Здравейте мили дами и господа
Най-после не издържах и реших и аз да споделя с вас моите терзания, защото вече не издържам и ще полудея от факта, че все не вземам правилното решение. Чета ви вече от година, но се осмелявам да пиша. И сигурно затова оплесках нещата
Ще се опитам да разкажа накратко нещата, за да не ви отегча.
Мисед през април 2008 и оттогава нищо. След като около половин година не се получаваше, се започна лутане по т.нар. квартални гинеколози - всичко е ок, щом е станало веднъж, ще стане пак, дрън дрън, знаете как е. Реших лятото на 2009 ще си почивам, няма да мисля и на есен отивам в АГ-то (вече бях изчела всичко и реших, че това е правилното място). Е и това със спокойствието също не помогна
През това време така и не успях да запиша час за д-р Александров, опитвах всеки месец, но все казваха пробвайте другия, после наесен и така. Отидох на 7-ия етаж да питам на място и там ми препоръчаха, да опитам при Козовски или Ковачев. Избрах Козовски, не ме питайте защо . Два месеца клостилбегит възоснова на хормонални изследвания, които сама си бях правила и заради факта, че щом е станало веднъж, ще стане пак. И така дойде декември и нищо. Предложение – да правим инсеминация или инвитро. Попитах, а не трябва ли цветна снимка – можело, но това означавало, че няма да мога същия месец да направя инсеминация, и ако искам при него следващата година, другаде да го търся. Пак ударих на камък.
Часове за Александров няма. Ок, януари 2010 отидох при Ковачев. Направихме цветна снимка – проходими тръби, но много нагънати и с разширение в ампуларната част на лявата тръба, но не било хидросалпингс. Спермограма добра. Инсеминация не може – риск от извънматочна, да пробвам до есента и ако не стане, инвитро. Е засега нищо не е станало, само че през това време друг гинеколог ми вкара мухата, че може само с лапароскопия да се оправят нещата. Отново смут, хванахме с мъжа ми и отидохме в Пловдив на ДРЗ – там наистина почти всички лекари, с които се консултирах препоръчаха лапароскопия, само Стаменов каза, че може и без нея да мина, но за инвитро било рано да се говори.
Е кажете ми сега какво да реша и при кого да отида? Аз дори не знам още имам ли овулация?!
Моля ви помагайте!!!Ясно ми е, че АГ-то е мястото, но дали да се решавам за инвитрото и да си отида при Ковачев?
Благодаря ви!