на овулацията ми излезе 130лв.(фоликуметрия - 35лв, колкоскопия - 35лв., втора колкоскопия - 30лв. и цитонамазка 30лв), една безсънна нощ, а сълзите няма да ги броим. Ама тя глупостта нали ходела по хората
Няколко дни по-късно прочетох тук в сайта разказа на едно момиче, което същата д-р Желязкова е лекувала от хламидии без да има нужда.
destine, поне си се разминала с необръщане на достатъчно внимание, както виждаш има и по-тежки случаи. Щом имаш фоликул, действайте докато можете, пък то в крайна сметка си е едно голямо ТОТО. Важното е да сме пуснали фиш
Успех!