Скрита,
толкова ми стана мъчно като прочетох постинга ти, толкова красиво си го написала, но такава мъка струи от него, че направо нямам думи. Не ми се иска да ти се меся в отношенията с партньора, но от постингите ти (и в други теми) ми правят впечатление няколко неща, които, ще си позволя да ти кажа, без ни най-малко да имам лоши намерения.
Ако наистина партньорът ти ти носи повече страдание и мъка, отколкото радост, не си заслужава да бъдеш с него. Рано или късно, или ще се примириш и ще останеш да се самосъжаляваш, или ще го напуснеш (или пък той тебе), но не мисля, че когато отношенията са истински критични, бебето е в състояние да ги сплоти, може би за известен период от време, но не и завинаги. Питам се, струва ли си такава хубава и нежна жена като теб да страда до края на дните си, може пък, просото това да не е твоят мъж. С други думи, опитай се да си отговориш на въпроса дали действително желаеш да си с него или просто си се фиксирала на идеята, че понеже сте заедно от еди-колко си време, а бебето не става, това е което ви липсва за пълното щастие.
Другото - не мисля, че е добре (нито за теб, нито за партньора ти) да мразиш другата и него, защото имат дете. Напротив, това би трябвало по-скоро да те радва; значи той въпреки това е избрал теб, а не нея за съвместен живот - въпреки че нямата свое детенце (все още), което значи, че те приема и така и ви свързва нещо друго, много по-силно. Освен това, аз бих използвала възможността, че половинката ми има дете, пък било и от друга, за да се "поупражнявам" в майчинство, гиржи се за него/нея като е с вас, това ще ти спечели само добри чувства и у детенцето (което какво е виновно, миличкото) и у партньора, който със сигурност ще оцени каква прекрасна половинка с добро сърце и душа си има, а мъжете - това много ги трогва (съдя от случая на моя близка).
На следващо място - ако действително толкова много искаш дете, обясни го на партньора и се заемете сериозно с въпроса, търсете специалисти по стерилитет в клиника по репродуктивни проблеми.
Всичките ми писания са продиктувани от много добри намерения, защото си ми безкрайно симпатична и се надявам скоро да намериш душевен мир и да постигнеш най-съкровеното си желание:)