0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Инвитро/ИКСИ - Март 2010 - Април 2010
« -: Април 05, 2010, 11:41:34 am »
Ето че дойде време за нова пролетна тема!

Момичета пожелавам на всички вас в процедура успех!

За нас това ще бъде първи опит и много се вълнуваме. Сега съм на Золадекс и на 14ти трябва да съм при доктора за протокол. ще започнем няколко дни след поставянето на 3тата инжекция или по-точно към края на Април ако всичко е наред и няма някой задържан фоликул.

« Последна редакция: Април 05, 2010, 11:46:32 am от kriska »
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Март 2010 - Април 2010
« Отговор #1 -: Април 05, 2010, 12:30:33 pm »
Успех и от мен на всички в процедури!
Криска, дано ти е първи и последен опит с двоен или троен резултат :D
Аз като разбера кога ще започвам ще се включвам често! :D
*

Писе

• *
  • 29
  • Винаги има надежда
« Отговор #2 -: Април 05, 2010, 13:44:33 pm »
Нека тази пролетна тема донесе много положителни тестове  :bfp:
*
« Отговор #3 -: Април 08, 2010, 15:29:56 pm »
Хммм... Трудно върви май темичката. Хайде момичета похвалете се с + резултати. Днес 20 ден след трансфера ЧХГ 2700. Видяхме 1 хубаво ембионче и още 2 по-малки, за които лекарката каза, че не е сиг. дали ще продължат развитие. Желая успех на всички Ви!
*
« Отговор #4 -: Април 08, 2010, 16:25:10 pm »
Хммм... Трудно върви май темичката. Хайде момичета похвалете се с + резултати. Днес 20 ден след трансфера ЧХГ 2700. Видяхме 1 хубаво ембионче и още 2 по-малки, за които лекарката каза, че не е сиг. дали ще продължат развитие. Желая успех на всички Ви!
Честито,миличка :D Пожелавам ти спокойна бременност и сладки бебоци на финала.Дано се задържат всичките :bori_007: :bori_004: :bori_016:
Аз трябваше да почвам сега стимулация тез дни,но миналата седмица,като ходих уж за Лукрин,док видя задържан фоликул и сега ще трябва още един месец на Диане 35 и оставам за май месец.Аз го обичам този месец и се надявам  да ми е на късмет :D.
Пожелавам успех на всички :bighug:
*

!!!

• 1495
« Отговор #5 -: Април 08, 2010, 17:34:29 pm »
Браво Илейни  :lol: Звучи повече от прекрасно новината ти! Успех до финала!

На мен ще ми бият блокажа на 20 Април (то аз съм блокирана от всякъде вече 2ри месец със Золадекс  :lol: ) и няколко дена след това почваме същинската стимулация :lol: Вече нямам търпение да почваме и да завърша с пост като този на Илейни  :lol:

Хайде момичета включвайте всички с процедури  :wink: и не се услушвайте!
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #6 -: Април 08, 2010, 19:09:10 pm »
И аз съм тук.Къс протокол,7-ми ден стимул.В единия яйчник си отглеждам 5 фол.,в другия само 1,малко са ,но надявам се да са качествени.Добре растат за сега.Втори опит ни е и се надявам да е успешен.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #7 -: Април 08, 2010, 19:22:00 pm »
Здравейте и от мен !!! За първи път ще пиша в тази тема и се надявам да е за последен , аз ще правя втори опит инвитро , утре съм на видеозон и ще почвам с гонала , зависи кога ще ми прокърви . Този път ще съм по къс протокол с гонал и цетротид , като преди това пих логест за стабилизиране на яйчниците и сега чакам след спирането му да се появи нещо като цикъл за да ми бият първия гонал! Силно се надявам този опит да е успешен и пожелавам на всички от тази тема да завършат с положителни тестове и с по 1,2 бебчета!!! :sbabygirl: :babyboy:
« Отговор #8 -: Април 10, 2010, 08:43:08 am »
Момичета искам да споделя с вас какво ми се случи. На 18 март ми беше трансфера на размразени ембриони на 26 направихме тест които показа 1.8 с доктора си казахме съжалявам отрицателен ще дерзаем на татака и аз поживо по здраво се прибрах във вкъщи на 29 ми доиде цикъла или поне аз си мислех, че е товаи така до 7 април аз се си кървя като имам и слаби болки в яйчниците. Вече притеснена но това кървене почва да мисля какво да правя и реших да припикая един тест и какво теста излезе положителен, след това припиках още два и те положителни при което аз откачих защото ече почти 2 седмици кървя и съм спряла лекарствата още при отрицателния кръвен тест. Звъннах на док и му разказвам всичко до тук, тои ми каза, че и лабораториите допускат грешки и да тръгвам за СофияV На прегледа с ултразвук не се видя нищо и пуснах кръвен който беше 73.8 но на 22 ден от трансфера този резултат значел спонтанен аборт.Аз започнах да гадая дали спирането на лекарствата или това, че изобщо не съм се пазила като си мисля, че не съм бременна е повлияло на това събитие, при което той ми каза да не се самообвинявам не е това причината. Това ми е втори спонтанен аборт но поне първия път направих всичко възможно да го задържа а сега дори не съм знаела, че съм бременна по една или друга причина. Незнам какво да си мисля и как да постъпя, какво се прави след поредица от спонтанни аборти и дали си причиних това като спрях да пия лекарствата и не се пазих но просто кръвния тест беше отрицателен. Стана много дълго но ще съм ви благодарна ако ме посъветвате какво да правя и ме подкрепите.
« Отговор #9 -: Април 10, 2010, 11:31:43 am »
Много съжалявам Пепи, за това , което си преживяла , но не се обвинявай за това , което се е случило , вината не е в теб , ти си направила каквото е нужно , но просто понякога не всичко зависи от нас . Помощта , която търсиш може да ти я даде само специалист доктор , който да ти обърне внимание специално на проблема със спонтанния аборт , явно тук е слабото ти място и просто някой професионалист трябва да ти помагне . Ние момичетата от форума сме преживяли също много болки и трудни моменти , но всеки проблем е ендивидуален за отделното момиче . Аз например преди 2 год. изживях голям ужас , подобен на твоя и се обвинявах дълго , че не съм обърнала повече внимание на товоа , което ми случва  , но някои неща нямат обяснение , те просто се случват. Не се обвинявай , а потърси добър лекар и продължавай напред да се бориш , може другия път да бъде твоя щастлив миг !!! :balk_21:
« Отговор #10 -: Април 11, 2010, 16:55:29 pm »
[/
b]  Честито, Илейни,дай Боже на всички тук такъв резултат. :lol:
Пепи,наистина съжалявам за случилото се.Дано това е за последен път,само не унивай!Аз пък съм седми ден след трансфер и вече нервите ми са изострени много.Ту си мисля,че съм бременна,ту потъвам много.Страхувам се да отида на кр.тест другата седмица,а днес си пуснах един уринарен.Е така, за всеки случай...Естествено, той беше отрицателен.Мисля да отида на петнадесетия ден от трансфера.И без това др.седмица съм в командировка.
Моля се за всички нас! :grouphug2:
*
« Отговор #11 -: Април 11, 2010, 19:59:36 pm »
Благодаря момичета! Angel 333 ако наистина ще се почувстваш по-добре отиди на кръвен. Чакането направо убива. Май е най-трудната част от цялата процедура. И след като видиш  :bfp1: ще видиш колко бързо ще започнеш да мислиш за съвсем други неща. Поне притеснението изчезва и съзнанието ти се ангажира с нещо съвсем ново!

Пепи 77 много много много съжалявам за случилото се!!! Лекаря правилно ти е казал да не се самообвиняваш. Факта че на 18 ден ЧХГ-то ти е било 1,8 говори, че нещата не са тръгнали добре, а не че причината е спирането на лекарствата или евентуално физическо натоварване. Имам приятелка с 3 спонтанни аборта още на 1 седмица от закъснението. Оказаха се имунологични проблеми. Колкото и банално да звучи бъди силна. Вдигаш главата и продължаваш битката. Не забравяй, че ние затова сме тук, за да си помагаме. Разбираме болката ти и истински ти съчувстваме.  :bighug:
« Отговор #12 -: Април 13, 2010, 12:30:29 pm »
Здравейте момичета...
 на мен ми е 12 ден след трансфер,и вече нямам търпение...
това ми е поредната процедура,и до сега винаги ми е идвало на 10 ден,а този път не...за това много ми се иска този път да е различно.
  Но все пак имам едно притеснение!10 ден се събудих с ужасни остри болки в левия яйчник,свивах се цял ден в къщи,но болките не бяха като предменструални ,съвсем различни и много остри,и вечерта в тоалетната получих кафяво течение ,като на дребни парцалчета,естествено много се притесних,но ето 2 дни по късно все още не ми е дошло...някои може ли да ми каже какво ми се случи...
   Иначе ми върнаха 4 ембриончета,и много се надявам поне 1 да се е хванало...
 И мислила да си направила уринален тест на 14 ден...мислите ли че е рано?
  Късмет на всички нас:)
« Последна редакция: Април 13, 2010, 13:01:27 pm от kamellka »
« Отговор #13 -: Април 13, 2010, 15:32:45 pm »
Някой може ли да ми каже дали се е случвало и ако да защо така решават докторите и ембриолозите:
При първоначално решение за ИКСИ на този опит и при 2 неуспешни ИКСИ преди това,при 11 яйцеклетки, да се вземе решение 3 да бъдат оставени Инвитро, защото спермограмата била добра. Може да съм глупава, но не разбирам каква може да е потенциалната полза от това решение. Съответно, нито 1 оплодена инвитро :( от останалите 8, 6 са оплодени от ИКСИ и 1 е под въпрос дали ще се оплоди
« Последна редакция: Април 13, 2010, 15:37:49 pm от krisi1812 »
*

!!!

• 1495
« Отговор #14 -: Април 13, 2010, 15:50:30 pm »
Kamelka на 14ти ден спокойно можеш да направиш уринен, но кръвния е за предпочитане!
krisi1812 нямам представа, но и на мен ще ми е интересно да знам!
*
« Отговор #15 -: Април 13, 2010, 15:50:40 pm »
Krisi, а при теб имало ли е други опити за оплождане инвитро?
Защото, ако сте правили опити и не е ставало, дали е имало разбор защо не става?
Аз имах извадени три хубави яйцеклетки от общо 4. И трите се оплодиха инвитро. Ембриоложката ми обясни, че това е по-естествено, а някой път от натиска на иглата при ИКСИ, яйцеклетките не оцеляват (не беше това думата, ама това беше смисъла).
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #16 -: Април 13, 2010, 15:56:03 pm »
rtfrtf, до сега спермограмите са ни били трагични и винаги са ги оплождали само ИКСИ. Този път ми казаха ,че спермограмата била много добра, с много добра подвижност и затова се решили да оставят 3 ин витро. Да може би си права, това е единственото възможно обяснение, да се види кой плувец би оплодил яйцеклетката и да се смята ,че той е най- добрия. Незнам, не съм ядосана, объркана съм, съжалявам ,че не попитах ембриолога защо така са решили, малко се шашнах , но при следващия разговор ще попитам непременно. Все пак имам 6 бореца, вярвам ,че този път ще успея :) А и да кажа вярвам ,че лекаря и ембриолога са се опитали да направят най- доброто за мен, просто не мога да си го обясня, това е
*
« Отговор #17 -: Април 13, 2010, 16:44:20 pm »
krisi1812, ИКСИ-то е прескачане на естествения подбор. В нормални условия и при обикновено Ин витро най-добрият сперматозоид опложда яйцеклетката. При ИКСИ ембриологът решава това и няма 100% гаранция, че ще избере най-качествения. Съответно предполагам след това се повишава вероятността от спонтанен аборт и раждане на бебе с аномалии (пази Боже!).
Ние много се надявахме да имам достатъчно яйцеклетки и дори планирахме да ги разделим по равно за ИКСИ и за Ин витро. За съжаление имах само 4 качествени яйцеклетки, които и 4-те се оплодиха с ИКСИ, но тестът беше отрицателен.
Чела съм тук във форума, че когато има оплодени яйцеклетки и при Ин витро и при ИКСИ, докторите предпочитат да върнат ембрионите, получени с Ин витро.
Така че според мен докторът и ембриологът са постъпили правилно. Важното е, че имаш 6 хубави ембриона. Дано и на кръвния тест да си отличничка :wink: Успех!
« Последна редакция: Април 13, 2010, 16:49:07 pm от Meme »
« Отговор #18 -: Април 13, 2010, 16:51:05 pm »
благодаря на всички отзовали се, сега се чувствам по- спокойна.Меме, чул те Господ
« Последна редакция: Април 13, 2010, 16:55:31 pm от krisi1812 »
*
« Отговор #19 -: Април 13, 2010, 22:45:26 pm »
kamellka и аз имах същото кафяво течение, но на 3 ден се изчисти. Теста е положителен. Надявам се и при теб нещата да се развият по същия начин. Стискам ти палци  :)