0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #160 -: Април 08, 2010, 10:36:27 am »
Добро утро момичета! :)

Анизка, успех днес! Ще видиш, че няма да боли! :)

Стерчо, стискам палци и на теб :)

Боби, ти направо ме разсмя с този стол. Не е лошо да работиш близо до болницата, дааа ;)

Жаска, как си ти мила? :) Аз и без да съм усетила още ритане станах вече много разсеяна. Постоянно забравям и правя глупости, леле :)


Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #161 -: Април 08, 2010, 10:40:30 am »
Здревейте, да ви се похваля ще си имаме момченце  :bori_005: :) Аз също ходих във Фемина при д-р Славкова на 2D и съм доволна. На мен също понякога ми става за секунди твърд корема, но аз мисля, че е защото бебето като се завърти - или главата или дупето му опират в стената на матката. Малко ми е неудобно но да питам имате ли някакво течение особено при много движение?
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #162 -: Април 08, 2010, 10:41:36 am »
Здравейте момичета, аз се поизгубих малко, а вече има и нова тема. На последния преглед при д-р Сигридов в 28г.с. установи, че шийката ми се е скъсила и препоръча две седмици да влеза под наблюдение в болница, естествено ми изписа и някои неща, които трябва да задържат положението. Вече 10 дни съм в болница и докторката, която ме наблюдава иска да остана даже целия месец тук. Смята че шийката ми е малко по-мека, но не е толкова сериозно положението и точно затова смята, че засега няма основание да ми слага тези инжекции за дробчетата на бебетата. Та засега ще пазя леглото. Иначе контракции си имам още от 19-20г.с. въпреки магнезия, който пия. Тук ми го вливат венозно и може би и от лежането почти изчезнаха. Иначе бебките растат и са добре, много са щафливи, почти не се спират и ми разпъват корема на всички страни.

stertje, аз съм правила амниоцентеза преди време в Майчин дом. Минава бързо, естествено няма как да не се притесняваш. Мен повече ме притесняваше да не засегнат бебето, но те си знаят работата. За някои заболявания резултатите излизат още първата седмица, но за останалите се чака три седмици и това е малко изнервящо. Стискам палци всичко да мине добре и всичко да е наред. :crossfingers:

Пазете се момичета и хубав ден!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #163 -: Април 08, 2010, 10:59:44 am »
На мен също понякога ми става за секунди твърд корема, но аз мисля, че е защото бебето като се завърти - или главата или дупето му опират в стената на матката. Малко ми е неудобно но да питам имате ли някакво течение особено при много движение?
Втвърдяването на корема, според мен, са контракции. Обръщай им внимание и пий но шпа или магнезий (говори с лекаря си за това).
За течението - нормално е да е леко засилено заради бременността, но при всички положения е по-добре да си пуснеш една микробиология. Имай предвид, че в този момент имунната ти система е отслабена и си податлива на всякакви простотии. Аз се сдобих с цистит (причинен от е-коли), пих антибиотик, който ми изтреби цялата нормална флора, след което пипнах и някаква бактерия. В момента се долекувам с лактофлор и лактажил, за да възстановя нещата и да имам поне някаква защита срещу външни влияния. Тези инфекции са опасни за бебето, затова трябва да им обръщаме внимание.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    assya_g

  • ***
  • 168
  • мама на нинджи
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #164 -: Април 08, 2010, 11:05:13 am »
fauna, тъкмо се чудех къде се загуби. Стискай кълки, малко остана. В коя болница си?
Ние ще си имаме още едно момченце  :bori_002:. Тази ми бременност минава толкова бързо и неусетно, покрай грижите за малките не усещам никакви неразположения или тревоги.
Спокойна и прекрасна бременност на всички желая :balk_102:.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #165 -: Април 08, 2010, 11:18:08 am »
Добро утро момичета!

 Страшно се ядосах тази сутрин...каква здравна каса, какви осигуровки, какви 5 лв...за нищо не стават!
Имах от док, който ми води ЖКто 4-5 направления за изследвания. Мисля че са стандартни,от пакета, при завеждане на бременност. Отивам сутринта в Бодимед, които уж работят със ЗК. Но само уж...което е под 5 лв. се поема, всичко останало си плащаш кеш. На мен вече ми беше станало лошо, не знам при вас как е, но аз като не закуся нищо ми е много зле...
Сестрата ми каза, "момиче иди в поликлиниката, тук трябва всичко да платиш"..
Аз ок. Отивам, а там ме чакат една дузина баби...няма къде да се седне, 2 часа чакане ми се видя! На 10тата минута вече започна да ми се повдига и нямах избор- айде обратно в Бодимед. Платих си 50 лв. после 23 за Пропицил...
Вчера 50, днес 75, утре 100 във Фемина...Следващата седмица пак съм за хормони и пак аз трябва да ги платя...

Както и да е, мина ми  :D
Честити сини гащи Ася !
Ох, Тортила също!  :D
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #166 -: Април 08, 2010, 11:28:29 am »
Леле милата Раиска! [/b] Все по-зле става ситуацията в нашата държава. И с болничните ни прецакаха - 3тия ден вече е за сметка на служителя. Сега не знам какво още ще измислят!

Фауна, дано бързо да преминат проблемите и да гушкаш бебците :)

Ася и Тортила, честити сини гащи :) Браво на вас ;)


Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #167 -: Април 08, 2010, 11:39:53 am »
Ехааа, клубът на бъдещата свекърва се увеличава. Браво, момичета!  :lol:
Каква е тази история с третия ден болнични, Рашинка, дай малко разяснения.
fauna, стискай бебките на топло и си почивай повече.
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #168 -: Април 08, 2010, 11:41:23 am »
Момичета,нямате ли кой да ви даде направление за хормони?На мен ендокриноложката ми дава всеки месец!
А за болничните,някой може ли да ми обесни за случаи като моите,когато болничните са само с продължения от НОИ ли ще се поемат всички дни?
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #169 -: Април 08, 2010, 11:45:17 am »
Милички, не знам подробности за болничните. Мога да поразпитам и да видим какво ще ми кажат. Попринцип вече болничните ще са разпределени така: първите 2 дни за работодателя, 3тия ден за сметка на работника т.е. неплатен, и останалите дни за държавата.

П.С. Питах разни разбирачи, но никой още не знае дали тези промени важат за болничния за бременност и раждане. Ще следя какво се случва ...
« Последна редакция: Април 08, 2010, 11:55:32 am от Раши »


*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #170 -: Април 08, 2010, 11:59:43 am »
Аз доколкото чух, това за болничните се отнася само за първични т.е. не би трябвало да засяга продълженията.
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #171 -: Април 08, 2010, 12:08:01 pm »
Дано си права, Шаноарче. Сега прочетох, че тези промени още не били гласувани, но е много вероятно да бъдат приети. Ще чакаме депутатите да се върнат от отпуск.


*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #172 -: Април 08, 2010, 12:23:39 pm »
Момичета,нямате ли кой да ви даде направление за хормони?На мен ендокриноложката ми дава всеки месец!

На мен ми трябват:
 ТСХ, Т3, ТАТ, МАТ, ТРАК

Първите две се поемат от ЗК, но следващите 3 не. А цените им са както следва :
16 лв., 16 лв., 25 лв. 
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #173 -: Април 08, 2010, 13:16:41 pm »
Здравейте момичета, желая лека и безпроблемна бременност на всички и по-малко притеснения!

Краси, стискам палци всичко да е наред с теб и девойките! Дано скоро те изпишат, но ако се налага остани колкото е необходимо в болницата, предполагам и ти така си по-спокойна като се следи непрекъснато състоянието. Пък аз се чудех къде се изгуби, пиши когато имаш възможност как се развиват нещата и пази бебките на топло!  :bighug:

Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #174 -: Април 08, 2010, 14:06:10 pm »
Привет :)
Раиска, много гадно това с изследванията, но нашата мила държава не прави нищо за да помага на бъдещите майки. Аз нещо не разбирам как така хем работят със ЗК, хем само за някои неща :x Аз съм осигурена и в частен фонд, но това не значи, че не си ги пускам сама - просто на лекарите не им се занимава ли, какво, не знам.
Рашинка, добре съм мила. Броя
[/url][/url]
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #175 -: Април 08, 2010, 14:12:35 pm »
Раиска, много гадно това с изследванията :x Как така хем работят със ЗК, хем само за някои неща? Аз и в частен фонд съм осигурена, това не значи, че не си ги пускам сама - на лекарите не им се занимава ли, какво, не знам.
Рашинка, добре съм мила. Броя дните и нощите. Пък аз да се оплача...срам ме е...ама снощи се задавих зверски и се изпуснах малко :oops: Много кофти ми стана - като стара бабичка :oops: А мъжа вместо да ме успокои ме взе за мезе,само дето аз хич не видях смешното в ситуацията :( Направо снощи исках да го удоша - много е лесно да вземеш за мезе някой, на който постоянно му натискат мехура :?

Ася  и Тортила, честити сини гащи :) Дано обаче дойдат нови попълнения момиченца, че да има снахички :) Рашинка, на теб разчитам мила :) Ти маймуно няма ли нещо да кажеш да се видим, някоя разходка в парека да направим, на някоя лекцийка да идем? Чакам ви откакто сте бременни със Скарлетка да кажете нещо за среща,ама вие си мълчите като партизани на разпит :)
[/url][/url]
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #176 -: Април 08, 2010, 14:32:04 pm »
fauna, тъкмо се чудех къде се загуби. Стискай кълки, малко остана. В коя болница си?

assya_g, в Пловдив в университетска болница съм. Честити сини гащи.  :D

Мая, стискам кълки да удържим още.  :)

Аз три пъти пусках хормони - TSH и FT4 като първия път взех направление от джипито, а за втория и третия път от ЖК ми дадоха направление за ендокринолог.

За промените за болничните доколкото разбрах ще се отнасят сам за първичния болничен и няма да касаят продълженията.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #177 -: Април 08, 2010, 14:57:40 pm »
Жасинка, тя тази работа май била често срещана при доста бременни в напреднала бременност, тъй че няма от какво да се срамуваш. Голяма работа, не си го слагай на сърце. :)
А на лекции много ми се ходи, ама всички са през работно време да му се не види. Ще трябва да наваксвам като изляза в 45-те дни преди термин живот и здраве. И за срещичка съм много навита. Но пак трябва да се организираме вечер или събота и неделя. Аз съм на разположение този уикенд, така че давайте предложения. :)
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #178 -: Април 08, 2010, 15:08:53 pm »
Микробиологията ми е чиста, а такова втвърдяване имах и първата бременност и даже се вижда когато се върти особено като порасне малко
не съм пила нищо за това аз вече се отчетох с момиченце :)
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #179 -: Април 08, 2010, 15:11:27 pm »
О, сладурчета, и аз съм ЗА да се видим! В тази събота не мога. Ако искате в неделя следобед да се видим. Или другата седмица, ама трябва да е вечер, след работа. :)

Жаси, мила, не съм ти писала за среща, защото ми е доста лошичко. Едвам устисквам на работа, после направо в къщи, на масата, душ и в 21 съм в леглото. Дано вече ми премине този гаден период. Иска ми се да си ходя на работа до последно. Аз дори още не съм казала на шефа.

Хайде, на срещата всички бременелки :)  8)

Ох, една приятелка е 5та седмица и утре влиза за задържане в Майчин дом. Отлепил се нещо плодния сак. Много ми е притеснено за нея.