0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #60 -: Март 22, 2010, 11:57:00 am »
Брей, Анизка, как от миналата седмица щръкнало шкембето? Моето от края на третия месец си е видимо, а сега е направоооо - все едно съм глътнала футболна топка. Пък и аз още повече го пъча, не че го правя нарочно, но явно ми измества центъра на тежестта. Ние в петък ходихме на преглед, младежът върви с 2 седмици и половина напред и тежи вече към 800 грама, но важното е, че изглежда здравичък. Дано да продължава така. На теб честит празник, аз вчера отбелязах нашия малко дистанционно от София, но съм си кюстендилка.  :lol:
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #61 -: Март 22, 2010, 13:02:59 pm »
Привет на момичетата от темата!Ако ме приемате - ще се включа при вас!Днес реших да разровя в темите за бременни и попаднах на познати имена - затова се намърдах тук!Ще ми е приятно да си бъбрим отвреме-навреме! :balk_64:Успешна седмица!
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #62 -: Март 22, 2010, 13:40:36 pm »
Привет на момичетата от темата!Ако ме приемате - ще се включа при вас!Днес реших да разровя в темите за бременни и попаднах на познати имена - затова се намърдах тук!Ще ми е приятно да си бъбрим отвреме-навреме! :balk_64:Успешна седмица!
Естествено че те приемаме ние така чакаме нови попълнения :) Добре дошла в отбора и ти желая здраво бебче на финал. :bighug:
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #63 -: Март 22, 2010, 13:46:43 pm »
Аз се върнах от Жк и реших нищо да не казвам за плацентата и главичката, така да видя дали ще я забележи.
И почвам подред - седя си аз и си чакам и реших да си разгледам изследванията...и какво да видя по един показател (гранулоцити) МНОГО над норма, левкоцитите доста под норма 8O Та тоя показател е показател за инфекция, а това е било още на 19.02 (аз на 25 получих кризата). Разглеждам си аз изследванията назад и - о, изненада, то от ноември насам са завишени тези нива, а левкоцитите само един път са в норма (което вече не знам какво трябва да значи и дали е нормално). Така де, мисълта ми е, че всеки път питах и акушерките в Женската консултация и докторката как са изследванията и всеки път отговорът беше "Чудесни!"  Даже бактериите в урината, които имах в началото си, първо ми бяха казали "Нямаш проблем", след месец "Абе знаеш ли, то не е хубаво да ги имаш".
Та поглежда и днес изследванията, вика ми "Всичко тие наред" :? Гледа плацентата "Чудесна е, никакви проблеми, околоплодните води са чисти". Ми аз вече много не вярвам на тия думи, затова утре ще пиша какво е казала лекарката, която избрах да ме изражда.
Луда работа, момичетата, които тепърва ще записват ЖК - внимавайте къде и при кого!

Radka_Marinova, добре дошла при нас, леко бременнеене и щастлив финал :)
Анизка, дай снимка на коремче, че аз не я намирам :)
Като стана дума за коремчето, я вижте кака Жаси как е изскочила напред за един месец:
http://jasmin4eto.snimka.bg/friends/za-zachatie.420134.17878812
« Последна редакция: Март 22, 2010, 13:50:50 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #64 -: Март 22, 2010, 14:19:24 pm »
Супер си, Жаска! :) Махай се от тази ЖК и записвай другаде, където ще ти обръщат внимание.

Скарлетка, браво бре мила, добре си ти 2 седмци напред, хехе :) Кога се вижда пола, в коя седмица?

Още не повръщам, леко ми се гади сутрин и следобед. За момента, по-скоро имам един такъв кисел вкус в устата след като се нахраня. Промениха ми се вкусовите възприятия. Някои парфюми ме дразнят. Но, не ми се гади от четката за зъби например. Надявам се да не повръщам, защото съм решила да си ходя на работа още няколко месеца.

Чудя се кога да кажа в работата. Май не заслужават да им казвам рано. Мисля си да си призная в 5тия месец (пу, пу дано стигна до там). Смешното е, че аз съм ЧР и ще си търся сама заместника, хехе. Вие момичета кога казахте?

Анизко  :bighug: :bighug: Кога ти пролича на теб. Аз съм си пухкава и така ми се е издул корема в момента, че изглеждам като в 4ти месец. Хаха хаха :)

Здрасти Раде :)



Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #65 -: Март 22, 2010, 14:23:35 pm »
Жаси, на какви все попадаш незнам, то това твоето е направо...имам чувството че ги привличаш тия калпави доктори :? Отивай си при тази, която ще раждаш и хич не му мисли!!!
А на снимките си супер :balk_103:
На новите момичета  :welcome: спокойни 9 месеца и здраво бебче на финала :D
Радост, мила  :cry:   с теб съм...дано се оправиш по- бързо и да успееш да си стъпиш на краката...
Раши, и аз спрях да си ползвам парфюмите и кремовете като забременях, всичко ми миришеше толкова силно, че не можех да ги трая  :D Аз не съм им казвала на работата, изчаках сами да забележат..може би към 5 месец вече се разбра :wink:
Аз утре съм на ЖК, да видим какво ще кажа доктора...че нали си имам едни такива подготвителни контрации, не смея много да мърдам. Жасминче, при теб как е? Имаш ли вече контракции и по колко на ден?
Хубав ден, момичета! И дано пролетното слънце не се крие вече :rainbow:
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #66 -: Март 22, 2010, 14:25:05 pm »
Първо - Добре дошли на всички нови попълнениения! :) :bighug: :cloud9: :crossfingers:
За Радостчето - много, много мъчно ми стана. Мила Радост - дано по скоро всичко е вече зад гърбът ти, прегръщам те много силно.
Жаси - голям си сладур. И на мене коремът ми вече хвръкна напред, нищо че не съм качила почти нищо още, но аз си имам останало шкембенце още от Ванката. :oops: Аз чакам в четвъртък и само кръвните резулататио - дано всичко е наред. :crossfingers: Иначе имам точно 5 дена още работа и после съм си вече в къщи - с нетърпение го очаквам тоя период.
Това за сега от мене. Да погалите шкембачетат и от мене. :) Лек ден момичета.
« Последна редакция: Март 22, 2010, 14:32:27 pm от stertje »
<br />[/url][img]http://ticker
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #67 -: Март 22, 2010, 15:01:16 pm »
Смайли, аз се записах при нея, защото се занимава с инвитро и реших, че също толкова добре гледа и ЖК. а това явно не е така.
Иначе контракции имам от дота отдавна, пих магнезий, но-шпа и много вода...и сега нямам...Една приятелка е нон стоп с контракции и освен изброените лекарства почти през цялата бременност приема и Прогестерон и Утрогестан. Скоро е прочела в немските форуми, че ако се пие МНОГО вода (3-4 литра на 24 часа) контракциите намаляват. Тя казва, че има ефект...Не знам доколко е вярно, д-р. Мели може да каже има ли нещо вярно в тази теория.
[/url][/url]
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #68 -: Март 22, 2010, 15:07:02 pm »
Рашинка, полът при мен го намекнаха на ранната ФМ в края на 11-та седмица и в 15-та го потвърдиха. Иначе и аз не съм повръщала, само ми се гадеше от някои миризми и не можех да сложа месо в устата си. Готвенето в къщи в общи линии ставаше в мое отсъствие, защото иначе не се търпеше. Но това са бели кахъри. Лекинко да върви и при теб! От работа съм отсъствала все на все 5 дни досега, но защото бях с гнойна ангина и на антибиотици. Иначе си казах в началото на 4-тия месец на шефката, а на колегите към средата на 4-тия, но при мен се наложи, заради едно назначение в чужбина. Иначе хич нямаше да бързам. Разбира се, че ще го добуташ до 5-тия месец, че и до 9-тия ще го добуташ! При мен шкембето си личеше още в края на третия месец - къде от бремеността, къде от подуването, но като се облечах подходящо, никой не забелязваше, в средата на 4-тия обаче нямаше вече как да го скрия, много бързо хвръкна. То моето е едно остро и точно напред стърчи, точно като топка, в гръб изобщо не изглеждам бременна, ама да ме видиш в профил, направо сянка хвърлям.  :lol:
Жаси, твоето коремче е страхотно, пу пу, каква хубава мама ще си има младежа. :)
Стерче, блазе ти за почивката, да й се насладиш като за световно!  :lol:
Ради, добре дошла и лекинки 9 месеца и на теб!
« Последна редакция: Март 22, 2010, 15:24:33 pm от Scarlett »
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #69 -: Март 22, 2010, 15:12:17 pm »
Аз вече тотално се обърках с тея гестационни седмици. При колкото лекари ходя всеки ми казва, че съм в различна седмица.
Лентичката ми показва толкова, колкото ми казаха на последния преглед при д-р Димитрова.
Днес реших да се обадя на д-р Владимиров и да се допитам до него. Та, сега пък излезе, че от днес ми започва 27-та седмица.
Каза ми, че броя на седмиците се определя от датата на трансфера+2 седмици.
Дано не ви изглежда смешно това, което мен ме "притеснява" на този етап, макар че няколко дни не са от толкова съществено значение, но пък нали трябва да се обадя за среща и преглед с д-р Дяволов...
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #70 -: Март 22, 2010, 15:14:58 pm »
Аз по принцип съм заоблена ама сега с това шкембе изглеждам като в 8-ми месец .... Божееее как ли ще изглеждам в 8-ми месец. Жаска какви снимки бе човек - аз не давам да ме снимат или ако са ме хванали ги трия, имам една снимка от вчера ама я заемам цялата и то в профил ..... просто уникална. На снимката има едни бузи и едно шкембе. Милоко взе да ми вика "кръгчо"  :lol: :lol: :lol: Да идва пролетта да започвам да карам на салати, че иначе....лошо.  :lol: 8) :lol:
Иначе за казването на шефката казах почти веднага след като разбрах, защото не мога да си работя работата и трябваше да взема първо отпуската, после болнични за да могат да ми стигнат до края и сега стоя в къщи. Ама то всичко си зависи от естеството на работата.
Не се притеснявай Кристи, важното е бебетата как са и на размери на коя седмица отговарят. Това най-малко да те притеснява!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #71 -: Март 22, 2010, 15:18:52 pm »
Добре дошли на Ради и Раши!! За гаденето - по-добре да го нямаш  osi_2 . Аз все още стабилно и си драйфам и ми се гади. За вкуса в устата не ми се говори  :x не смея я да си целуна мъжо. от всякакви ментови неща ми се гади, така че няма как да го оправя  :lol: Жаси, много позната ми се струваш. Чудя се къде ли може да сме се засичали - гледам и на годинки сме долу-горе набори  :oops: (хихи, сетих се откъде те познавам. ама не знам дали ти ме познаваш - как само звучи  :oops: )
Раши, за пола при всеки е индивидуално - зависи от доФтура, от техниката и от благоразположението на обекта  :lol: Момчил д-р Сигридов го видя още в 13 седмица, но човека си разбира от работата, спор няма. Най-сигурно е след 15 седмица, така съм чувала. Моя корем също си пролича... но казват, че с втора бременност по-рано личало, защото шкембака ти е по-отпуснат  :lol: здраве да е, важното е всичко да е наред. За сега съм си решила проблема с панталоните с гащеризон, ама не за бременни, че те са космически цени.
« Последна редакция: Март 22, 2010, 15:36:02 pm от dianka »
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #72 -: Март 22, 2010, 15:22:26 pm »
Анизка, на последните два прегледа вървяха даже по-големички на размери, сега сме на преглед пак в петък за тоновете и в събота на ехограф.
Дано така си продължават.
Иначе лекарката като ме видя преди 10 дни и ми каза, че съм бременна като за 8ми месец.... :D :D
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #73 -: Март 22, 2010, 15:24:39 pm »
Кристи, д-р Владимиров е прав. Щом на лентичката пише "26 г.с" значи вече де факто си в 27-ма, защото 26-та си я навършила. Когато се изпише "27 г.с." вече си реално в 28 г.с. (така ми го обясняваха преди де).
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #74 -: Март 22, 2010, 15:45:26 pm »
Здравейте милички  :) аз докато се запиша и вие изписали половин тема  8O Честито на новите попълнение - много се радвам за вас и ви пожелавам леки месеци до финала!
Сега като се пооправи времето гледам да се разхождам повече, но после ме заболява коремчето и незнам да ходя ли или да почивам  :ask:
И аз да се похваля ще си имаме принцеска, но незнам как да си сменя цвета на линииката. Мамите, които са около моите седмици мислят ли за име на бебчо?
Големи гушки и цунки  :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #75 -: Март 22, 2010, 15:57:48 pm »
Bo_dim, аз мнооого отдавна съм започнала да мисля за имена на бебчетата. Мислих, мислих и най-накрая ги измислих. Това всъщност ми беше много любимо занимание още от началото на бременността. Много търсих в Интернет, говорихме си много и с мъжа ми - все пак и неговото мнение е важно.
Едната мома ще носи буквичката на майка ми, другите две няма да ги кръщаваме на никого. Така според мен е най-добре.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #76 -: Март 22, 2010, 15:58:07 pm »
ОООО, Дианкааа...ма ти си от моята секта  :lol: Сетих се, като ми прати покана :lol:
Съвсем си загубихме следите от онези години, а що мозъчни клетки си отидоха тогава по купони...
Анизка, я се снимай бе мило, сега ти е паднало - после ще ги гледате с бебчо и ще му разказваш.
Кристи и аз се отказах с тия седмици, сложих си по ПРМ накрая и това е.
Бо-Дим, леко с разходките, наистина леко. 20 мин. на ден са ти ОК.
[/url][/url]
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #77 -: Март 22, 2010, 15:59:57 pm »
Благодаря за топлото посрещане момичета!Аз на този етап нямам проблеми - нито гадене, нито нещо определено, което да ми създава дискомфорт!Само зърната на гърдите ме сърбят-болят-нещо от този род!И отвреме навреме ме подръпва тук там - по-скоро вечер-лека тежест в кръста!Засега това е при мен!
*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #78 -: Март 22, 2010, 17:18:35 pm »
Момичета ,видях го бебо вече и на коремен ехограф 6г.с...На следващия преглед след 2 седм. трябва да чуем и сърчице.Раде,здравей и тук! Много се зарадвахме с мъжо...Ми мен само ме придърпва корема,който ми е доста надут от Дуфастона и все едно съм +1-2 месеца ама ...какво да се прави :bighug:

*
Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #79 -: Март 22, 2010, 17:21:42 pm »
Ми Раде, то е рано още да ни се гади май. Дано изобщо не започне.
Аз вече имам киселини и леко ми се повдига. Дано не почна да повръщам, че кофти.

Мони, браво, радвам се за теб. ;) Ураааа
Аз много се притеснявах дали ще чуем сърчице. Ама знаеш ли как яко тупа, хехе :) То моето сега е като лешник, същата форма и големина.