0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #580 -: Юли 09, 2010, 11:18:12 am »
Сперанца,
Поздравления, миличка!
Ще споделяме вълнуващите мигове  :bighug:
Дано всичко бъде наред!
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 11:20:38 am от seashell »
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #581 -: Юли 10, 2010, 11:32:41 am »
Благодаря ви момичета , много сте мили , дано всичко ви се връща стократно!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #582 -: Юли 11, 2010, 09:23:46 am »
 Дано!  :babbycarrage:
Лека бременност и мноооого приятни емоции, Сперанца.  :D
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #583 -: Юли 13, 2010, 12:27:14 pm »
Здравейте мили дами и господа  :)

Най-после не издържах и реших и аз да споделя с вас моите терзания, защото вече не издържам и ще полудея от факта, че все не вземам правилното решение. Чета ви вече от година, но се осмелявам да пиша. И сигурно затова оплесках нещата  :)
Ще се опитам да разкажа накратко нещата, за да не ви отегча.
Мисед през април 2008 и оттогава нищо. След като около половин година не се получаваше, се започна лутане по т.нар. квартални гинеколози - всичко е ок, щом е станало веднъж, ще стане пак, дрън дрън, знаете как е. Реших лятото на 2009 ще си почивам, няма да мисля и на есен отивам в АГ-то (вече бях изчела всичко и реших, че това е правилното място). Е и това със спокойствието също не помогна ;-)

През това време така и не успях да запиша час за д-р Александров, опитвах всеки месец, но все казваха пробвайте другия, после наесен и така. Отидох на 7-ия етаж да питам на място и там ми препоръчаха, да опитам при Козовски или Ковачев. Избрах Козовски, не ме питайте защо . Два месеца клостилбегит възоснова на хормонални изследвания, които сама си бях правила и заради факта, че щом е станало веднъж, ще стане пак. И така дойде декември и нищо. Предложение – да правим инсеминация или инвитро. Попитах, а не трябва ли цветна снимка – можело, но това означавало, че няма да мога същия месец да направя инсеминация, и ако искам при него следващата година, другаде да го търся. Пак ударих на камък.
Часове за Александров няма. Ок, януари 2010 отидох при Ковачев. Направихме цветна снимка – проходими тръби, но много нагънати и с разширение в ампуларната част на лявата тръба, но не било хидросалпингс. Спермограма добра. Инсеминация не може – риск от извънматочна, да пробвам до есента и ако не стане, инвитро. Е засега нищо не е станало, само че през това време друг гинеколог ми вкара мухата, че може само с лапароскопия да се оправят нещата. Отново смут, хванахме с мъжа ми и отидохме в Пловдив на ДРЗ – там наистина почти всички лекари, с които се консултирах препоръчаха лапароскопия, само Стаменов каза, че може и без нея да мина, но за инвитро било рано да се говори.

Е кажете ми сега какво да реша и при кого да отида? Аз дори не знам още имам ли овулация?!
Моля ви помагайте!!!Ясно ми е, че АГ-то е мястото, но дали да се решавам за инвитрото и да си отида при Ковачев?
Благодаря ви! :oops:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #584 -: Юли 13, 2010, 14:15:42 pm »
Здравей Високооооо!!! Ама много си високо, да знаеш!! Аз едва ли съм човека ,който ще ти даде най-добрия медицински съвет,но изглежда просто се включих пръв след твоя пост! Не си единствения случай с неизяснен,както разбирам! Дето се вика-много сме,силни сме! Ако твърдо си решила да пробваш за съвет в АГ-Варна,то моят съвет е да не се отказваш от консултациите при д-р Ковачев! За жалост,от нашия опит в тази сфера разбрах ,че навсякъде,всички клиники си имат различен подход и естествено различни терапии,изследвания,манипулации и т.н. ако и целта да е една и съща! Ако все пак си избрала вече своята клиника-Аг-то,то няма какво да се луташ! Отиваш пак при д-р Ковачев! Съветваш се! Той работи "плътно" с "най-добрият" д-р Александров! Екип са и се съветват! Така че,ще имаш възможността да се ползваш и от неговите съвети! Щом толкова време не може да се включиш на преглед при Алекса,то значи положението наистина е много натоварено,но веднъж "закачиш6"ли се ,няма да те оставят! А това с д-р Ковачев си е добър вариант! Това мога да ти кажа ,от нашия опит! До колкото се отнася за изследвания и лечения,то всеки специалист си има теории,според мен,но лутането между много ,не води до нищо друго,освен до губене безвъзвратно на време,което за жалост е доста важен фактор в нашите случаи! Успех ти желая за сега! Пиши! А и не се отказвайте от опити и през времето до срещата ви с Ковачев на есен! Понякога и лятото стават чудеса!!!! както си прочела ,ние тук имахме една "прекрасна чудна"пролет!!! :goodluck: :welcome:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #585 -: Юли 13, 2010, 14:40:34 pm »
visokovisoko :)да се намеся и аз но добър съвет от Рачо не мога да ти дам.Ако си избрала клиниката действай там всички работят в екип и наистина не губи време от лекар на лекар.Успех  :)
*
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #586 -: Юли 13, 2010, 15:20:03 pm »
Здравей visocovisoco,

Аз по същия начин се лутах и все още се лутам. Минах и през АГ на 7 етаж , МД - доц .Маркова, кварталните гинеколози няма да ги изброявам.. сега ходя в Олимед.
Правили сме всички изследвания - ЦС, СГ,хормони и т.н. Безброй фоликуметрий и никой нищо не открива ,като проблем. Сега вече ,понеже годинките напредват решихме да пристъпим към ИНСЕ-та първо , и се оказва,че нямам овулация ,защото последните ми изледвания на пролактина са високи /преди бяха в норма/ и другото ,което се разбра, т.е. все  още се доказва е ,че не ми се пукат фоликулите - т.е. има съмнение за ЛУФ синдром. За Д-р Александров не искам да коментирам, два пъти ходих при него , сигурно е най-добрия все пак толкова бебета са на бял свят благодарение на него. Първия път явно го бях хванала в неподходящ момент, не беше в настроение ,каза ми ,че вече не му се занимава с нищо ,че всичко ни било наред и ще стане ,да изчакаме и т.н. Втория ми каза, пробвайте още няколко месеца ,след това елате да видим какво можем да направим,но нищо не обещавам. И той също както всички ме пита редовен ли ти е цикъла .Казвам да , абсолютно. Еми значи тогава имаш овулация.А сега излиза,че нямам.  И така месеците си летят ..  Имам фобия от болници и лекари ,но въпреки всичко гледам да стискам зъби и да се доверявам. Дето се казва в тях е и хляба и ножа.
С всичко това неискам да те занимавам със себе си, а да ти кажа,че може да излязат неша ,които си мислиш ,че са ОК, а те да не са. Ако искаш провери този момент с пукането на фоликулите как е при теб. Изборът на доктори и клиника е твой ,трябва да почувстваш ,че това е твоя лекар и твоята клиника,но успоредно с това ,чети ,питай и не спирай да се бориш да вярваш. 
Успех мила !
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #587 -: Юли 13, 2010, 17:05:08 pm »
....Сега вече ,понеже годинките напредват решихме да пристъпим към ИНСЕ-та първо , и се оказва,че нямам овулация ,защото последните ми изледвания на пролактина са високи /преди бяха в норма/ и другото ,което се разбра, т.е. все  още се доказва е ,че не ми се пукат фоликулите - т.е. има съмнение за ЛУФ синдром...  

Здравей wish:)
Аз имам ЛУФ синдром който се появява по един, два пъти всяка година. Т. е. не ми се пукат фоликулите. Начина по който разбирам, че пак се е случило е че просто месечният ми цикъл не идва, а бременност няма. Това се получава поради задържане на фоликула (един вид фоликулярна киста), която се пука най-често с Оргаметрил или Примолут нор, или друг лекарствен препарат който ти е изписал лекаря, фоликула се освобождава след спиране на горепосочените лекарства и цикълът идва.
Според мен няма как да имаш задържане на фоликул и редовен цикъл едновременно. Не разбирам какво има да му доказват на това:)
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #588 -: Юли 13, 2010, 17:26:17 pm »
Здравей visocovisoco,, много добре те разбирам твоята история наподобява на много други от този форум и на моята също.Аз се лутах също около 5 години , докато най-накрая Господ реши да ме отведе при правилния човек на правилното място.Минах през много доктори , които хич ги нямаше в това , което на мен ми трябваше , но просто аз не знаех по една или по друга причина по- добър лекар за моите проблеми, които всъщност се оказаха от типа неизяснен стерилитет. И така незнам как все ставаше , но по някакъв начин аз все се озовавах в АГ - Варна , макари да бях при доктори извън АГ , все опирах до АГ-то , я за цветна снимка , я за по-сериозни проблеми , но имах връзка с АГ-то.И си викам ,щом все до тук опирам явно тук са най- добрите специалисти в областта на стерилитета и няма къде другъде да се лутам повече.Така направих първото си инвитро тук , но завърши с биохимична бременност при д-р Козовски младши.Чувствах се зле след това ,особено когато видях   :bfp:, но всичко завърши зле.Тайно в себе си знаех , че втория ми опит пак ще бъде в АГ , но силно в себе си желаех това да стане при д-р Александров , тъй като за него толкова много съм чувала и то все хубави неща , че просто бях убедена , че при мен нещата ще се получат само ако той е моят лекар.За щастие така и стана още при първото ми ходене в Аг след неуспешния ми опит се срещнах с д-р Александров и му казах , че искам да говоря с него и по-нататък нещата се развиха сами.В момента можеш да видиш в подписа ми до къде са стигнали при мен нещата .Моя съвет е - следвай вътрешното си чувство и направи така , че да си спокойна от своя избор , не се съобразявай с никой друг , а мисли за своето собствено спасение и за твоето бъдещо щастие да станеш майка!!!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #589 -: Юли 13, 2010, 17:27:23 pm »

Според мен няма как да имаш задържане на фоликул и редовен цикъл едновременно. Не разбирам какво има да му доказват на това:)
Аз имам изключително редовен цикъл,но много често при преглед ми се е случвало да имам задържан фоликул от предния цикъл,даже съм отлагала ин витро поради тази причина.Питала съм двама доктори и отговора им е бил-случва се.
Извинявам се за спама,но ако някой знае повече по въпроса ще ми е интересно да сподели дали има някакво обяснение.
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #590 -: Юли 13, 2010, 17:38:09 pm »

Аз имам изключително редовен цикъл,но много често при преглед ми се е случвало да имам задържан фоликул от предния цикъл,даже съм отлагала ин витро поради тази причина.
8O Гледай ти, не спираме да се учим никога явно:)
Да ти кажа, при теб е по-неприятно, аз поне имам някакъв симптом за това задържане и предприемам мерки за изчистването на фоликула. Само дето, така качвам от тея лекарства не е истина... пия ги го 4-5 дни и казвам 2-3 килограма в следващият месец  :( Добре че се случва сравнително рядко ...
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #591 -: Юли 14, 2010, 09:38:13 am »
Добро утро! :D

Благодаря на всички ви и на тези, които ми писаха на лични  :wink: за топлото посрещане и за съветите. Определено се чувствам много по-сигурна в себе си и усещам, че скоро ще взема "решението". И непременно ще ви държа в течение.

Да, Рачо, наистина имахте чудна пролет. Не съм спирала и аз с трепет да ви следя и да чакам да се появят двете чертички и при Сперанца и при Мънки и при всички други. Искрено съм се радвала заедно с вас, нищо че не съм писала. Сега обещавам да съм по-активна  8) :D. И дано всички скоро да ни споходи това жадувано щастие!!! yahoo_17 stork-boy

Имам едно въпросче, казвате двамата доктори работят в екип - само Александров ли прави самото инвитро оплождане, нали той е ембриолога или бъркам нещо.

Лек ден от мен засега!!!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #592 -: Юли 14, 2010, 11:46:28 am »
Здравей visokovisoko ,радвам се , че сме ти помогнали да вземеш своето решение и ще се радвам също така и ти да ни съобщаваш хубави новини когато започнеш процедурата! Д-р Ковачев и Д-Р Александров са наистина един екип , като разликата е в това първоначално кой ще си избереш за твой наблюдаващ лекар , който да ти определя лекарствата , да ти прави прегледите и да ти следи състоянието през това време.Ако избереш Ковачев в случая той ще те следи изкъсо , ако избереш Александров , той ще те наблюдава и така. При пункция например д-р Ковачев ми извади яйцеклетките , а д-р Александров се грижеше за ембрионите и следеше тяхното развитие и  д-р Александров прави трансфера на ембрионите .Така , че те заедно вършат всичко в екип и се грижат за нашия добър успех.Дано съм ти била полезна !!!Приятен ден!!!
д-р Александров Варна
« Отговор #593 -: Юли 16, 2010, 12:49:15 pm »
Здравейте
Знаете ли от кога до кога е в отпуска д-р Александров?

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #594 -: Юли 16, 2010, 14:51:25 pm »
Най-добре се обади в клиниката и питай. Те дори и да са в отпуска, ходят от време на време за операции и прегледи.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #595 -: Юли 16, 2010, 16:34:27 pm »
Ааааа,това Sixens ли беше??? Или май вече ми се привижда?? osi_12
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: д-р Александров Варна
« Отговор #596 -: Юли 16, 2010, 16:58:29 pm »
Здравейте
Знаете ли от кога до кога е в отпуска д-р Александров?
Със сигурност тази седмица е на работа, защото в понеделник бях там и питах. Но наистина най-добре се обади (аз звъня на Ани).

26.09.2019
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #597 -: Юли 16, 2010, 17:39:17 pm »
Аз днес бях там, всички са на линия, само Малена май е в отпуска, и професора не го видях.Иначе екипа си работи, имаше си и доста хора.
Но наистина е добре да се звънне предварително, че май дочух Ани-работели до обяд.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #598 -: Юли 16, 2010, 23:30:26 pm »
Ааааа,това Sixens ли беше??? Или май вече ми се привижда?? osi_12
Аз съм, бе Рачо, кой да е  :lol: Аз малко станах като Халеевата комета, ама съм тука де :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #599 -: Юли 19, 2010, 18:52:01 pm »
Здравейте момичета и момчета :D
Аз днес реших да звънна, за да попитам кога ще е удобно да се видим с д-р Александров и отговора беше "веднага" :D. Разбрахме се септември да почваме. Сега чакам на 1 август да ми дойде цикъл, на 10 съм на сондаж, а мъжът ми ще прави спермограма. Изписаха ми регулон - казаха да го почвам от първия ден на августовския цикъл. Списъкът за септември вече бая е набъбнал - може би ние бяхме около 15тата двойка, пък аз се притеснявах, че е много рано да звъня :oops:.
А, има една табела с червена стрелка, че не се чака в коридора, а в чакалнята :D
Кой друг ще е в началото на септември?
Лека вечер!