0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #220 -: Април 09, 2010, 13:14:30 pm »
cambozzola и ти май не си случила :? На мен си ми разстлаха чаршаф за еднократна употреба - нещо като хартия и на главата също сложиха някакво парче. Аз съм много доволна от центъра и мисля след като ридя там да ходя на прегледи, но...само при лекарката, която ми беше на 3д-то.
[/url][/url]
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #221 -: Април 09, 2010, 13:16:07 pm »
шаноар, някъде ги водят до 36 г.с. включително недоносени (за 9-ти месец броят 37,38,39 и 40 седмица). Просто според мен преносването няма нищо общо с дробчетата. Не знам защо, но е факт, че повечето ми познати с момчета са преносили.


Лека бременност, момичета!

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #222 -: Април 09, 2010, 13:27:59 pm »
Raissa777 имаше преди време няколко теми по въпроса, намерих едната - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6403.0

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #223 -: Април 09, 2010, 13:52:54 pm »
Има ли някъде тема за раждането?
Кой какво е избрал...имал ли е въобще избор? Доволни ли сте от избора...нещо такова? Че аз не намерих...
Аз колкото повече слушам, май към секцио клоня. Живот и здраве всичко да е наред и да имам избор изобщо..защото с Базеда, май направо секцио казват.
Това не би трябвало да е твой избор. Секцио би трябвало да с прави само по медицински причини, а не защото някой иска или не иска. В България по мое мнение има много голям проблем с прекалено много подобни операции. Четох някъде, че 40% от ражданията били секцио. Ако е така, то това е ненормално висока цифра. Ако вземем например статистиката от САЩ , където ако тие първо раждане шансът ти за секцио е 10% ( сега са към 25-30%, но много то тях са с предишно секцио), а имат по-ниска смъртност, то може да си направиш сметката колко излишни операции се правят в България.
Виж, ако нямаш медицински показания, нормалното раждане винаги е за предпочитане. Възстановяването е по-бързо, а  сега с епидуралните упойки,почти нищо няма да усетиш (ако от това те е страх).

Б.


  
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #224 -: Април 09, 2010, 14:00:16 pm »
По въпроса с преносването - не е страшно, аз преносих сина си 12 дена.Следят по-честичко тоновете и на десетия ден включиха система - но не тръгна дяволчето.Чак на 12-ия ден излезе без системи. :lol:Явно мъжете се държат повече за майките си./в кръга на шегата разбира се/
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #225 -: Април 09, 2010, 14:28:41 pm »
Аз съм преносена пък съм си момиче, според мене донякъде има и грешки в определяне на термина в общия случай.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #226 -: Април 09, 2010, 14:30:22 pm »
Мая Благодаря!  Ще почета  :D

Боби ,
абсолютно е така тук...аз още не съм се замисляла сериозно, защото ми е рано. Но всичките ми познати родиха секцио и ме съветват и аз така да раждам. Било много по-лесно, вместо да се пънеш...
Мен не ме е страх от болка, а от някакви усложнения и ... може да звучи странно, но съм чувала ужасни истории за проблеми с влагалището. Разкъсвания, шевове...ужаси.
Имам една по-възрастна колежка ( около 60 е ) , много е готина и си общуваме доста. Та тя ми разказа, че е получила "изсипване" на влагалището. Цял живот почти не е правила секс, защото супер много я е боляло...( родила е на 21 ! ) А сега трябва да си прави операция, защото има риск да започне да се напикава...
Тя като чуе за нормално раждане ме заклеймява, че съм луда.
И дори стария ми доктор, ми каза, че колкото и да е, влагалището се разширява и после не се прибира до първоначалните си размери.
И съм гледала снимки...някак срамните усни се обръщат навън.

И друго...казаха ми , че е доста наследствено колко голямо бебе ще родя. Майка ми , милата, е 160 см. , 50 кг., а е родила 2 деца по 4 кг.  :lol: Живот и здраве, доста вероятно е да имам голяма девойка. А и мъжо е много далече от дребните...

 :lol: Извинете за поста!
Като цяло аз съм ЗА водното раждане.

Жаси,
много си ми е веселичко днес  :D Смея си се като пълна изперкулясница ( нова дума! ), но с това слънчево време не мога иначе. Даде ми снимки ,на едната бебка е с отворена уста - говори много, бърборица като майка си  :lol:. Диск изобщо не са ме питали искам ли. Не знаех, че се предлага.
Дрешки.. не..страшно ми е още.  :) Оглеждам се за количка. Даже не се оглеждам вече - харесах финално!

О! И аз като Комбозола бях на салфетка  :lol:

Раши,
ранната ФМ до колкото четох е между 11-14 г.с.
Не си я изтървала, просто записването е трудно и в повечето случаи е за след месец.
Във Фемина се записва по-лесно, аз записах от тази за следващата седмица. Така че, ако искаш да отидеш мисля че имаш спокойно достатъчно време. :)
« Последна редакция: Април 09, 2010, 14:44:19 pm от Raissa777 »
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #227 -: Април 09, 2010, 14:35:05 pm »
Раиса, прочети и за двете възможности. Аз съм твърдо против секцио, ако няма медицински показатели. За мен да се среже коремен мускул...ми той никога не се възстановява на 100%. Ти защо клониш към секцио, защото си слушала колежки ли? Я иди на няколко лекции, питай още специалисти, не се хвърляй към рязане от раз. Ако имаш мед. показатели - ОК, ама да искаш да те режат, защото някои са те наплашили...сигурна съм, че може да прочетеш 50 случая за секцио в интернет, от които да ти настръхнат косите.
[/url][/url]
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #228 -: Април 09, 2010, 14:43:44 pm »
И в двата случая можеш да прочетеш страхотии-затова мисля да огранича четенето на такива материали, че ми действат на нервите.
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #229 -: Април 09, 2010, 15:10:58 pm »
Аз ако имам избор хич не го искам това секцио.Само като си помисля какви болки имах в реанимацията В МД, след третата ми/ако се брои и лапарото за такава четири/ коремна операция не ми се спомня.Като се има на предвид, че в МД нямам никакво оплакване от реанимацията им.Обезболяват хората, само да викнеш малко и сестрата е при теб с обезболяващо.Ама май нямам избор.

Който се интересува от приема на Квамател, д-р Сигридов каза:
Не повече от две седмици.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #230 -: Април 09, 2010, 15:15:57 pm »
Мен не ме е страх от болка, а от някакви усложнения и ... може да звучи странно, но съм чувала ужасни истории за проблеми с влагалището. Разкъсвания, шевове...ужаси.
Ако след ражднето си правиш редовно Кегел упражненията, ще се върне на старото. Влагалишето е мускул и ако го тренираш се оправя.
Пък ако ти е толкоз зор за операция,по-добре да направиш една пластична на влагалището след това, от колкото да ти режат коремните мускули. Таман ще ти го направят като на 18 годишна :balk_602:


Б.
« Последна редакция: Април 09, 2010, 15:23:19 pm от Bobbie »


  
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #231 -: Април 09, 2010, 15:19:24 pm »
След 36г.с. бебето расте само на килограми - всичко друго вече напълно развито. тъй като аз исках да родя нормално, ето какво ме посъветва д-р Сигридов: след 36г.с. спрях всякакви илачи - магнезии, тинтириминтири...; ползвах изключително много градски транспорт (заради друскането), ходех километри пеша, хм, пробвах секс  8O  8O (заради нещо си в спермата, което предизвиква контракции), да, малко е странно доктор, който 9 месеца те е направлявал в това да докреташ до 36г.с. в един момент да те посъветва такива работи, но е факт. (родих малко преди да чукна 38г.с.)
Лошото на преносването е, че от един момент нататък има риск и за майката и за бебето - изпускане на мекониум, остаряване на плацентата и т.н., и се налага лекарско наблюдение.
Раиса, не бързай да решаваш. Освен това, след влагалищно раждане нищо не ти е чак толкова широко,  :lol: спокойно. Все пак всичко е въпрос на индивидуална физиология. При всеки е различно. Ама да стигнем до там, още колко време имааааа  :D
А, съгласна съм с Боби - Кегел е много добро нещо!!
« Последна редакция: Април 09, 2010, 15:36:44 pm от dianka »
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #232 -: Април 09, 2010, 15:23:59 pm »
Също така разкъсванията се предотвратяват с епизиотомия в краен случай, която също не е болка за умиране, доколкото знам от преживели.
Аз също съм за естественото раждане, ако няма показания за секцио (но имам предвид показания, а не "малко съм тясна в ханша") и смятам така да действам. С всички за и против упойката, категорично смятам да ползвам епидурална. Мъжът ми няма да присъства на раждането и смятам да направя всичко възможно да кърмя. Общо взето, това е планът  :lol:.
Меракът ми е бебчо да се роди лъвче, така че, ако тръгнат нещата да се закучват, със сигурност ще мина някой по-дълъг маршрут с градския транспорт ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #233 -: Април 09, 2010, 15:31:23 pm »
Dianka, аз ако знаеш как чакам 1ви май...тогава мъжа каза, че "ще ми пусне отново", че за тези месеци, само един път и като разбрах, че позволяват в 9ти месец секс, ако нямаш други показания...литнах  :lol:
[/url][/url]
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #234 -: Април 09, 2010, 15:31:42 pm »
Много ти благодаря Кети-ами след 2 седмици какво ще се прави трябва да питам.
Камбоцола, ама какво ще кажеш за по-възрастните първескини-там как е работата, че се препоръчва секцио заради възрастта.
Жаси, обаче с една уговорка е секса-свършването навън и си губи от положителния ефект, а няма да ти казвам как се "радват" докторята на прясно правили секс, когато почне нормално раждане веднага след  секса-това е без майтап от колеги на майка ми.
Дианка дано така стане, че е много гадно с киселините.
« Последна редакция: Април 09, 2010, 15:38:21 pm от shanoar »
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #235 -: Април 09, 2010, 15:35:35 pm »
Dianka, аз ако знаеш как чакам 1ви май...тогава мъжа каза, че "ще ми пусне отново", че за тези месеци, само един път и като разбрах, че позволяват в 9ти месец секс, ако нямаш други показания...литнах  :lol:
:lol:  :lol: малко остава, значи. Успех!
Шаноар, аз не помня колко време пих Кваматела, но някакси след като бебето се обърна надолу, не ми бяха толкова силни киселините. Даже си спомням, че го пиех по 1/2 таблетка, но по-скоро беше от страх, не толкова защото имах киселини.
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #236 -: Април 09, 2010, 15:58:07 pm »
Лиско, точно затова искам да избързам с постъпването в болницата. Доста рисковано ми се струва да отида в 33 седмица... А и непрекъснато започват да ми минават какви ли не мисли през главата, така че от психическа гледна точка ще ми е по-спокойно. Пък и като не съм от София ми е още по-притеснено.
Иначе на 5 етаж не е зле, като сравнявам с Пирогов /където бях есента/.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #237 -: Април 09, 2010, 16:13:19 pm »
Dianka, аз ако знаеш как чакам 1ви май...тогава мъжа каза, че "ще ми пусне отново", че за тези месеци, само един път и като разбрах, че позволяват в 9ти месец секс, ако нямаш други показания...литнах  :lol:
Хахаха - и на мен това ми мина през главата, като го прочетх това за секса. Мъж ми определено ще е доволен като го чуе :-).   Точно вчера си разсъждавахме как няма да правим нищо до края на бременността и после кой знае още колко време докато се въстановя.

cambozzola и аз съм решила мъжът ми да го изкарам когато се започне напъването, но преди това смятам да си седи с мен в стаята. За упойката - естествено, че с епидурална, макар че малко ме е страх да не съм от този малкият процент дето след това имат няколко дена главоболие ( понеже след пункция съм имала такова и беше ужасно)

shanoar , аз съм на 35 и не препоръчват секцио за моята възраст.


Б.
« Последна редакция: Април 09, 2010, 16:21:24 pm от Bobbie »


  
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #238 -: Април 09, 2010, 16:20:54 pm »
В България по мое мнение има много голям проблем с прекалено много подобни операции. Четох някъде, че 40% от ражданията били секцио.

Всъщност изобщо не е така. Страната с най-висок процент оперативни родоразрешения /секцио/ е САЩ. У нас примерно мога да цитирам д-р Дуковски, който през 2009 посочва, че за 3-годишен период в "Майчин дом" София има 20 хиляди раждания, от които с цезарово сечение 13%.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #239 -: Април 09, 2010, 16:28:43 pm »
Всъщност изобщо не е така. Страната с най-висок процент оперативни родоразрешения /секцио/ е САЩ. У нас примерно мога да цитирам д-р Дуковски, който през 2009 посочва, че за 3-годишен период в "Майчин дом" София има 20 хиляди раждания, от които с цезарово сечение 13%.
Мели, в последните години престанаха за щяло и нещяло да правят секцио. Статистиката я цитирах от сайта на моята лекарка - 10% за първо раждане, общо 25% понеже има много, които от преди си имат секцио.
Статистиката за Българя я четох някъде, може и да не е точна, но знам със сигурност, че много жени си искат и им разрешават, защото така искали. Лично аз познавам няколко човека без никакви показания, на които им направиха секцио по желание. Ето виж тук какво пише http://www.estestveno.com/node/138

Боби  

« Последна редакция: Април 09, 2010, 16:34:35 pm от Bobbie »