0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #140 -: Април 26, 2010, 17:34:29 pm »
Барбаронче, честито мила:) Гледам аз тепърва пристъпвам, а някой вече излизат, или просто се местят при бъдещите мами:)
Айде дано всички да вървим по твоите стъпки:)
След сряда ще се отчета какво ми предстои:)
Хубава вечер момичета:) Пролетта вече започна да се усеща:)
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #141 -: Април 26, 2010, 18:12:32 pm »
Естествено, че ще вървите по моите стъпки  :wink:
choveche, patyas, много късмет и на вас при започването, а при завършването - още повече  :lol:
Хайдеееееее, пораздвижи се темичката ни и това ме радва  :lol:
Значи предстоят положителни тестчета в най-скоро време  :lol:

А, м/у другото, днес се засякох долу на входа с още една мацка, на която не запомних името  :oops:, но бяхме заедно на трансфера - и тя беше на преглед и си имаше 2 тупкащи сърчица и едно още, но под въпрос  :wink:

И още нещо хубаво - моя близка, която преди 1,5 г щеше да прави инвитро при нашия доктор, но се отказа /въпреки, че беше си купила лекарствата вече/, поради това, че беше на 42г. Та тя днес ми се обади, че ще става мама след два месеца  :wink: След ЦС, която и направиха тогава, явно е имало смисъл и тръбите са се попродухали може би! И е бременна по естествен начин! А сега е почти на 44г.
Това е за някои от тук, които все си задават въпроса, ама къде е причината?!?!?!? Ами причината е, че когато оня отгоре реши - тогава стават нещата  :lol:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #142 -: Април 26, 2010, 19:22:09 pm »
Това е за някои от тук, които все си задават въпроса, ама къде е причината?!?!?!? Ами причината е, че когато оня отгоре реши - тогава стават нещата  :lol:
Хайде, дано оня горе вече да реши, че ни е време и на нас!  :wink:
Миличка, и тук официално да ти честитя тупкащото сърчице!
Лека, спокойна и най-вече успешна до края да е тази бременност!
И за Коледа да си най-красивата и щастлива мама на света!
Момичета, аз не съм от вашата група, но сте ми много симпатични всички. За това ви чета редовно и искам да ви пожелая само положителни тестове. Д-р Александров е най-готиния лекар и ембриолог и ще ви "направи" най-хубавите бебчета!  :wink: :lol:

Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #143 -: Април 26, 2010, 20:40:56 pm »
Хехехеееее, какво раздвижване настанало...Не мога да сваря да ви чета !
Човече, и аз съм в сряда на преглед, да видим как върви стимулацията, ще ходя около 10,30-11 часа.
Мънки, абе знаех си аз че не напразно ми посиняха днес палците от стискане.До обяд знаеш ли колко пъти проверявах дали си писала, пък ти доста работа си свършила за това време :D
Барбаронски, много , ама много се радвам беееее! Хайде сега от сърце успешна бременност, и да повлечеш яко краченца, че да те догонваме...
Лиско :bighug:все се заричам, че няма да рева на постовете ти, ама ти все ме разчувстваш.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #144 -: Април 26, 2010, 22:17:18 pm »
Е-е-е-е-е-е Мънки, голяма си! Велик ентусиазъм! Грабя с пълни шепи, да знаеш  :pipy_longstocking:

Барбаронче, още веднъж - честито и дано ти е все така леко на душицата до успешния финал. И разбира се дано освен голямата усмивка и резултата е така заразен  :lol:

Човече, и тук да ти пожелая успешен старт! Така сме ние новобранците - леко дезориентирани  :wink: но пък без нас не може.

Поздрави на всички  :bighug:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #145 -: Април 27, 2010, 07:13:46 am »
Пожелавам успех на всички момичета в процедура. Прегръдки, стискам палци  след 9 месеца да гушкате сладки бебенца!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #146 -: Април 27, 2010, 20:03:25 pm »
Здравейте момичета, искам да ви запитам дали на някое от момичетата се е видяло сакчето на 1 ден от 6г.с. с коремен ехограф?
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #147 -: Април 27, 2010, 20:15:26 pm »
 Валя, аз не съм била бременна никога и не зная дали мога да ти помогна ... но в 6-та седмица дори и пулс се чува. Обаче конкретно за коремен ехограф не зная. Мисля, че пак би трябвало поне точица да се види.
 
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #148 -: Април 27, 2010, 20:25:39 pm »
Благодаря ти за отговорът, но и на мене това ми е пълна мъгла, едни казват, че може, други, че е прекалено рано и аз не знам вече.За това питам момичетата които знаят, за да не се тормозя излишно.
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #149 -: Април 28, 2010, 11:50:00 am »
Така-а-а, и тук да споделя …

Мацки, предупреждавам – в сълзливо настроение съм и ще ви поплача на рамото!  :balk_146:

Вчера док „леко” ме стресира. Бях на видеозон и на сондаж. Сюрпризира ме че съм с ендометриоза /всъщност за това имаше съмнение и от преди, но тъй като и до сега не съм правила лапароскопия за диагностициране – лежах на това ухо, че не е сигурно/. Също така и че съм с ограничен яйчников запас!!!  osi_12 Не очаквал богат урожай от стимулацията. Направо ми призля. Обясни ми, че ми казва тези неща, за да не храня кой знае какви надежди за процедурата - просто ще е много трудно ?!?!? Ясно ми е че повечето от нас са с доста комплицирани случаи и всяка се бори с все сили за щастливия финал, но да си призная тази новина бая ме срина. Днес съм по- добре и отново започвам да се навивам, че чудеса стават и всичко ще бъде наред. Дано. То не върви да тръгвам към първия си опит с овесен нос.  Така де – ако аз не вярвам, то кой ще го направи вместо мен.
Поздрави и успех на всички!  :bighug:
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #150 -: Април 28, 2010, 11:58:57 am »
patyas, отговорих ти в другата тема  :wink:
valia44, в тази седмица с коремен ехограф - малко се съмнявам да се види нещо, но........ зависи и от задапаратното устройство  :wink:  :lol: По-добре изчакай поне още седмица и иди на вагинален УЗИ - най-сигурно е!
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #151 -: Април 28, 2010, 12:02:06 pm »
Patyas, не ти ли предложиха лапароскопия преди ин витрото ?
Пожелавам ти успех и много кураж !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #152 -: Април 28, 2010, 12:14:11 pm »
patyas миличка, не се тревожи, нали знаеш че най-вайното е позитивизмът:) всичко ще бъде наред.
Айде и аз да се отчета. В това АГ голяма лудница било! Тъй като за първи път отивам всичко ми беше много различно:) Седят хората чакат някой да ги извика, никой няма час и ред, луда работа. Александров и той се носи наред - назад малко като отнесен ми се видя, май добре че е сестрата да ги организира малко или много нещата:)
Поразходиха ме в две стаи без нищо да се случи, уж сондаж щяха да правят - отказаха се, само ехографски преглед за да решат каква доза стимуланти ще ми прилагат. Утре микробиология и част от кръвните. Пък сондажа кога и как и защо...не разбрах...как протича тоя сондаж и кога се прави не разбрах, само ми стана ясно че е за установяване на яйничниковият запас.
и хоп - вече съм с кратък график (направо от цикъла почваме стимулация), и пояснителни бумаги:)+ рецепта от аптека където всичко било на румънските цени:)
голяма каша ми е, някакви накъсани впечатления, бе луда работа:)
Въпреки всичко съм мн въодушевена, че няма да чакаме много за да се метнем:) малко изследвания, нова спермограма и хоп-троп сме в джаза:)
извинете ме за дългият пост, ама още съм под въздействието на емоциите:)
Хубав ден момичета!
Някой ако ми пише малко повече за тоя сондаж, кога се прави и как протича, ще съм благодарна...а и още нещо - утре ако микробиолигията не е наред, което ме съмнява, но все пак  - това ще забави ли процедурата?
Айде да поработя малко все пак:)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #153 -: Април 28, 2010, 12:17:20 pm »
Пък сондажа кога и как и защо...не разбрах...как протича тоя сондаж и кога се прави не разбрах, само ми стана ясно че е за установяване на яйничниковият запас.
Сондажа е пробен трансфер и не може да установи яйчниковия резерв  :wink: Прави се само, за да се види дали влиза мекия катетър и да няма изненади в реалния ден на трансфера. Не боли и е за кратичко  :wink: Може да се направи по всяко време стига да не си в цикъл.
 Микробиологията мисля, че не може да спре процедурата ти, но все пак много зависи какво ще излезе на нея.
 Успех !
« Последна редакция: Април 28, 2010, 12:19:06 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #154 -: Април 28, 2010, 12:22:44 pm »
Сондажа е пробен трансфер и не може да установи яйчниковия резерв 
Ахаааа, а яйничковият резерв, как го установяват? извинете ме за тъпите въпроси, сигурно го пише някъде назад в темите...
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #155 -: Април 28, 2010, 12:25:11 pm »
crow , съмненията излязоха от цветната снимка /в подготвителния процес за инвитрото/. Имаше такъв вариант, но док. сподели че от него няма да има кой знае какъв резултат, защото това само ще диагностицира проблема, но не е решение. Той е против и начина на лечение на това заболяване /изкуствено поставяне на организма в климакс/. Дали обаче само в моя случай - предвид възрастта ми или по принцип - това не разбрах.  Каза, че това все пак си е операция и би натоварила организма ми допълнително и остави на мен да реша дали го искам. И аз отказах.

Човече, сондажа е генерална репетиция за трансфера - изпробват пътя, по който ще ти върнат ембриончето. Прави се на магарето и е безболезнен - като рутинен гинекологичен преглед минава. Няма конкретен ден в който да ти го направят. А яйчниковия запас го вижда с видеозона. Стискам палци, душко, и успешен старт!
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #156 -: Април 28, 2010, 12:29:28 pm »
Яйчниковия запас се установява с няколко вида изследвания ... Най-важния от тях е стойността на ФСХ хормона изследван на 3 ден от МЦ. Също така на УЗИ в началните дни на МЦ се броят антралните тела. Инсулинова резистентност и още 1-2 изследвания, за които в момента не се сещам, също могат да диагностицират резерва.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #157 -: Април 28, 2010, 12:37:46 pm »
Благодаря ви момичета, златни сте!
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #158 -: Април 28, 2010, 12:39:54 pm »
Човече, ще свикнеш с лудницата на 7-ми етаж! И дано докато свикнеш - да си се изнесла оттам  :wink: Всичко ще ти се изясни - Анито /акушерката/ е до болка подробна - така че  :wink: А нашия доктор си е ....... ами наш си е и си е най-добрия  :lol:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 6
« Отговор #159 -: Април 28, 2010, 20:22:45 pm »
Човече, на 7-мия етаж ти изглежда лудница само първия-втория път  :D. После като ходиш ти става едно такова хуубаво, спокойно...
Момичета, заредете се с оптимизъм и смело напред към мечтата.