0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ин витро след нормална бременност
« -: Март 19, 2010, 09:01:23 am »
Здравейте Момичета,,
 Тук искам да обсъждаме, как след нормална бременност преди години сега се налага ин витро. Как и даи още от първото ин витро се стига до бременност.
 При мен случаят е точно такъв. Преди 12 г. родих зраво детенце от нормална бременност. Сега синът ми е на 12г. Но в момента са 7 ден след ЕТ и незнам дали това,че вече веднъж съм раждала ще ми помогне сега да забременея от първия път. Знам, че всичко индивидуално но това чакане просто ме побърква. Опитвам се да не мисля, но не става. Надявам се, че има други като мен и ще споделят с мен, какво са преживели.
Re: Ин витро след нормална бременност
« Отговор #1 -: Март 19, 2010, 09:25:18 am »
Наистина всичко е индивидуално. Аз също имам дете на 8г. Преди да го родя имам три спонтанни аборта. Нямам диагноза за причината - уж всичко било нормално.
След четири годишни опити и още един спонтанен аборт, декември правих ИКСИ - за съжаление неуспешно. Факторите за успеха/неуспеха са много - години, причини и т.н.
Сега се подготвям за нов опит.
Нали знаеш, че в момента си бременна до доказване на противното  :wink:
Стискам палци и ти желая много успех!

« Отговор #2 -: Март 19, 2010, 10:57:31 am »
Благодаря ти много.
 При мен други бременности нямаше проблема е в съпруга ми и ние Икси правихме. От 8 години сме заедно и накрая още при първите изследвания и прегледи при Доц. Маркова в Майчин дом бяхме посъветвани за Инвитро  и че няма смисъл да пием никакви лекарства просто спермограма не се повлиява от нищо за това,това беше 2008г. на края. До този момент всеки лекар при когото влизахме ни обещаваше чудеса. И естествено това струваше все пари.  Сега съм при доктор Капка Атанасова. Голямо съкровище е и тя дано само всичко бъде успешно. Защото това дето го разказват,че няма проблем всичко минава лесно под упойки не боли, са празни приказки. Всеки сам си знае какво преживява.
 А на теб Милето6 ти желая успех, явно  и ти много много обичаш децата. И ти благодаря за вниманието.
« Отговор #3 -: Март 21, 2010, 13:19:33 pm »

Здравейте момичета,
най-напред честита първа пролет и дано щъркелът дойде при всички ни.

Моята история е подобна на вашите. Имам едно нормално раждане преди 7 години - през 2003 и два спонтанни аборта - през 2001 , а вторият през 2007. От тогава немога да забременея. Ходихме по какви ли не доктори - няма причина. М.07.2009 направихми инсеменация - неуспешна, м.11.2009 - ИКСИ, също неуспешно. Имаше 4 яйцеклетки, 2 от тях се оплодиха. Лекарят каза, че най-вероятно имам изчерпан яйчников резерв. Вече незнам какво да правя и към какъв лекар да се обърна. Аз съм на 34г. Възможно ли е да са се изчерпали яйцеклеките???
Моля за съвет, какво да правя, насочете ме към лекар от който сте доволни.
Поздрави
*
« Отговор #4 -: Март 21, 2010, 21:30:19 pm »
Поговори с лекаря си и потърсете причините за неуспеха.В коя клиника си правила опита?
*
« Отговор #5 -: Март 21, 2010, 21:36:46 pm »
Здравейте:)))
И аз съм в тази група. Имам син на 20 год. Спонтанно забременяване в ранна младост.:)))
Малкият ми син е роден след ИКСИ процедура. При нас има мъжки фактор /малко количество и влошена морфология/.
След 4 неуспешни инсеминации минахме на Инвитро/ ИКСИ/.
Успяхме от 1-ви опит.

Успех на всички! :))
« Отговор #6 -: Март 21, 2010, 23:52:09 pm »
Здравей DESSIPAUN
Честита първа пролет и от мен. Синът ми утре има рожден ден навършва 12 г. Според мен смени клиниката не знам къде ходиш на лекар. Но през тези години откакто съм съпруга си през каква ли не "много компетентни" лекари не минахме, че чак преди две години стигнахме където трябва. Не се отчайвай пробвай с други лекари. То в медицината каквили не чудеса се постигат. При теб все пак се е стигало до бременност. При нас случаят е с мъжки фактор. Може би трябва да се по успокоиш малко. От опит знам как всеки месец се надяваш даже еднодневно закъсняване на цикъла да бъде от бременност, и как всеки месец се разочароваме. Малко по спокойно макар и трудно да бъде и задължително смени лекаря. Стискам палци.
« Отговор #7 -: Март 22, 2010, 08:10:54 am »
Галка, много ти е сладко мъничето. Да тие живо и здраво
« Отговор #8 -: Март 22, 2010, 08:23:00 am »
 Да споделя нещо с Вас. Моето мишле днес навършва 12 години. За мен е голямо щастие,че го имам. Вие него познавате, но всеки който го познава много го обича. Да си ми е живо и здраво и да бъде винаги така добро дете. 
« Отговор #9 -: Март 22, 2010, 08:53:08 am »
Гюлчи да ти е живо и здраво детенцето и много да ви радва! В най-скоро време да го зарадваш с братче или сестриче!

DESSIPAUN в коя клиника си?
При мен проблема е намален резерв /поне досега/. Първият ми опит правих в клиниката на Владимиров. Сега съм в Надежда при д-р Персенска.
« Последна редакция: Март 22, 2010, 10:00:57 am от Mileto6 »

« Отговор #10 -: Март 22, 2010, 09:52:47 am »
Благодаря ти Mileto6. Нека всички да бъдем радвани от децата си да са ни живи и здрави
« Отговор #11 -: Март 22, 2010, 13:18:49 pm »

ДО ГЮЛЧИ:
Честит рожден ден на синчето ти - да ти е жив и здрав и много усмивки желая на семейството ви.
Ти в коя клиника си??

ДО Mileto6:
Здравей, ние минахме през доста лекари, все с някаква надежда. Правих инсеменация в Тина Киркова, а ИКСИ-то в Св. Лазар - бяха много любезни до ЕТ и докато не си платих всичките 7 хил.лв., след това изобщо не ме потърсиха да ми дадат обяснение защо е неуспешно. Аз обаче настоях и единственото , което лекарят заключи бе че имам изчерпан яйчников резерв. Без обаче да са ми правени някакви изследвания за това. От форумите тук разбирам, че има такива. При нас също има мъжки фактор - съпругът ми има операция на варикоцеле през 09.2008г., но спермограмите преди и след операцията не се различават много, да не говоря че според всички лекари тя не е чак толкова лоша и би могло да стане по естествен път. Сега ходим при друга лекарка, не в клиника, която смята че спермограмата му е лоша и му даде да пие спимен. Миналата седмица ходих при нея за следене на ову, на 12-я ден яйцекл. беше 23мм, а на 14-я - 29мм. Тя каза че е много голяма и че по естествен път няма да стане - трябва инсеменация. Незнам какво да мисля. Тези инсеменации според мен са безмислица, още повече че имам и неуспишно ИКСИ.

Радвам се, че си успяла да се вредиш в Надежда, аз звънях, но записват часове за 07.2011. На колко години сте вие. Незнам дали имам шанс??
« Отговор #12 -: Март 22, 2010, 13:22:38 pm »
До Галка,

Здравей Галка, ти в коя клиника прави процедурите и преди колко време?
Радвам се, че сподели с нас и че си имала успех от първия път.
« Отговор #13 -: Март 22, 2010, 13:40:00 pm »
Аз обаче настоях и единственото , което лекарят заключи бе че имам изчерпан яйчников резерв. Без обаче да са ми правени някакви изследвания за това. От форумите тук разбирам, че има такива.
Радвам се, че си успяла да се вредиш в Надежда, аз звънях, но записват часове за 07.2011. На колко години сте вие. Не знам дали имам шанс??

Това звучи абсурдно! Диагноза ИЯР не се поставя просто така, въпреки, че и на мен се случи след едно единствено изследване. Необходимо е да се направят редица изследвания поне в няколко цикъла. Има доста теми по този въпрос. Виж тези

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27021.0

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39728.0

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37505.msg631607#msg631607

Потърси мнение на добър специалист по репродуктивна медицина, всичко друго е губене на време и пари.
Аз съм на 32г.  за клиника Надежда чаках около година. Шанс винаги има, важното е да намериш  правилният път.  Тук ще получиш много ценна информация и напътствия.
Дай повече информация за изследвания, хормони и т.н.

« Последна редакция: Март 22, 2010, 13:42:05 pm от Mileto6 »

« Отговор #14 -: Март 22, 2010, 14:16:00 pm »
Здравей Mileto6,
изследванията на хормоните ми са в нормата и преди и сега след инвитрото. Даже в епикризата от Св.Лазар е написано - стерилитет от неизяснен произход. Спермограмата на съпругът ми е с по-малък обем - 2.4 мл. и морфологията не е много добра  - тип А - 12% само, но.. И все пак от 4 години ходим по лекари и никой нищо неправи, вечем съм много изнервена.
Много благодаря за инфото.
« Отговор #15 -: Март 22, 2010, 14:24:11 pm »
DESSIPAUN благодаря за пожеланията.
Аз съм в Майчин дом Варна. Ин витрото ми е по фонда. Аз съм на почти 31 г. на съпругами на 33г. Но виж недей експериментира с доктори,които не се знае какви са що са, А и както ми казаха редица лекари след като разбраха,че проблема е мъжки фактор при нас няма смисъл от много лекарства при мъжете пили сме какво ли. От най-евтините до най скъпите лекарства излязът не излязът и вече се пиеха, но лекарите от Майчин дом Варна, и една лекарка от Германия само докато си говорехме ми каза няма нужда да те преглеждам след всичко разказано разбрах вие сте само за инвитро. А два дни преди това в КК Албена съпругами го прегледа уж най-добрия уролог за Б-Я той беше готов да го мъчи с още лекарства изследвания и тен подобни. Имам чувството а и сигурно е така, че някой лекари просто си пълнят джоба. Разкатават те напред назад и лапат луди пари. А са малко тези, които наистина правят всичко възможно да постигнат нещо. От 8 години сме заедно със съпруга ми от самото начало искаме бебче сама прецени какви мъки сме преживяли. Но съм благодарна, че накрая случих на специалисти, които не са забравили защо са станали такива. Сега в момента чакам за тест днес мие 10 ден след ЕТ. Много съм доволна от д-р Атанасова в Майчин дом, и дано теста е положителен ще бъде радост и за лекарката ми.
 На теб стискам палци пробвай в хубавите клиники така и така си плащаш търси най-добрите.
« Отговор #16 -: Март 22, 2010, 14:24:55 pm »
12%  не е толкова зле, има спонтанно забременели с 4%  :wink:

Напиши си стойностите на хормоните, в норма е много относително.
Какви други изследвания си правила? Правена ли е цветна снимка? Хормоните в няколко цикъла ли са следени?

« Отговор #17 -: Март 22, 2010, 14:45:13 pm »

Да плащам си и то скъпо и прескъпо и доста години минаха вече, а чувам и раплики - нали имате едно дете, какво от това..Но аз не мисля така.
Относно стойностите на хормоните не ги знам, вкъщи са, утре ще пиша относно тях, но са 5 на брой и бяха в норма. Иначе не са на последователни цикли. Просто на един цикъл, на 4-я ден. Иначе имам правено изследване за проходимостта на тръби - проходими, за хламидии - отрицателно, за токсоплазмоза - отрицателно. Преди да правя инсеменацията док. следи в 2 поредни цикъла дали правя ову - каза че имам.
Незнам, и никой до сега не знае какъв е проблема.
« Отговор #18 -: Март 22, 2010, 15:25:10 pm »
Повече спокойствие, и сменяш лекарите. наистина има такива и с по-малък % и стигат до положителни резултати. И ти си права но с този процент и положението, както го описа при теб би трябвало да стане, не се отчайвай ще стане.
« Отговор #19 -: Март 22, 2010, 15:35:20 pm »
Мила Гюлчи,
благодаря ти за подкрепата. Стискам алци и за теб - дано всичко е наред.