Илиана, здравей.
Това, което Мини е написала, важи с пълна сила и за мен.
За каката ни наскоро писах в седмичната тема с подобно на теб искане за съвети как аджеба да го накарам това дете да заспива нормално. Не посмях да добавя тогава, че по никакъв начин не мога да накарам и новороденото си бебе да заспи преди 03-04 сутринта, за да не прекалявам с оплакванията
Но разбирам прекрасно за какво говориш, всяко живо същество има нужда от сън и почивка.
За каката какво ли не опитвах - всичко, всичко, без успех. В един момент, не знам и аз как стана, но детето стана по-сговорно вечер и стана нещо невиждано - след три години тя за първи път си легна в 21 часа, т.е. около 3-4 часа по-рано от обичайното й време за заспиване. Мисля, че просто го израстна този период.
И с бебето имам някакъв успех - вече заспива към 00ч
После за цялата нощ следват няколко кърмения през час - час и половина. Отделно поне 1-2 ставания за каката - иска вода, иска да ходи до тоалетна, нещо лошо е сънувала и т.н.
Така че моята равносметка: сън на денонощие - 4-5 часа (не непрекъснат сън, разбира се, сумарно)
Тежи ми, и аз започвам да се сдобивам с разширени вени на краката и още куп последствия от този режим.
Никакъв съвет не мога да ти дам - по-горе писаха да се опиташ да не й даваш да спи през деня - при нас това не само не даде резултат, но се получи обратен такъв!
Май най-вече бих се съгласила с педиатърката, колкото и нелогично да ти звучи онова, което ти е казала...
Няма винаги да продължава това, затова - търпение. И всячески се опитвай да се възползваш от възможност да си починеш - взимай я да спи с теб, през деня поспивай с нея, ако имаш възможност.
Аз гледам да се насладя на всяка малка радост в ежедневието ми, това много ме зарежда, вкл и физически - сигурно пак ще ти прозвучи глупаво, ама...