Ох,момичета,ето ви и друг случай.Аз пък съм водила възможно най-здравословния начин на живот,без цигари,без алкохол,балансирано хранене.Професията ми е такава,че трябва да съм в добра форма.Никога не съм пила противозачатъчни или други силни медикаменти.Лекувам се с природни средства,а и рядко боледувам за повече от ден-два.
Омъжих се миналата година,реших да се изследвам преди месец и ето ти изненада.Високо FSH.Хората си казват:"ще променя нещо в храненето,прочистване на организма,билки",а при мен това е животът ми.По-скоро разчитам на някаква стимулация с медикамент.Усещам,че умишлено се бавя да изследва АМХ,да не се окаже ИЯР.Опитвам се да се подготвя,преди да отида пак на лекар,с информация кой препарат е по-ефикасен,поне да си спестя експериментиране.
Jusy,Valex,описах моя вариант,за да не натрупва човек вина,че е взимал противозачатъчни или други медикаменти.Имам близка с проблем на щитовидната,от години пие хормон,пък си роди здраво детенце.Варианти всякакви.
Имам много въпросителни пред себе си защо се получи така.Но мисля че основният причинител на подобни проблеми е СТРЕС,защото половите хормони са част от целия ендокринен баланс.Всеки случай е уникален и всяка от нас трябва да намери уникалното за себе си разрешение.