0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #760 -: Септември 12, 2010, 23:34:25 pm »
Ох забравих да ви питам момичета... може ли една част от яйцеклетките да се отделят за инвитро, а другите за икси, това преди пункцията ли се уточнява или док го решава докато ги наблюдава на следващия ден? С този наш неизяснен стерилитет не зная какво да очаквам...

Лекуващия лекар преценя, в случая ако д-р Александров е твоя лекуващ най-добре ще прецени, още повече той е и ембриолога...

Успокой се, в " добри ръце " си... :wink:

Най-хубавото е, че не се налага ние да вземаме тези решения, само ако разбира се нямате твърди убеждения относно начина на оплождане.

Принципно, зависи от броя, качеството на яйцеклетките, както и на спермограмата. Няма проблем да се разделят, една част се оставят на ин витро, ако нямате мъжки фактор, другата се икси-рат.

Успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #761 -: Септември 13, 2010, 13:27:49 pm »
Здравейте , момичета, днес съм малко притеснена. Оплодили са се само 6 яйцеклетки, и от тях само 3 се развиват хубаво. Доктор Александров иска да направим трансфер на 3-ти ден, сряда. Някъде бях чела, че на трети ден се прави трансфер, ако яйчицата са в риск, иначе се прави на 4-5- ти ден... :( Нещата май не вървят толкова добре, както досега. Дано накрая поне едно ембрионче остане с мен... osi_1
*
« Отговор #762 -: Септември 13, 2010, 13:53:24 pm »
Благодаря Deep ще питам док.
Яна горе главата! Ще се молим тричките пък да вървят добре, нали? Дано, дано тези дни да ни зарадваш! И моята глава е пълна с въпроси, после малко се поуспокоявам и си казвам че няма кой да знае предварително и да ми отговори, и аз за това се чудех дали ще се харесат моите яйцеклетки с големия отбор и кога е момента ако не се харесат да се иксират.
*
« Отговор #763 -: Септември 13, 2010, 14:00:28 pm »
Здравейте ! Споко Яничка!!! Всичко е наред-3 е много добра бройка! А щом Док е казал чме се развиват добре,то това означава -много добре! Който го познава,знае че той си  е малко песимист и щ,както се казва "отличен" пише само на себе си! Хи хи ! Няма страшно-5ти,3ти ден-няма такава зависимост! Щом е преценил на 3ти ден ,значи тогава ще са готови! В това "тайнство" наречено"забременяване,оплождане,зачеване" или както и да е,няма кой повече да каже какво се случва! Сега само бъди спокойна и не се тревожи излишно! Стискаме яко палци за безпроблемно трансфериране ,че е време да честитим вече първа есенна бременост,май???? :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #764 -: Септември 13, 2010, 14:10:38 pm »
Ох, много ви благодаря  :bighug: Искам в тази темичка да има мноооого поводи за Честито  :D ДАНО!!!
*
« Отговор #765 -: Септември 13, 2010, 14:33:06 pm »
Яничка, спокойно! Когато ембрионите са малко на брой, дори да са с отлично качество, докторите бързат да ги трансферират. Така се застраховат. Никой не може да каже един ембрион с каквото и качество да е, дали ще издържи до 5-ти ден или не. Когато са 10-на смело ги оставят, защото все нещо ще оцелее, но при 3 бройки бързат да ги върнат в естествена среда. Така и за теб е по-добре. Вярвай, че докторът е взел най-доброто решение за теб!
Успех!!!
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #766 -: Септември 13, 2010, 16:28:00 pm »
Янче, спокойствие и силна храна, душко! Без нерви, историята помни много, много успешни процедури с трансфер на 3-ти ден, на Лиско тризнаците  :D например.
Стискам палци!
Аз чакам цикъл вече, утре ще ми дойдат лекарствата, днес приключих с всички изследвания и документации и както се вика съм готова за старт :D.
Хубав ден!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #767 -: Септември 13, 2010, 16:32:18 pm »
Яничка, при последния ми успешен опит трансфера ми беше на 3 ден. Въпреки че ми извадиха 16 яйцеклетки и всички се оплодиха, накрая останах с 4-5, които биваха. В крайна сметка, в деня на трансфера ми върнаха 3, от които само 1 беше хубав, останалите бяха за пълнеж. При предишния ми опит трансфера трябваше да е на 5 ден. Имах 13 ембриона и всичко уж беше наред. Но не би. Когато отидох за трансфера, се оказа, че всички са спрели да се развиват и трансфер нямаше. Така че всичко е много относително.
Знам, че сега ти е ужасно притеснено. Когато док ми се обади да ходя за трансфер на 3 ден, такъв рев му дръпнах, че...Беше ми 3-ти опит все пак, нямах сили за пореден неуспех :( Наревах се едно хубаво, прежалих си опита и така. Е, имало милост и за мен, в крайна сметка успях. Напълно те разбирам как се чувстваш, но надежда винаги има и не винаги нещата са толкова зле, колкото изглеждат. За жалост го разбираме в последствие. Напълно съм убедена, че д-р Александров ще направи всичко възможно, за да се развият нещата добре. Каквото зависи от него, той ще го стори. Оттам нататък е Божа работа, както той казва.
Стискам палци!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #768 -: Септември 13, 2010, 17:00:54 pm »
Злате :D  :bighug:

Яничка  :)късмет и вярвай в успеха от мен едни  :crossfingers:
*
« Отговор #769 -: Септември 13, 2010, 21:16:22 pm »
Здравейте момичета и да не пропусна разбира се ra40!
С интерес ви чета вече доста време и тъй като в края на този месец ще започвам втората си процедура ин витро (първата правих в същия център през м. февруари тази година), реших да се включа и аз.
Успех желая на всички "колеги"!
Въпреки, че ще ми е за втори път вече съм притеснена, но ние сме силни и ще продължаваме борбата!
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #770 -: Септември 13, 2010, 21:24:30 pm »
mirkas :welcome_1: в нашата бойна дружина!
По какъв протокол ще си?

« Отговор #771 -: Септември 13, 2010, 21:30:47 pm »
Здравей Миркас пожелавам ти много късмет и успешна процедура  :D.Ще видиш как другия месец темата ще се напълни само с положителни тестчета.
« Отговор #772 -: Септември 13, 2010, 23:05:47 pm »
Здравейте момичета!!! На всички пожелавам успех и много добри новини!!!!!!
Аз да се похваля, че днес стартирах със стимулацията......не знам дали за добро или лошо, баш на 13 число ми се паднало стартирането :), ама ще го приема като добър знак напук на всичко 8), само дето днес 4 часа се наложи да чакам на диванчето.....ама добре че се заредих с много търпение и това ще го преживея, само и само да мине всичко ок до края на процедурата.
искам само да ва попитам......днес ми втори ден от цикъла след противозачатъчни,но самия цикъл е много странен..., не кръв.....а някакво тъмно кафяво лепкаво, много странно....изобщо няма никакъв вид на кръв :(, про някой има ли подобно нещо..........аз днес в паника забравих да попитам д-р Александров :oops:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #773 -: Септември 14, 2010, 02:07:33 am »
Спокойно, след противозачатъчни може да се получи аномалия в цикъла. Ако имаше нещо обезпокоително, д-р Александров щеше да забележи и да предприеме мерки.
Успех в процедурата!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #774 -: Септември 14, 2010, 09:53:45 am »
mirkas, marigri добре дошли!  :D Желая ви успешни процедури и накрая много ++++++!Не се притеснявай и моя цикъл след регулона беше кафеникава и по-оскъден, все пак яйчниците са почивали, това е нормално. По какъв протокол си?
Яничка как вървят нещата? Исках да те питам на следващия ден след пункцията как се чувстваше, имаше ли болки, не зная ще мога ли да отида на работа
« Отговор #775 -: Септември 14, 2010, 10:49:44 am »
Бамбо, имах болки като при цикъл. Излязох на дълга разходка, но днес мисля да полежа, че да отминават вече - до утре за трансфера да ги няма. Би могла да поработиш , ако си на бюро, но всичко е издивидуално, аз си взех отпуск, а сега мисля да взема и няколко дни болнични. Най-малкото защото мислите ми са другаде ;)
Ако можеш вземи си болнични, и без това след трансфер е хубаво да полежиш. Не съм се видяла още с лекарката ми, но доколкото знам след пункция имаш право. Ти как си?
« Отговор #776 -: Септември 14, 2010, 11:14:29 am »
Благодаря момичета!!!! И на вас да ви се връщат много ++++++!!!!Гледам да се настройвам позитивно, даже си мисля да купя някоя книжка от типа на "Тайната", допълнително да се нагласям само на положителни емоции :wink:, а  и малко да си разсейвам мислите :D

Бамбо.....при мен къс протокол, сега 4 дена Гонал по 225 еднократна доза всеки ден и на 5 ден ще съм на д-р, казаха да си нося и цетротида тогава...., оказа се че забравих да пусна микробиология и дано до петък да ми свърши това кафеникаво зацапване, че да свърша и тая работа.

за сега най ме е страх от пункцията :?, ама каквото ще да става......ще го преживеем :D
мерси за отговора относно цикъла, аз вчера се порових из темичките и видях че това било напълно нормално, успокоих се вече :wink:

ако някъде нещо завалвам в писането си, извинявам се........аз съм украинка вече 10 години омъжена тук, да не го отдавате на неграмотност :lol:

на всички лек ден и само положителни емоции!!!!!!! :wink:
« Отговор #777 -: Септември 14, 2010, 11:47:01 am »
Здравейте на всички!!!
Утре и аз започвам с първия Гонал, днес бях при док прегледа ме, всичко е наред и каза започваме.В понеделник ще трябва да отида да ме погледне да види как се развиват яйчицата..Много се радвам и пак казвам и ме е страх, но ще се борим няма друг начин.Стискам палци на всички и искам накрая всички да сме с положителни тестове.

*
« Отговор #778 -: Септември 14, 2010, 14:04:19 pm »
Ами добре съм, само корема ми е много подут и ми е доста притеснено... тази вечер трябва да сложа Прегнил и живот и здраве в четвъртък всичко да мине добре. Предвидила съм отпуск за след трансфера, а след пункцията ще работя, че всеки ден отпуск ми е много ценен, а болнични не ми дадоха. Желая ти успешен трансфер утре, нали трябва да сме силни въпреки трудностите и да успеем!  :crossfingers:
Много се радвам че във форума има толкова много подкрепа и разбиране, без вас момичета съм за никаде...
chuspito успешен старт и на теб, боцкането е леко, свиква се, ако някой ми беше казал че сама някой ден ще си слагам инжекции, изобщо нямаше да повярвам, но ето такъв е живота
« Отговор #779 -: Септември 14, 2010, 14:21:42 pm »
Всичко ще бъде наред, Бамбо!Наистина след трансфера ще ти е по-важно да полежиш! Не се тревожи и помни, че минава бързо и че е голяма стъпка към положителното тестче. Желая ти много лека и успешна пункция, а после на-хубавия резултат !!! :D
Стиснати палци за теб и всички момичета, които започват или са в стимулация! Дано всички сбъднем мечтата си, момичета и следващото лято да гушкаме бебчетата си  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: