0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Може ли с ДНК тест?
« -: Март 26, 2010, 10:01:21 am »
Здравейте, може би въпросът ми е глупав, но все пак искам да попитам, разбрах, че хламидията може да се открие с ДНК тес, това важи ли за Цитомегаловирус, Епщайн бар вирус, херпес зостер и херпес симплекс? Питам, защото от кръвните изследвания се разбира че съм ги прекарала, а в момента няма инфекция.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Може ли с ДНК тест?
« Отговор #1 -: Март 26, 2010, 10:41:05 am »
Аз  не разбрах точно въпроса ти,но за Херпесите   -ами напълно възможно е да нямаш настояща инфекция  ,а да имаш  прекарана таква ,което се установява по антителата за настояща IgM  или  минала IgG  инфекция.

« Отговор #2 -: Март 26, 2010, 10:43:50 am »
Извинявам се, ако не съм го задала правилно :oops: : Може ли гореизброените вирусни инфекции да се изследват чрез ДНК тест
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Март 26, 2010, 11:25:15 am »
Питам, защото от кръвните изследвания се разбира че съм ги прекарала, а в момента няма инфекция.

какво те смущава в това твърдение? ако си прекарала инфекция с тези вируси, в организма остават антитела към тях, които се хващат с кръвен тест и са показател именно за отминала инфекция, не за активна в момента инфекция.

веднъж влезли в тялото ти, тези вируси си остават там.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Март 26, 2010, 11:37:40 am »
Тъй като бебчето ми почина малко след като се роди, докторите ми казаха че ме е минала някаква инфекция без да съм разбрала, тогава си направих тези изследвания. Дали при следваща бременност отново ще се активизират? Тази мисъл ме побърква, затова незнам кой начин е по-достоверен ДНК или кръвен
*
« Отговор #5 -: Март 29, 2010, 09:07:33 am »
ДНК теста е най достоверен. Може да се направи със сигурност на  Цитомегаловирус и  херпес симплекс от тези които си изброила. За другите не знам.
« Отговор #6 -: Март 29, 2010, 16:04:54 pm »
От това което си написала, рабирам че си прекарала хепатит А и антителата срещу хепатит които са останали понякога повлияват развитието и жизнеспособността на плода или детето. Херпес вируса и хепатитните вируси могат да причинят мутации, които влияят на жизненоспособността. Но факта, че един път детенцето е починало, не значи че това ще се повтаря, просто при друга бременост си направи ДНК скрининг. Успех.