Най-после и аз да се добера до компа.
Специално за KRISTI, но пиша тук и за други момичета, които ще раждат секцио в МД, как протече моето.
Първо от клиниката на д-р Владимиров ме насочиха към д-р Манчев за операцията. Приеха ме на 29 март, а секциото ми беше насрочено за 31. Лежах тези два дена на 5 етаж в МД. Отделението е ремонтирано, не знам колко скоро, но не е пълна мизерия. Само дето има общи баня и тоалетна, но като бременна се преживява. Акушерките на този етаж са любезни и внимателни. Доста се страхуват от клизмата от тоалета, но това е едно от най-леките неща. Правят се преди операцията.
Иначе самата операция не е страшна - почва като ти вливат банки с течност, от която почваш доста да трепериш. Единственото неприятно при мен беше,че реанимационната сестра ми пука вена, та се наложи анестезиолога да ми слага абоката. После той бие упойката в гръбнака, която не боли, нито се усеща. Веднага ти изтръпват краката и нищо не усещаш. Операцията почва, лекарите обикновено ти говорят за да не се шашкаш, а ти нищо не усещаш и след 5 минути вече чух първото бебе. 1 минута по-късно и второто. После към 40 минути шев и кройка. Но абсолютно нищо не усещаш! После те местят в реанимация. Там са 4 легла, 2 по 2 разделени. Хубаво е да си говориш с другото момиче, че да минава времето. Иначе си наблъскан с морфин и не те боли. Най-лошото е сестрите в реанимация - най-груби са от всички от МД.
Прекарваш 24 часа и после идват да те раздвижат, по-скоро ти се напъваш да го направиш сам. След това те питат на кой етаж да те качат - на 12етаж е платено, бебетата са при теб.Аз бях там.Малко съжалявам, защото с близнаци може би това не беше най-добрия вариант, защото след операция да гледаш две бебета денонощно е меко казано тегаво.
Иначе секциото струва 650 лв, двойна стая на 12 етаж - 40 лв на вечер на легло.
Айде, че ревна едната принцеса..