Здравейте, момичета!
Леле каква дискусия за секциото се заформила! В МД секцио се прави само и единствено по сериозни медицински причини- за моето свикаха съвет от 5-ма лекари плюс шефа на отделението, който лично ме прегледа, а през това време Дяволов му докладваше. След като се разбра, че скоро естествено няма да тръгне, а съм 39+ г.с и с презряла плацента и инсулинова резистентност, на 35 г. , първо раждане и с реална опасност за бебето, им отне около три дни да придвижат документите. Така че, Боби, поне в определени държавни болници секциото не е за забавление.
Раиса, Дяволов изражда само в Майчин Дом и не прави секцио по желание.
Жаси, вече не се реже коремния мускул- само се повдига и се заобикаля. Няма да ти кажа,че не боли, но ако лекарят ти си разбира от работата, не е Бог знае колко страшно- аз имам слоеве и слоеве сланини и въпреки това се раздвижих на 6-тия час, а след 2 дни си разнасях бебето по цяла нощ на ръце.
Секторите на петия етаж са няколко, правеше ми впечатление, че в другите сектори цари известно безхаберие, но в сектора на Дяволов организацията е перфектна- останах с повече от добри впечатления от професионализма на акушерките, а и ми се сториха доста човечни- като се поопознахме дори им правех компания на нощните дежурства, защото хич не мога да си лягам рано.Пускаха ме и да си ходя до вкъщи. Сутринта на секциото една от тях- Марияна- ме заведе буквално за ръка до операционната. Дори санитарките са готини, а условиата са си най-добрите в МД.
В крайна сметка, момичета, родоразрешението се избира от лекаря ви- изберете си лекар, на когото да се доверите и после- каквото той ви каже!
Дано не ви досадих!
Желая ви спокоен и приятен уикенд!