Моята ситуация е следната: на 31г докторите ми лепнаха странната диагноза "необясним и доста преждевременен срив на яйчниците" след като установиха високи нива на ФСХ. Вече 5-6г съм на Фемостон и се чувствам що годе добре що се отнася до нетърпимите горещи вълни, 24 часово главоболие, сърцебиене, задух, косопад и тям подобни в следствие на ранната ми менопауза. Фемостонът помага, но само до около 50% за отстраняването на част от горните проблеми. 100% съм изключила вероятността за забременяване, а се отказах и от инвитрото, но това е друга тема.
Целта на поста ми е, че изглежда намерих заместител на Фемостона (последния като нищо ще ми докара рак или цироза)и решение на проблема неработещи яйчници. След като вече точно 8г съм с диагноза POF или преждевременен срив на яйчниците, съсипах се от ходене по доктори и се убедих, че медицината НЯМА решение за моето състояние единственото, което направо ликвидира горещите вълни, оправи на 100% задуха и сърцебиенето и ме накара да се чувствам едва ли не на 25г е акупунктурата + китайска билкова рецепта.
До сега съм направила 5 сеанса и съм изпила само 200г от билките и просто нямам думи да ви опиша за феноменалната разлика. искам да подчертая много дебело, че поне 10-тина пъти съм опитвала да преживея поне един месец без Фемостон, но се е оказвало невъзможно. Имах периоди, в които вземах по 2 таблетки на ден без да се чувствам по-добре! В момента пия само по 1/3 от таблетката и така вече 20 дни без никакви проблеми! А главоболието ми изчезна още на първия сеанс.
Не съм си изследвала ФСХ защото няма смисъл - самочувствието ми е доста показателно.
Унесох се в писане, но наистина съм във възторг от резултатите, както и моята терапевтка. Сега и двете сме си поставили за задача - възстановяване на овулацията (каквато не съм имала от 8г) и съответно на нормалния цикъл.
Пиша всичко това, просто за да ви дам някаква идея къде да потърсите помощ, ако страдате от проклетия ФСХ! Просто се поровете в нета за acupuncture + FSH! Наистина ще се радвам, ако помогна на някой да се отърве от мъката и да да се почувства пак нормална жена.