Здравейте, тумбачета, и от мен!
Рашинка, поздравления за отличните новини от ЖК. Само така да върви. Иначе за контракциите, аз не бих пила нищо, без да ми е назначено от лекаря ми. Аз контракции имах в общи линии от 12 до 16-та седмица, но пих 3х1 но-шпа и минаха. Мен ме болеше само кръста и много рядко като менструални болки в стомаха. В общи линии с повече пазене нещата се преодоляха, но най-добре си питай Док какво да правиш.
Жаси, аз също съм вземала спазмалгон по време на бремеността, но еднократно с инжекция точно в 12-та седмица заради силни болки в кръста от контракциите, направо бяха нетърпими. В общи линии всички лекарства са вредни по време на бременност, но понякога при необходимост лекарите избират по-малкото зло. Така че се довери на лекарката си. Кафето с кофеин обаче го оставяй според мен. Аз повече от едно безкофеиново на седмица и то не всяка седмица не си позволявам. А кръвното ми е ниско, но има много начини за регулиране, няма смисъл да мъчим бебчетата. Повече течности и главата спира да боли от ниското кръвно.
Мари-ал, стискай кълки още мъничко. Всичко ще е наред!
Кристи, и при теб поздравления за отличните новини, все така добре да се развиват бебките.
Анизка, стиснати палци и за теб!