0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Здравей те момичета първо,ако темата я има вече моля Модераторите да я преместят.Ще ви разкажа на кратко от началото.на 05.02 първи ден от последния МЦна 12.03 тест+ и веднага при док.с 4D вагинален-бременна в 5г.седмица на 17-ти вечерта кафеникаво зацпвне,обаждам се на док.и казва да си слагам вагинално Утрогестан и да пия Нош па,но по-късно малко по наситено кафяво към черно и пак се обаждам на док.и на др.ден пак при него и бебето го нямаше вече в матката.И каза да се прибера понеже аз съм от Русе,а мая док.е в Тутракан(може да си срещала и др.момичета който са при него тук в Зачатие,има и цяла тема за него),ако усетя някаква срязваща болка или кръвотечение да отивам.Ако ли не в Понеделник пак при него с готовност за престой в болницата за лапаро.То това на мен ще ми е 2-то лапаро,при първо клампирна лява тръба,дясна проходима и така.За сега нямам остри болки само от време на време леко придърпване и пак от време на време мн.слабо и бледо кръвотечение.Много съм изплашена сега стоя и чакам "на педал"нещо да ме заболи нещо да усетя в момента в съм в абсолютен страх какво ще става.
*
Re: Вероятност за извънматочна бременност
« Отговор #1 -: Март 20, 2010, 08:38:45 am »
Бина, на вагиналния не видя ли точица в матката?Аз също зацапвам ,и ме гледа на вагинален   и видя точица?Уфффффф много съм объркана мила и за себе си и за теб :hug2:

*

бина

• 845
« Отговор #2 -: Март 20, 2010, 08:44:35 am »
Да и 2-я път видя много малка точица,но много малка и каза че нищо не може да каже още за това каза в Понеделник пак да ме види и тогава в болницата
*
« Отговор #3 -: Март 20, 2010, 08:53:38 am »
Момичета ,добро утро и се моля наистина да не е извънматочна.Бина стиска зъби още малко но отиди и при друг лекар за второ мнение
*
« Отговор #4 -: Март 20, 2010, 08:57:51 am »
И аз така мисля.А хапчета пиеш ли,Бина?

*

бина

• 845
« Отговор #5 -: Март 20, 2010, 09:05:55 am »
Не,не пия докторат ми каза да ги спра,може би за да не тушират евентуални признаци на болка или не знам и аз вече,а за друго мнение в Русе едва ли има на кого да се довери човек специално за такъв вид проблем за съжаление и за това не знам какво да правя,има един док.за който се сещам,че има ехограф 3D-4D,но това че го има...нали знаете важно е и кой гледа и какво вижда
*
« Отговор #6 -: Март 20, 2010, 09:13:47 am »
Е да така е,ама може ли да ги разбере човек,веднъж я има точицата ,а после не..хм Само бъди спокойна доколкото е възможно де и дано нещата си дойдат на мястото!

*
« Отговор #7 -: Март 20, 2010, 09:25:15 am »
бина, сега си на около две седмици закъснение. Ако си имала късна овулация, то когато те е гледал доктора може да е било още рано да се види нещо и затова да не е ясно има ли точка няма ли. Успокой се и изчакай прегледа в понеделник. Може и изобщо да не е извънматочна.
*

бина

• 845
« Отговор #8 -: Март 20, 2010, 10:06:10 am »
Ако има момичета преживяли извънматочна бременност,и са прочели темата ми нека ми опишат какво са усетили преди да изтичат в болницата и колко време имам да реагирам когато усетя подобни болки,че моя док.е на 1ч път от Русе :bighug:всички вас
*
« Отговор #9 -: Март 20, 2010, 10:30:32 am »
Миличка имала съм две извънматочни,на първата нищо не разбрах имах кафяво зацапване ходих на лекар и ме взеха за задържане лежах8 дена докато не направих къвоизлив ,след това ми направиха кюртаж лекарите ми казваха че са махнали бебе и така ме изписоха от болницата но на третия ден получих силни болки ниско доло и в страни към бъбрека ,започнах направо да не мога да си движа краката и да ме тресе от болка и така по спешност в болницата коремна операция чак тогава разбраха че е извънматочна.Бях страшно зле защото съм била с вътрешен кръвоизлив в епикризата ми пише че е източена 2.5л кръв от коремната кухина.
Втория път пак в същата тръба понеже я бяха запазили но тогава разбрах веднага още като зацапа кафяво хукнах по лекари и ме взеха веднага в болница.Пак получих силни болки и препаднах дори но поне бях в болницата като се случи това ,така по спешност след 1 час вече ме бяха оперирали.
И в двата случая симптомите са силни болки ниско доло и в страни и задух имаш чубството че не можеш да си поемеш въздух просто не ти стига ,а от това започва да те болят и гърдите а бе дробовете.
Не се плаши от това което пиша при мен нещата стояха така защото имаше вътрешен кръвоизлив.
Дано съм помогнала и се моля да не се случва на никого.
А ти не бързай сама да си поставяш диагноза може всичко да е нормално дай боже.
*
« Отговор #10 -: Март 20, 2010, 13:54:15 pm »
Бина, при моята извънматочна бях на преглед в 4г.с., док уж видя плоден сак в матката 2 мм и дори ембрион, а 4 дни след това получих кръвоизлив и ме оперираха по спешност. Болките са много силни, изобщо не е леко придърпване, така че не се притеснявай, ако беше извънматочна досега предполагам щеше да си разбрала. Стискам палци за една успешна и спокойна бременност!

*

бина

• 845
« Отговор #11 -: Март 20, 2010, 14:27:45 pm »
Мен ме притеснява факта,че док.ми е 1ч път и дали ще имам време да реагирам.И благодаря ви за отзивите момичета,от мненията на вече изпитали това е най достоверния източник на информация :bighug:
*
« Отговор #12 -: Март 20, 2010, 14:57:22 pm »
Бина,при мен не бяха много силни болките ниско долу,но вероятно причината да не ме боли беше аулина.Смятах,че започва цикъл,защото си имах всички симптоми за това,вкл.кафеникаво зацапване,но ярка кръв така и не тръгна,затова след 5-6 дневно закъснение направих тест.Имах обаче силни болки в дясното рамо и десния крак,след това прочетох,че болка в рамото може да възникне в следствие на вътрешно кървене, което дразни диафрагмата.
Дано  :crossfingers: при теб нещата се развият по възможно най-добрият начин,а именно  :babyflips:!
« Отговор #13 -: Март 20, 2010, 18:05:43 pm »
Бина, аз също преживях една извънматочна. Писах ти в другата тема, незнам дали видя. Според мен обаче, при всеки по различен начин притичат нещата. Аз имах леки болки още преди да имам закъснение /после се оказа, че така беше и при втората ми бременност, която вече беше вътрематочна/. Седмица след него получих зацапване и няколко дни след това болките започнаха да се увеличават, докато станаха почти нетърпими. Кървенето също започна да се увеличава. Чела съм обаче, че при някои протича без симптоми, докато изведнъж получат силна болка и се налага спешна операция. Искрено ти пожелавам при теб да се окаже, че всичко е наред и след 9 месеца да родиш живо и здраво детенце. Мисля обаче че не трябва да подценяваш ситуацията и да вземеш още сега мерки. На мен също ми бяха казали да изчакам, но да има по 24 часа някой до мен, защото можело както си стоя да колабирам и да трябва да се реагира бързо /представяш ли си-това ми го каза лекар. Ако е било толкова сериозно защо не ме остави в болница тогава 8O/. След тези думи ми светна лампичката и от там директно палихме колата за София. Не можех да накарам някой да ми става едва ли не падарин и да чакам дали няма да умра междувременно. Звучи преувеличено, но тогава за мен не беше така. Слава богу, отишли сме на време. Приеха ме по спешност в Шейново в 22:00 ч. Направиха ми лапароскопия и успяхме да спасим тръбата.
Направи си изследване на хормона бета-ЧХГ. При мен то беше доста показателно

« Отговор #14 -: Март 20, 2010, 22:01:39 pm »
Бина,
моята извънматочна беше след инвитро процедура. Болки, придърпвания и зацапване не съм имала. Просто ЧХГ се покачваше, а в матката нищо не се виждаше. До последно ме гледаха и нямаше нищо. Никакви признаци. В крайна сметка ембр. е бил в единствената ми тръба, която изрично бях казала да не се опитват да спасяват.
Хубаво би било да си проследиш чхг-то...., дано да ти се размине
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #15 -: Март 20, 2010, 23:25:13 pm »
И аз бих те посъветвала да следиж бета ЧХГ-то.
*
« Отговор #16 -: Март 20, 2010, 23:38:17 pm »
Да, подкрепям с две ръце момичета за изследване на ЧХГ. Това е първия показателен признак. При моята извънматочна първо по ЧХГ разбрах, че нещо не е наред, а после се оказах от тези "щастливки"  :? дето нямаха нито симптоми, нито болки, а просто ме преряза изведнъж и на другия ден бях в болницата с кръвоизлив и подготвяна за лапаро. А болките в рамото са наистина гадни от вътрешния кръвоизлив.
Вярвам, че при теб нещата ще са наред, но добре би било да пуснеш ЧХГ през два дни да се следи динамиката.
Успех!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

бина

• 845
« Отговор #17 -: Март 21, 2010, 08:33:51 am »
Добро утро момичета,ще видим утре какво ще каже док.и,ако ме пусне да се прибера веднага ще си пусна ЧХГ,но се съмнявам да ме пусне защото усещам че нещо не е наред вътре в мен и дано до утре да изтрая де.И момичета молете се за мен и тази операция да мине без проблемно,че мнооого ме е страх пак
« Отговор #18 -: Март 21, 2010, 10:24:50 am »
С теб сме

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #19 -: Март 22, 2010, 21:32:41 pm »
 :) хей хей хей  :)
Стискам палци за хубави новини!!! Много много!  yahoo_17