0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фоликулометрия
« -: Април 13, 2010, 19:53:46 pm »
Здравейте,
днес бях на преглед в Токуда - не съм особено доволна и впечетлена от прегледа - супер бързо и не се опитаха да навлязат в проблема ми изобщо- с една дума претупвани ГОЛЯМО !
Отидох главно за фоликулометрия - при цикъл 26 дни - днес ми е 11 ден да видиме какъв фоликул имам и колко дебел.
Оказа се фоликул в десен яйчник - 17,7мм и дебелина на лигавицата +9мм.
Д-рката каза, че лигавицата била тънка и фоликула не особено голям.
Така и не разбрах и не каза, кога се очаква овулация.
Днес теста за Ов беше със слаба втора черта, което значи евентуално утре да е положителен.
Обезпокоителни ли са според вас тези резултати и бих ли могла да забременея със толкова тэнка лигавица?
Благодаря за отговорите вииииии  :D

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Фоликулометрия
« Отговор #1 -: Април 14, 2010, 11:47:26 am »
Според мен и фоликула си е добре и лигавицата.
Имаш поне още 2-3 дни до О.
О. настъпва 12 до 48 час след (+) тест.
Фоликула расте средно 2мм на ден
Когато достигне 18мм вече е с годна за оплождане яйцеклетка и може да се спука - кога никой не знае. :) Средно се пукат когато са с големина 22-24мм, но може да се спука и когато е 28мм :)
Лигавицата до 12мм е добре - ако е над 14мм се води вече хуперплация /разрастване/ - така че твоята си е супер.
Не се ядосвай :) - има ползва от ФМ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Април 14, 2010, 12:15:51 pm »
Благодара ти много за отговора,
аз се ядосах заради некоректното и нелюбезно отношение на лекар и то от Токуда болница.
Тя не пожела нито до види изследванията, които носех, нито графиките, които специално бях разпечатала, нито каза кога е овулациятар нито проведохме разговор- тя да вникне в моя проблем и ситуация - всичко за 3-4мин.И на всичкото отгоре правеше някакви физиономии - прекалено малък фоликул, тънка лигавица, но имало шанс за забременяване.
Но 90лв взеха без да им мигне окото.Това не е коректно отношение според мен,
утре ще отида да Шейново да видим колко е станал голям фоликула.
Днес температурата падна и теста е +.
Значи утре може да има О, нали?
Благодаря :)

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #3 -: Април 14, 2010, 13:05:24 pm »
Може и да е още днес :) Давайте с лова на яйцето. Желая ти успех :wink:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Април 14, 2010, 13:38:41 pm »
Ако само днес е (+) тест - О. може да е утре.
Ако и утре теста е (+) - О. може да е и в другиден.
Стискам палци :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #5 -: Април 14, 2010, 13:39:47 pm »
 :D не е ли малка яйцеклетката за днес?
много ми се иска да е днес, защото ще можем да правим кекс само днес и утре/мъжът ми ще пътува/ и съм се сдухала, че и този месец изпускаме яйцето. :(
нали трябва да се съберат опашатите, та петък сутринта няма да стани май.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Април 14, 2010, 14:19:22 pm »
не знам защо си избрала да ходиш в Токуда - там няма специалисти по стерилитет, а цените са много високи. никъде няма такава цена за гинекологичен преглед с ултразвук - 90 лева, това е ужасно...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Април 14, 2010, 14:26:23 pm »
Аз не съм търсила спецалист по стерилитет, а просто обикновен профилактичен преглед и исках да използвам момента да видя и фоликулите.
Ние опитваме от 1-2 месеца сериозно бебеправене, но дори за обикновен преглед не стават там явно! :oops:

« Отговор #8 -: Април 14, 2010, 15:11:36 pm »
destin, кой лекар те преглежда в токуда? Аз имам същия проблем като теб (искам някой да ме погледне, да ми обърне внимание и да направим фоликулометрия) и мислех да отида в токуда другата седмица. Ако обаче ще срещна същото отношение със сигурност е по-разумно да мисля за друг вариант  :?
« Отговор #9 -: Април 14, 2010, 15:34:42 pm »
Аз се обадих с надеждата, че ще ми обърнат внимание там и няма смисъл да търся частни клиники и прочие.
Обадих се и попитах по здравна каса може ли - казаха след 10-15дни, което не ме устройваше и казах добре за утре какви часове и при кой имате - казаха само при Д-р Евтимова.Бях чела някои положителни мнения за нея и реших да отида, като си мсилих, че всички доктори там са добри.
Тя води и женската консултация там по здравна каса - не мога да разбера някои момичета какво й харесват на тази жена?
Аз търся лекар, който да ме поеме, да ми знае проблемите, да се отнася с уважение към мен.
Тя дори не ми предложи да се направи още една фоликулометрия - нали се прави през няколко дни. Претупана работа, колкото номера да мине.
Незнам резултата от цитонамазката дали ще е качествен даже !
Утре съм записала час при Д-р Ненов в Шейново да видим какво ще каже той.
Аз съм мало рискова група и искам някой който разбира и вникне в проблема. Взимам кортикостероиди /по 15мл на ден / и ме е шубе дали това може да е пречка за забременяване поради дисбаланс на хормони, въпреки че основните хормони са ми в час.
Ако някой може да предложи такъв лекар нека пише - или са ми прекалено големи изискванията  :lol:

« Отговор #10 -: Април 14, 2010, 16:24:58 pm »
Хм, аз съм от дълбоката провинция, но се срещнах със същия проблем при един гинеколог от нашия град с много хубав видеозон (затова и отидох при него). Човекът ме прегледа, каза че не се вижда нищо, защото съм се изпишкала преди това, а трябвало пикочният мехур да е пълен, за да се вижда. И въпреки че направлението важи за 40 дена, ме прати вкъщи с рецепта за Клостилбегит и с указание да си меря базалната температура един месец и чак тогава да дойда. Пък аз наистина всеки месец "гоня яйцето" и ми стана тъпо, че всъщност отказа да направи фоликулометрия този месец... Ама другите са още по-зле, като усетят, че жената е със стерилитет, губят желание да се занимават с нея. Така де, на една бременна веднага можеш да й направиш аборт и да й вземеш 70 - 100 лв, или поне да й следиш бременността и да й вземеш 300 - 1000 лв. рушвет за раждането. А от жена, която не забременява, далавера никаква, нали?
« Отговор #11 -: Април 14, 2010, 20:50:11 pm »
И аз се зачудих защо Токуда  8O От там нищо добро не съм видяла, освен гигантски суми, които дължиш за нещо, което можеш да направиш на много места и за доста по-разумни пари. Например в Майчин дом са в пъти по-добри! Дадох това сравнение, защото Токуда е лъскава, а Майчин дом всички знаем каква е мизерия. Аз винаги бих избрала името на лекаря, а не на болницата. Дано да съм се изразила ясно, че нещо се разбъбрих  :oops:
*
« Отговор #12 -: Април 14, 2010, 23:19:58 pm »
Недоумявам как може при такива данни за фк и лигавица, някой лекар да каже, че не са добре :ask:

Според мен всичка е наред, О. предстои, така че действайте тези дни и късмет yahoo_17 stork-boy
*

fibo

• 2168
« Отговор #13 -: Април 15, 2010, 05:43:48 am »
Извинявай,не съм видяла големината на фоликула че е едва 17,7мм.
Но казвам днес,защото вече няколко пъти(при мен и моя приятелка)ставам свидетел на + тест на обяд и на ФМ след обед се вижда спукан фоликул.Винаги съм си го обяснявала с пика на ЛХ,и това в коя му точно част(ако мога така да се изразя)се "засича".За това казвам,давайте и днес,още повече сперматозоидите са доста издържливи(ако вс им е ок) и живеят до 5д(на теория).
Борко Бърборко
*
« Отговор #14 -: Април 15, 2010, 08:06:32 am »
destine, аз като теб отидох за фоликуметрия при една непозната гинеколожка д-р Желязкова от Пирогов. Направих тази глупост, защото частния й кабинет ми беше на крачка от офиса и в интернет пишеше, че е добър диагностик, макар и меркантилна. Май повечето гинеколози като отидеш вече при тях използват случая да ти направят цитонамазка и микробиология, което ако не си правил, е добре. Аз категорично отказах, защото имах правени наскоро и регулярни в клиниката по стерилитет. Госпожата се разочарова и реши да ми вземе парите по друг начин. Предложи да ми направи колкоскопия, защото след ин витро, ако имало проблем при шийката на матката, можел да се разрастне. Каза, че имам 2 петънца на шийката и трябва спешно да ми направи биопсия, не можело да мисля за следващо ин витро преди да ме е излекувала.
При фоликуметрията, каза, че имам фоликул 13мм, а лигавицата ми много добре 3-слойна, без да уточнява размер. Моите фоликули растат бавно и затова я попитах "Овулацията след около 5 дни ли да я чакам?". Тя отговори уклончиво "До 5 дни" и естествено задълба в темата за биопсията.
Аз се притесних и реших да отида на следващия ден при моя си гинеколог за колкоскопия, защото вече фоликуметрията не ми беше на дневен ред.
Той каза, че шийката на матката ми изглежда перфектно (за всеки случай взе цитонамазка). И това което ме сащиса е, че гледайки ме с колкоскопа каза "Ти овулираш в момента". Като се прибрах направих контролно тест за овулация - беше категорично положителен, повторих теста след 20ч., вече беше отрицателен.
Така за едната фоликуметрия се вкарах в такъв филм, че...  и в крайна сметка отчитането на овулацията ми излезе 130лв.(фоликуметрия - 35лв, колкоскопия - 35лв., втора колкоскопия - 30лв. и цитонамазка 30лв), една безсънна нощ, а сълзите няма да ги броим. Ама тя глупостта нали ходела по хората :oops:
Няколко дни по-късно прочетох тук в сайта разказа на едно момиче, което същата д-р Желязкова е лекувала от хламидии без да има нужда.

destine, поне си се разминала с необръщане на достатъчно внимание, както виждаш има и по-тежки случаи. Щом имаш фоликул, действайте докато можете, пък то в крайна сметка си е едно голямо ТОТО. Важното е да сме пуснали фиш  :wink: Успех!
« Последна редакция: Април 15, 2010, 08:33:12 am от Meme »
*

fibo

• 2168
« Отговор #15 -: Април 15, 2010, 08:44:12 am »
Щом имаш фоликул, действайте докато можете, пък то в крайна сметка си е едно голямо ТОТО. Важното е да сме пуснали фиш  :wink: Успех!

хи хик,точно :D Аз също мисля,че тялото не е алгебра...
Борко Бърборко
« Отговор #16 -: Април 15, 2010, 15:37:39 pm »
Aз тая Желязкова ако я вида малееее.То тва не е д-р това е събирач на пари.Преди около година и половина имах "честта" да попадна на това чудо.И на мен ми трябваше само за да ми пусне микробиология и евентуално хламидия,макар че имах една от преди това.Ей тази жена така извъртя нещата ,че накара мъжа ми да даде материал в микроскопичната й тоалетна та и на него да пуснела изследвания .Мен ме изнуди да ме гледа на колкоскопа  и ми вика ти имаш някакво образувание и може да се окаже рак на маточната шийка дай да пуснем още нз кви изследвания и ние понеже от провинцията се шашнахме и давай .Ама накрая като дръпна чертата и 280лв.за 10мин.Да не ви разправям една седмица ходех като ударена с мокър парцал -ми аз имам дете ами ако наистина имам рак -чак майка ми се притесни-отслабнах с 5 кг.от притеснение бях станала 45 кила.Една седмица по-късно се обаждам и секретарката й ми казва резултатите по тел.-всичките отрицателни,на мъжо също ама ми вика да се консултирам и Желязкова .Звъня аз след един час и й казвам коя съм и че резултатите са отрицателни и тя ги вижда пред себе си но ми вика това не може да бъде аз съм убедена че имаш проблем ела пак тези дни да те вида .Питам я да ми прати документите -вика не може като дойдеш пак на преглед ще ти ги дам.Така и не отидох ,пратихме позната да ги вземе ,след голям скандал й ги дала.Не ходете при тази тя не е д-р за мен може само да ви навреди а също така се изтъква че помага и при двойки които дълги години не могат да имат деца т.е. със стерилитет.
Успех destin дано улучите момента.
Извинявам се за спама ама като прочетох за Желязкова и не се стърпях.