0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #200 -: Април 08, 2010, 22:50:47 pm »
Bobbie да не би да има грешка в изследванията? На мен никой не ми е предложил такова изследване, защо така на теб ти излиза Г.Д. като доколкото те следя не си вдигнала килограми? То добре, че ти дават машинка за следене на кръвната захар - тук не дават такова нещо, а минаваш на диета.
Тук го правят на всички между 24та и 28м седмица без знaчение от това колко си качил.  Пие се един сироп с 50г глюкоза и ако не го минеш това отиваш на по-детаилен тест, където не ядеш от полунощ, и после пиеш 100г глюкоза и те следят на всеки час в продължение на 3 часа. Аз понеже не минах първият скриининг и затова трябваше да направя  второто и него не го минах. Моите резултати за първите два часа след глюкозата са малко увеличени от референтните стойности и чак на третия час падат под границата. Аз също ще минавам на диета, макар че може и да се окаже, че няма да е много трудно, защото аз сладко почти не ям, а сега за теста все пак ме наляха с глюкоза. Обаче въглхидрати си похапвам и с това ще е по-кофти.
А иначе качих малко повечко в последно време - до тук съм 8кг отгоре.

Б.
« Последна редакция: Април 08, 2010, 23:03:46 pm от Bobbie »


  
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #201 -: Април 08, 2010, 22:58:20 pm »
Боби !  :youwoman:
Много ти благодаря !  :D

Аз ще отида следващата седмица до док , който ми води ЖКто, но дотогава щях да ги мисля тези неща. Сега ще ми е по-спокойничко  :)
Благодаря!

А това че мъжа няма да ходи да дава кръв ми спестява доста нерви и обяснения...къде...ама какво..колко..кога.. :lol:

  :( Сега прочетох , че има проблем... Аз както е видно не разбирам, но се надявам да не е сериозно... ( мразя да давам кръв от пръста  :?)

Сега не знам дали да го взимам утре мъжа или не ... :?


*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #202 -: Април 09, 2010, 08:21:56 am »
Някой има ли представа като се явиш на Телк плаща ли се нещо и дали има значение кой те изпраща?В смисъл,че мен ще ме изпрати ЛКК от часна болница.Иначе аз като говорих с ЛС на нашата фирма не ми предложиха болничен,а ми казаха да си отида на Телк.
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #203 -: Април 09, 2010, 08:27:14 am »
Аз за ЛКК не плащам нищо, само за болничния 3 лева и това е. Всеки месец ходя, за 30 дни болничен, ама защо си мисля, че не става дума за Телк - не знам дали Телк и ЛКК е едно и също :balk_87:
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #204 -: Април 09, 2010, 09:43:31 am »
Здравейте и от мен!
Bobbie, щом е лека формата, няма да се притесняваш. Това състояние се преодолявало по време на бремеността, за съжаление боцкането не е много приятно, но нали сме жени, ще търпим. Не се тревожи, всичко ще е наред.
Раиса, моята първа/ранна ФМ беше в 11 г.с. и 6 дни и беше през корема, за първи път чувам да се прави вагинално. На някой друг случвало ли му се е?
Цвети, браво за отличните новини!
bony2, великият момент явно наближава! Стискам палци всичко да мине по мед и масло!

Аз току що се връщам от ЖК. Поизточиха ми малко кръв, дадох урина, кръвно, кантар и хайде на ултразвука. Бебокът е много пораснал (то и майка му) и е добре, спинкаше си сладко. Като си говорехме с Док за раждането обаче, тя ми каза, че момченцата обикновено си изкарвали до термин или се преносвали, защото малко по-бавничко им се развиват дробчетата. Така че ще се влача вероятно с тумбака повече време по жегите, а се бях настроила едва ли не като вляза в 9-тия месец и бебокът да реши сам да си изскочи веднага. Оглупяват бременните, какво да се прави.  :lol:
Слънчев ден на всички!
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #205 -: Април 09, 2010, 10:01:08 am »
Anizi, ЛКК и ТЕЛК не  е едно и също, обаче ти за какво даваш тия пари за болничен  се озадачавам. До момента не са ми поискали стотинка, само за изследванията по 2лв., когато имам пуснати, че миналия път бяха забравили да ми дадат бележки, та търчах по никое време да давам кръв. Аз да ви се оплача почти не мигнах тази нощ. Както и да легна не ми беше удобно имах някое и друго оплакване от други работи. Питам се не е ли рано още за такива екстри, че как ще се кара за напред не ми е ясно. Хайде успокойте ме, че нещо съм се спекла. Хубав ден.
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #206 -: Април 09, 2010, 10:26:20 am »
Добро утро и от мене.
Вчера всичко си мина спокойно на прегледа, имаме си нова лекарка в консултацията, преди бяха две сега са четири ;), голям сладур, пухкава и усмихната, та с нея си поговорихме спокойно за изследванията ми и тя ме поуспокои че всичко си е наред и нормално да ми излиза рисков фактор така или иначе след като съм минала 35г. Каза ми дори ако ми е нещо притеснено след пункцията, че винаги мога да се обадя и да отида да чуя бебчето дали е наред. Иначе каза, че доста е пораснало за месец, пише 2 пръста под пъпа по тяхната терминология, и го дава 16-18 седмица, сърчиценцето думкаше ясно и силно, въобщше сега ми е малко по спокойно, друго си е лекар да те успокои.
Тортилке и Ася - честити ви сини гащета, ние след пункцията ще знаем като излязат изследванията и нашето бебче какво е защото с хромозомите няма грешка.
Скарлетче - ти си по напред от мене, и аз така бях с Ванко, цялото лято с големия шкембак, и Ванко ми закъсня с 10 дена, хич не му се излизаше... ;), ама те май всички момченца се ослушват..И сега пак ще си изкарам вегата на гърбът в къщи - живот и здраве, ама вече имам опит. ;)
Бони - успешна и лека среща миличка, явно остава още малко до срещата с вашето чудо. :)
Лек ден момичета, че май написах цял роман... :)
Ани - герой си ти, сега поне вече е зад гърбът ти.
« Последна редакция: Април 09, 2010, 10:31:37 am от stertje »
<br />[/url][img]http://ticker
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #207 -: Април 09, 2010, 11:16:20 am »
Кристи, супер новини :) Защо искаш да побързаш с влизането в МД? Там хич не е песен, да знаеш, по-добре си стой във вас и влез, когато доки те иска.

:)))))))))))И аз много исках да вляза по-бързо в болница и по-рано. Страхувах се, че всеки ден може да се случи нещо непредвидено и исках да съм под наблюдение за да могат да реагират бързо. Затова и разбирам Кристи:)
А и Жаси не съм съгласна, че в МД "не е песен". Поне там където ще бъде настанена и приета кристи условията са повече от добри. И някак ти олеква от непрекъснатото присъствие на доктори и акушерки. Поне аз бях така.
В нас не се спирах, все имаше какво да правя и си ми тежеше а в болницата разбрах какво е да те боли дупето от лежане:) Трите седмици през които бях там преди раждането си починах истински:)
За момичетата, които са се насочили натам само ще посъветвам да си носят възглавница, защото там са много твърди а и винаги помага да се сложи между краката и да облекчи тежеста:)

Хубав ден момичета и се пазете:)
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #208 -: Април 09, 2010, 11:21:45 am »
Лисе, ти ни поуспокои-аз мисля живот и здраве натам да се запътвам и се чудех как е и дали е проблем, че водя ЖК на друго място.Ще си носим възглавници :lol:
И накрая малко спам т.е. за друга тема въпрос-Прибра ли си Додо
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #209 -: Април 09, 2010, 11:25:56 am »
Стерче, радвам се за хубавите новини. Време беше да се отпуснеш вече да се поуспокоиш  :bighug: ! Е да - права си всичко вече е буквално зад гърба ми  :lol: :lol: :lol: малко ме подръпва ама е там!!!
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #210 -: Април 09, 2010, 11:44:38 am »
Добро утро симпатяги ;)

Анизка, браво мила, че си устискала. Сега вече ще си добре и ще мислиш само за бебо ;)

Боби, съжалявам за този ГД. Дано ти размине бързо и да си добре. Не се стресирай много, трябва да си спокойна ;)

Момичета, вие за коя ФМ говорите, На мен докторката ми каза в 12 гс ранен БХС и Фм около 2 месеца след това, т.е. 20-21 седмица. Да не би нещо да не съм разбрала?

Стерче, не се притеснявай, всичко ще ти е наред!

Скарлетче, дано те слушка младежа и да си идва, когато му е времето. :)

Бони, дано раждането мине бързо и безпорблемно. Стискам палци и аз!

Лисе, мерси за практичните съвети! Ти си ни примера! Да нацелуваш трите мъника, ей :)


*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #211 -: Април 09, 2010, 11:46:46 am »
Здравейте!!
И аз гласувам с две ръце за МД - най-вече заради Неонатологията им. Не съм била на 5 етаж, а на 12-ти, но съм доволна от всичко - от раждане до изписване. Успех на Цвети и Кристи!! Ааааа, и още нещо, много важно - носете си помпи за гърдите, без значение къде ще раждате! Защото няма значение как сте родили, най-късно на 3 ден след това най-вероятно ще се събудите с бомби до подмишниците, а бебчетата, ако са при вас, няма да имат сили да се справят с такава чудесия  :lol:
Прибра ли си Додо?
и аз искам това да те питам  :oops:
Момчил се роди 15 дни преди термин,по негова воля и малко с помоща на д-р Сигридов, дава много интересни съвети как да родиш по-рано  :lol:
« Последна редакция: Април 09, 2010, 11:48:22 am от dianka »
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #212 -: Април 09, 2010, 11:50:46 am »
Раши, нещо като гледам твоята докторка е изпуснала пъвата ФМ, защо не знам...
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #213 -: Април 09, 2010, 11:52:31 am »
Раши, нещо като гледам твоята докторка е изпуснала пъвата ФМ, защо не знам...

Ами не знам, и аз това се чудя. 8O Ще я питам по-другата седмица, като отида на преглед.


*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #214 -: Април 09, 2010, 11:54:04 am »
Раши, аз не живея в Бг, но съм правила само една ФМ през 21 седмица (за друга не ми е споменавано, това е просто практика тук). Иначе на всеки преглед ме гледаха на ехограф.

Скарлет
, аз също знам, че момчетата закъсняват, но за пръв път чувам, че било дробчетата.  8O  Една моя колежка роди в 36 г.с. и детето беше 2400 гр, но не е било в кувьоз, нито са й били нещо за дробчетата му.

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #215 -: Април 09, 2010, 11:57:46 am »
По другата седмица ще е късно май, ако ти е любопитно питай или се запиши на друго място.
Блу скай 36 седмица си е 9 месец-бебето е доносено, сигурно за това нищо не са и правили.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #216 -: Април 09, 2010, 12:37:08 pm »
Уф...девойки стига ме стряскали с преносване :( Мен много ме е страх да не пренося, а и си ми тежи шкембака.
Лисе, на 5ти етаж условията бяха ОК, но аз не съм очарована от лекарката там. Вместо да извикат нефролог, сутринта след като ме приеха ми разкачиха системата и ме пратиха сама да си го намеря с Александровска, при положение, че бях с болки. Не че е далече Александровска, ама трябваше да се търтузя до там и после да чакам още 1 час докато лекаря ме приеме, а през цялото време си бях с болки в бъбреците. Накрая след скандал от моя страна ме прегледаха набързо. Нито един оът не видяха бебето на ултразвук за 6 дни! Накрая една акушерка се възмути, че никой не ми обръща внимание и ме взе "под крилото си", поне тонове да ми слуша.
Да не говорим, че пред мен разискваха как няма да ме изписват, когато вече бях добре, докато не направят 6 дни за болнична пътека. И всеки път ме питаха "Ти защо си дошла тук, като се следиш в ТК" и аз всеки път като идиот обяснявах защо.
Съжалявам, аз съм с лоши спомени от там. Знам, че има невероятни специалисти, но трябва да си имаш уговорка с тях, за да постъпиш там.
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #217 -: Април 09, 2010, 12:48:49 pm »
Жаси, много странно защо са ти правили ФМ вагинално, нищо че е първата. Има ли и някой друг така да му е правена?

Да, аз!  :lol: :lol: :lol:
13 седмица и 3-4 дни съм .

Падна ми се най-киселата докторка  :lol: Нищо лошо не казвам, сигурно е много добър специаялист, просто киселичка беше.
Още преди да разбера че ще ме гледа вагинално, питах :
-" може ли да влезе мъжа ми ? "
-" Не, няма какво да гледа сега...следващият път."

Питах на какво "Д" се работи, тя ми обясни , че ФМ се прави само на 2Д, а на другите се гледа ей така ... от мерак.
- А тук имате ли 3-4Д ? - питам аз
- Да разбира се !
 :lol: :lol: Добре се....

По едно време ми включи 4Дто,( без да ми каже )
аз я питам " това ли е 4Д?" ( бях гледала снимки в нета, как изглежда...че е едно жълтакаво на екрана ).
А тя ми отговори - " ама вие паспортна снимка ли очакваре??? "
 :lol: :lol: :lol:

И те така,
иначе всичко ни е наред  :D . Рискът за моята възрастова група е  1:728 ,
в нашия случай е 1:5127 . Дефакто много е нисък и няма да се налага да правим по-задълбочени изследвания.
А..и много шавлива бебка! Направо не се спря  :lol: Пак ми намекнаха, че по-скоро е девойка... По едно време застана на шпагат и нямаше и помен от пишка.

Има ли някъде тема за раждането?
Кой какво е избрал...имал ли е въобще избор? Доволни ли сте от избора...нещо такова? Че аз не намерих...
Аз колкото повече слушам, май към секцио клоня. Живот и здраве всичко да е наред и да имам избор изобщо..защото с Базеда, май направо секцио казват.
« Последна редакция: Април 09, 2010, 12:53:00 pm от Raissa777 »
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #218 -: Април 09, 2010, 12:53:46 pm »
Раиса, верно не ти е било ден :( Защо не й поиска диск? Аз и от трите си взех диск, срещу 10 лв.
Много се радвам, че риска ти е нисък :) Сега вече ще започнете да купувате някоя и друга дрешка предполагам? Аз часках да мине 13 седмица и се разпазарих :) Днес направих една огромна поръчка от Пакостник, утре ще мия доставят, а и ще идем да вземем някои неща "назаем" от една приятелка, че бюджета ни засвятка червено от два месеца насам и добре, че има хора, дето предлагат нещата "за временно ползване" и няма да се наложи да купуваме. В началото бях мнооого мераклийка всичко да е новичко...докато не видях общата сума и не се оцъклих.
[/url][/url]
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #219 -: Април 09, 2010, 13:11:45 pm »
Ох, сега се сетих, че и на мен ми правиха ФМ с вагинален. Т.е. преминахме към вагинален, след като доц. Димитрова (Фемина) реши, че бебето ми е застанало по някакъв "странен" начин и не се виждало през корема (същата сутрин д-р Сигридов нямаше проблеми да го гледа през корема...). Събувам се аз, стигам до легълцето и гледам - тя ми разстлала една салфетчица и ми вика: "Слагай дупето тука"  8O 8O 8O Няма салфетки на възглавницата, няма хартия, аз седя и се чудя как да я нацеля тая салфетчица, щото мойто дупе не е хич от най-малките... Как да си сложа ръката зад главата, че да не лягам там, където всички лягат... Направо се втрещих, уж частна болница... Ама тва да ни е проблема, де.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.