Аз все повече се убеждавам, че жените са по-силни в подобни ситуации...
В моя случай - мъжа ми е изключително раним и чувствителен човек. В същото време обаче, ситуацията около него е такава, че той не може да си позволи да е такъв . Нито работата му нито неговата позицията в семейството, му поволява да е слаб...
И някак в определени моменти избива нанякъде. Просто очакванията към него са високи... Явно се надява, че поне в мен ще вижда винаги подкрепа...добра дума, спокойствие и т.н.
Да, но аз не винаги успявам да съм 'на ниво'.
И...когато той усети от мен дори минимална агресия, негодувание...или въобще някаква отрицателна емоция ( дори да я няма реално, а сам да си я внуши...) се обръща и избухва грозно. Нито мисли нещата които казва, нито ги помни!
Говорих си в събота със свекара. Много ме успокои този човек, говорихме почти целият ден. Стъпих си на краката, че нещо се бях залетяла...
Главното, което говорихме, беше, че ние започваме да градим семейство и трябва да се правят повече компромиси. В противен случай, ако от мухата се прави слон - много бързо ще се изхабим.
Реално погледнато аз съм по-стабилната от двама ни. В смисъл аз мога да не реагирам бурно, да помисля преди да говоря...Мъжа ми не умее, поне на този етап.
Тоест, аз трябва да правя повечето компромиси и да не се заслушвам чак толкова в думите му...защото така или иначе той ги говори 'ей така', не се усеща. Ако аз не отвърна - ще се размине...ако отвърна - ще стане зле.
Еми ще трябва да се науча да си помълчавам, поне на момента...за да сме добре.
Виждам, че мъжа ми се старае...иска да се промени, да стане по уравновесен, да се съобразява повече...но му трябва време. Няма проблем, аз ще се постарая .
Силванченце, много ми стана болно...много мъка , много.
Ситуацията с мъжа ти...ако поставя нас в същата позиция - щеше да е едно към едно.
Ако аз попитам мъжа ми същото нещо, съм убедена, че и той ще реагира така.
Мъжете приемат много по-тежко , ако проблема е в тях...поне с такова впечатление съм останала. Някак за тях е ...говорих си вчера с мъжа ми, пътувахме в колата и той се разплака обяснявайки ми как целта на живота на човека е да има деца...потомство. Да си продължи гена. Сигурно не всички мислят така, но...
Ако има някакъв проблем - все едно не може да изпълни най-важното нещо в живота си. Не знам...поне до такъв извод стигнах, слушайки мъжа ми.
Ако той имаще такъв проблем - щеше да е адски съсипан. И тази тема щеше да му е не болна...а не знам. Като рана с огън вътре.
И да бръкна - щеше да реагира поне с тези думи. Ако не и с по-тежки.
Много сила ти трябва мила, затова ти желая кураж!
Не се предавай