Момичета (и момчета
), обръщам се към вас с една голяма молба.
Една страхотна майка на едно слънчево дете се бори за това то да проходи. Вики е родена недоносена и за съжаление има проблем със зрението и леко разширени вентрикули в мозъка, което е често срещано при тези деца. Сега Вики е на 8 години, когато е била на пет, благодарение на усилията на семейството й и помощта от много съпричастни хора, тя успява да прогледне частично. Но с това изпитанията не свършват. Поради натрупването на няколко рискови фактора (един от които вероятно са тежките операции на очичките), Вики развива детска церебрална парализа. Сега семейството й се нуждае от средства за лечението й в Израел. За съжаление са получили отказ за финансиране от МЗ. Престоят за един курс лечение там е 15 дни, след което детето продължава да пие лекарството три месеца вкъщи и отново се отива.
Видими резултати могат да се очакват минимум след три курса на лечение, т.е. три пъти пътуване до Израел. Един курс е 9553 евро, без път и престой. За семейството сумата за трите курса е непосилна и те разчитат на помощта на хора като нас, за да осъществят мечтата си Вики да проходи. Дарителската сметка за набиране на средства е:
Централна кооперативна банка /ЦКБ/ АД
София, ул.Г.С.Раковски103
Виктория Лазарова Илиева
IBAN : BG38 CECB 9790 40B3 7313 00
BIC : CECBBGSF
В нашия си форум съм била свидетел на много отзивчивост и човечност. Сигурна съм, че и Вики може да разчита на помощта ни. Можете да видите какво удивително дете е тя на следния адрес
http://inaviki.multiply.com/ . Подробности за кампанията за набиране на средства ще откриете, като кликнете на банера в подписа ми.