0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Има ли вече одобрени 3
« Отговор #840 -: Септември 22, 2010, 11:17:55 am »
 МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПРЕДПРИЕМА НЕОБХОДИМИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЗА НЕДОПУСКАНЕ СПИРАНЕ РАБОТАТА НА ФОНДА ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ

Във връзка с публикации, че от 2 месеца Фондът за асистирана репродукция е с изчерпан бюджет, МЗ информира за следното:

През 2010 г. МЗ е осигурило в пълния им размер  предвидените за годината средства за осигуряване работата на Фонд за асистирана репродукция. С тези средства са обезпечени безплатните инвитро процедури на всички пациентки, одобрени от Обществения съвет на Фонда. Общият брой на досега одобрените за финансиране пациентки с получени заповеди е  6186, а  разгледаните  заявления са 8780.   Средно месечно постъпват и се обработват около 450 заявления.

Отчитайки социалната значимост на тази дейност и подкрепата, която тя среща в обществото, Министерството на здравеопазването ще продължи да търси възможности за финансиране на дейностите на Фонда за асистирана репродукция. За целта ще бъдат преведени допълнителни средства, които да позволят продължаване на работата на Фонда до намирането на трайно решение по въпроса.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #841 -: Септември 22, 2010, 13:09:26 pm »
bisko72 Благодаря ти, че сподели тази информация. Вчера говорих с моята докторка и тя сподели, че действително има такъв проблем. Но аз вярвам, че всичко ще потръгне отново и ще продължим напред  :D
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #842 -: Септември 22, 2010, 15:13:11 pm »
Какво ще рече такъв проблем?
От клиниката връщат ли или пациентите получили заповеди стартират нормално процедури?Ясно е, че пари ще има, въпросът е тези, които са пред старт дали ще бъдат отложени. Не вярвам клиниките да си го позволят, защото ще настане анархия...А и някак странно ми се струва да се връчват заповеди без да са предвидени средства..Ако не друго, то поне клиниките трябва да са подготвени да работят с отложено плащане и това да е известно и на директора на фонда. :ask:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
« Отговор #843 -: Септември 22, 2010, 16:58:00 pm »
Аз друго се питам  :oops: по това което четох и гледах по ТВ-то, сумите които ще се отпуснат сега го края на годината и тази за следващата година трудно ще прокрият номерата които са до момента, а какво става с хората които тепърва ще подават документи  :?
*
« Отговор #844 -: Септември 23, 2010, 10:14:46 am »
здравейте момичета!!!

знаете ли вече до кой номер са одобрените молби?
и да се надяваме да пуснат по-бързо паричките , за да може и ние да се радваме на хубави моменти .
« Отговор #845 -: Септември 23, 2010, 14:39:31 pm »
4eska прочети няколко поста по назад там пише някъде до почти 7000 номер

« Отговор #846 -: Септември 23, 2010, 19:07:29 pm »
здравейте . Няма ли обаждане за получаване на заповеди никой нищо не пише може би не дават пак на този етап . А ако има до кой номер са вече от 2-3 дни никой не пише да са му се обадили за заповед
« Отговор #847 -: Септември 23, 2010, 23:08:42 pm »
Само ни остава да чакаме момичета.Не можем да направим нищо.Все пак сме БЪЛГАРИЯ.Такава ни е съдбата.Само се моля всички от нас някой ден да си гушнат свойте бебета.Друго не искам от тоя скапан живот. :grouphug: :youwoman:

« Отговор #848 -: Септември 24, 2010, 14:35:00 pm »
Само ни остава да чакаме момичета.Не можем да направим нищо.Все пак сме БЪЛГАРИЯ.Такава ни е съдбата.Само се моля всички от нас някой ден да си гушнат свойте бебета.Друго не искам от тоя скапан живот. :grouphug: :youwoman:
:good_post:
*
« Отговор #849 -: Септември 24, 2010, 14:55:38 pm »
Знаеш ли ели-мели, ако и ние мислехме като теб преди 7г., че не можем нищо да променим и да продължаваме да се врем в "миша дупка" и да си траем, сега щеше да се чудиш от къде да намериш 15 хил.лв., вместо да ги получиш на готово, пък макар с малко търпение от твоя страна :wink:
« Отговор #850 -: Септември 24, 2010, 15:11:27 pm »
Исках да цитирам това "Само се моля всички от нас някой ден да си гушнат своите бебета! Друго не искам от тоя скапан живот!" Съжелявам, ако съм засегнала някой
« Отговор #851 -: Септември 24, 2010, 15:29:51 pm »

Re: *ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ* - кой до къде е - 3!
« #211 Петък, 24 Септември 2010, 14:41 »

Здравейте,момичета!Токущо се върнах от клиниката!Доктора ме прегледа и ми каза,че можем да започнем около 10.10.2010г.Наистина има проблем с парите от фонда,но доколкото разбрах става въпрос за лекарствата и техния внос.Имало забавяне от фонда.Малко спокоиствие.Поне тези които са си взели вече молбите могът да дишат по-спокойно.Не съм сигурна,но получилите заповедта си ще започнат процедурата.Успех!!!!!!!!
 Публикувано днес в ВГ Мама.
« Последна редакция: Септември 24, 2010, 15:33:10 pm от venag »
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #852 -: Септември 24, 2010, 16:11:59 pm »
Какви лекарства пък сега. Нали Фондът отпуска пари за лекарства, а не лекарства  :ask: Какво общо трябва да има вносът, износът ли квото ще да е с Фонда  8O
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #853 -: Септември 24, 2010, 16:18:41 pm »
Ами с тези който са одобрени, но не са получили заповед какво ще стане... трябва да си получа заповедта на 07.10, дали изобщо ще я получа? Ще се побъркам вече.
Има ли някой да е вземал заповед тези дни?
Извинявам се ако натоварвам някого, но няма към кого да се обърна...
« Последна редакция: Септември 24, 2010, 16:28:10 pm от vaniabor »
*
« Отговор #854 -: Септември 24, 2010, 18:51:37 pm »
vaniabor, щом са ти казали, че ще си получиш заповедта на 07.10 значи ще я получиш. Не "откачай" предварително. Успех!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #855 -: Септември 24, 2010, 22:28:22 pm »
Писах писах и после изтрих поста, незнам какво да кажа просто. И моята клиника спря работа.
« Отговор #856 -: Септември 24, 2010, 22:53:09 pm »
Писах писах и после изтрих поста, незнам какво да кажа просто. И моята клиника спря работа.
коя е тази клиника
« Отговор #857 -: Септември 25, 2010, 16:22:39 pm »
Здравейте,момичета!Отдавна не съм писала,нямаше ме в Бг.На 23.09 ходих да си взема заповедта.Няма място за големи притеснения,поне така разбрах аз,заповедите си се издават нормално,единственото неудобство е че ще забавят процедурите заради непреведените пари,но ме увериха че пари ще има,просто фонда е бил в отпуска 2 месеца и не се превели парите на клиниките,а те съответно не могат да продължат работата си защото компаниите които им отпускат лекарствата отказват да работят на консигнация,това ми каза д-р Тимева от клиника "Щерев",а и д-р Лалев каза същото на едно момиче с което заедно чакахме за заповедите.Обясниха ми че довършват започнатите процедури,а другите ще започнат като се преведат парите,обещаха да е скоро,да се надяваме да е така.Това е от мене,дано да не е много объркано и да съм ви помогнала с тази информация.Успех на всички ни!Усмихнат ден ви желая
*
« Отговор #858 -: Септември 26, 2010, 01:29:07 am »
Защо никой не се записва с обаждане?! :(
*
« Отговор #859 -: Септември 26, 2010, 11:48:03 am »
Здравеите и от мен,и аз сам нова и аз чакам като Вас.Имам ном.8173 от 21.06.,бяха ми казали да очаквам кам края на октомври но явно,не се развиват нещата точно така.Успех на всички нас,на всеки ще излезе ном,вяра и тарпение :D :D :D