0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Завишени нива на FSH и LH
« Отговор #20 -: Май 23, 2010, 20:41:45 pm »
Слушайте гинеколозите и ендокринолозите си момичета!

Последно ще допълня, че има голяма вероятност именно горните да са ме докарали до това ми състояние след като им се доверявах над 10 години със здравето си и се оставях да ме тъпчат с всевъзможни химии! Как е възможно да се предпишат противозачатъчни на едно едно 22г момиче за да се спре яйчника да бълва фоликули защото се бил препълнил!!!!!!!!!!!!!! На 26г отидох при специалист и й заявих, че имам проблем - цикълът ми започна да прескача месец след месец и да изчезва за по няколко месеца - отговорът й след 5-минутен ехограф беше "не бой се, че ти дойде, всичко ти е наред".
Това в момента ми изглежда направо подсъдно!
С чиста съвест мога да кажа: Нито един "специалист" не ми посочи причината да спрат яйчниците ми и нито един не ми предложи решение! За първи път чух за "ефекта" от противозачатъчните и връзката със състоянието на моите яйчници от човек, занимаващ се с хомеопатия, не от гинеколог. И ако някой сега ми каже, че има друга причина за състоянието ми аз съм готова да му докажа, че 100% не е възможно - нямам генетична предразположеност и не съм боледувала от нищо повече от настина през живота си. За мен вина имат само гинеколозите.

И след като загубих 9г от живота си с безнадеждни ходения по мъките от кабинет на кабинет, 100% доверие в "напредналата съвременна медицина", отчайващи опити за инвитро с донорски яйцеклетки и купища пари на вятъра наистина не мисля, че мога да продължавам да тъпча на едно място, да купувам коли на знаменитите БГ инвитро - специалисти и че имам какво повече да губя!
« Последна редакция: Май 23, 2010, 20:44:13 pm от Valex »
Never forget where you're coming from...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #21 -: Май 23, 2010, 23:13:31 pm »
Ок, Valex. Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #22 -: Юни 23, 2010, 05:47:33 am »
Напълно те  разбирам ,Валекс . При мен нещата стоят почти по същия начин .Години наред противозачатъчни и след като реших да ги спра ,започнаха проблемите.Повишени ФСХ и ЛХ  и  Пролактин.Пих Достинекс и се нормализира Пролактина,но  ФСХ и ЛХ си останаха  високи и менструацията идваше от време на време.Диагнозата беше "преждевременна менопауза" .Отказах да  пия  хормонозаместители ,след като разбрах за какви странични ефекти става дума. Пих билки от аптеката на "Поп Богомил " и нещата се нормализираха за  известно време .Сега  от  доста  месеци  ,вече  8 не ми идва .Опитвам с Дуфастон ,но  нищо... Иначе  пия Фемигландол +Е и се чувствам добре ,но менструациа няма...Ще опитам с  китайските  билки и акупунктура .Дано да намерия нещо наоколо.Видях линковете ,който си написла,но тази клиника е в Лондон .Пиши как вървят нещата  при теб .Ще се радвам на добри резултаи ! Що се отнася за билките и за традиционната  медицина ,моето мнение е че не триябва да с е отрича нищо.Това ,че на някого гинеколозите са помогнали ,не значи че не са объркали други...
*
« Отговор #23 -: Юни 23, 2010, 10:14:04 am »
  Ох,момичета,ето ви и друг случай.Аз пък съм водила възможно най-здравословния начин на живот,без цигари,без алкохол,балансирано хранене.Професията ми е такава,че трябва да съм в добра форма.Никога не съм пила противозачатъчни или други силни медикаменти.Лекувам се с природни средства,а и рядко боледувам за повече от ден-два.
  Омъжих се миналата година,реших да се изследвам преди месец и ето ти изненада.Високо FSH.Хората си казват:"ще променя нещо в храненето,прочистване на организма,билки",а при мен това е животът ми.По-скоро разчитам на някаква стимулация с медикамент.Усещам,че умишлено се бавя да изследва АМХ,да не се окаже ИЯР.Опитвам се да се подготвя,преди да отида пак на лекар,с информация кой препарат е по-ефикасен,поне да си спестя експериментиране.
  Jusy,Valex,описах моя вариант,за да не натрупва човек вина,че е взимал противозачатъчни или други медикаменти.Имам близка с проблем на щитовидната,от години пие хормон,пък си роди здраво детенце.Варианти всякакви.
  Имам много въпросителни пред себе си защо се получи така.Но мисля че основният причинител на подобни проблеми е СТРЕС,защото половите хормони са част от целия ендокринен баланс.Всеки случай е уникален и всяка от нас трябва да намери уникалното за себе си разрешение.