0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте
имам два прекъснати опита, като вторият беше прекъснат поради нивото на естрогена
въпросът ми е към ендокринолог ли да се обърна, и моля за мнения и коментари относно доц.Малинова от Пловдив, която е ендокринолог-гинеколог, поне така ми е казано
Какво мога да направя за подобряване нивата на естрогена
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: помощ-проблем с нивата на естрогена
« Отговор #1 -: Март 22, 2010, 20:32:32 pm »
Ниски нива на Е2, по време на стимулация или...?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Март 22, 2010, 21:25:48 pm »
да, по време на стимулация
изведнъж от нива на 88 пада до към 60
*

evro

• 5167
« Отговор #3 -: Март 22, 2010, 21:32:15 pm »
Значи не реагираш на стимулациите, с какви препарати си стимулирана, на колко години си и ФСХ колко е?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #4 -: Март 22, 2010, 21:53:09 pm »
на 30 години съм
инсеминация 1 - 1 бр. меногон, 1 фоликул, 1 бр. прегнил, при ФСХ 4,86, резултат - отрицателев
инсеминация 2и последвала реинсеминация - 1 фоликул, резултат - отрицателен, преди това спазъм на матката от стреса,
първи опит ин витро- ФСХ 8, стимулация с меногон, кломен, 1 фоликул, прекъснат опит поради нереагиране
втори опит ин витро- ФСХ 20, стимулация с гонал 225, в последсвие добавен меногон 150 ед., резултат 2 фоликула, един на 13 мм, друг на 9 мм, в резултат спад на естрогена и прекъсване на опита с мнение, че има излюпване на фоликула, без да е налице такова, просто по данни от нивата на хормона
това е
*

evro

• 5167
« Отговор #5 -: Март 22, 2010, 21:58:58 pm »
dodinka, ФСХ е с тенденция на покачване в оправдание на лошия отговор на стимулациите, а спонтанно овулираш ли?

Те осмислят живота ни!

« Отговор #6 -: Март 22, 2010, 22:14:39 pm »
предполагам да, колкото и глупаво да звучи, или най-малкото досега лекар не ми е казвал, че имам проблем с овулацията
относно ФСХ, лекарят ми каза, че когато жената е млада игнорират нивата на ФСХ, поне така твърдят
а иначе и двата опита ми бяха в чужбина, и нямам и грам съмнение относно коректността и професионализма на екипа от болницата в която бях, тъй като имам малко горчив спомен от бг лекар в София
*

evro

• 5167
« Отговор #7 -: Март 22, 2010, 22:23:10 pm »
dodinka, ела на ДРЗ в гр. Пловдив
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=872&Itemid=92
Всяка година водещи специалисти в областта дават безплатни консултации.
Изход има, не го забравяй! Например ин витро на спонтанен цикъл, щом овулираш спонтанно.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #8 -: Март 22, 2010, 22:30:43 pm »
приемам поканата, ще направя всичко възможно за да бъда там
благодаря за подкрепата, изход има-да, аз ще продължа да го търся, не съм се отказала и едва ли ще се откажа скоро
желая късмет на всички, нужен ни е за да успеем
« Отговор #9 -: Март 30, 2010, 09:28:14 am »
И аз имам такъв проблем - на 3ти ден от цикъла Е2 (естрадиолът) ми беше 2 пъти под нисък от долната граница (12.69 при референтни стойности 24.5-195.0)!!! Казаха ми двама лекари, че за сега няма да се предприема нищо, защото хормонът бил доста лабилен като стойности от цикъл в цикъл и може следващия месец да е наред. Аз все пак ще пускам хормони на своя глава,за да съм по-спокойна.