Раиса, запушването на носа, за което говорех, е типично за втория триместър (така пише в моята дебела книга за бременността). Не съм го имала в началото. Но и не съм била склонна да ползвам непрекъснато капки за нос. По принцип не обичам лекарствата и се опитвам да сведа употребата им до минимум. А по време на бременността съвсем ги избягвах (изключвам задължителните след трансфер). Въпросното запушване на носа, защото дори и хрема не беше, е нормално, защото се разширяват кръвоносните съдове. Няма как да се избегне. Но това са бели кахъри.
smile baby, имах една колежка, която беше припаднала по време на меренето на тоновете, докато лежала по гръб. Бебето май притискало някаква артерия (не съм много сигурна дали точно това беше обяснението). Така че, това, което описваш, ми се струва същото.
Моят син беше седалищно разположен в 31-32 г.с. и докторът беше много притеснен. Но после се обърна сам. Мисля, че при упражненията за обръщане, които уайт беше дала, беше казала, че два пъти е обръщала бебето с тях.
Лека бременност на всички!