0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Коремна операция при проф.Горчев?
« -: Март 16, 2010, 08:33:24 am »
Здравейте,
На 23.03.2010г. имам дата за операция при проф.Горчев за премахване на миома. До вчера смятах, че ще е лапароскопска, но се оказа че ще е коремна.
Моля ви за инфо, защото нищо не знам как протича и много ме е страх т.като вече имам една лапороскопия - махната злъчка някак имах представа, а сега направо не знам  :x
Ако някой вече е правил такава операция при професора моля да сподели поне малко да се успокоя  osi_1
Благодаря ви предварително :)
Re: Коремна операция при проф.Горчев?
« Отговор #1 -: Март 17, 2010, 00:26:22 am »
 Здравеи!
 Не искам да те разочаровам,но там наистина се е превърнало в не6то,като фабрика за операции и пари... Мен ме оперираха на 5-ти февруари 2010,преди 37дни(миомен въсел.И моята операция 6те6е да бъде лапароскопска,а като се събудих бе6е коремна!За операцията чаках в стаята затворена от 10сутринтта до 19ч.влязох в опреционната с ревове и трепере6та,за6тото цял ден не бях хапвала и пила ни6ти4ко!Вяера бях на преглед и му казах ,че пак имам ужасни болки и че са видяли в епикризата ендометриозни огни6та ,а не са ги махнали!!!а тои ми казва ,че било нормално и ми изписва АУЛИН!И ме изпра6та и приема следва6тата...след това се ка4ва поглежда какво става горе в операционната(уж тои ти прави операзиата),после пак ти4а долу да преглежда! Бъзмутена и доста разочарована съм!
« Отговор #2 -: Март 17, 2010, 00:30:15 am »
 Не искам да те пла6а! Просто си тарси правата!И питай постоянно за всичко,което те интересува
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Март 17, 2010, 12:36:29 pm »
Здравеи!
 Не искам да те разочаровам,но там наистина се е превърнало в не6то,като фабрика за операции и пари... Мен ме оперираха на 5-ти февруари 2010,преди 37дни(миомен въсел.И моята операция 6те6е да бъде лапароскопска,а като се събудих бе6е коремна!За операцията чаках в стаята затворена от 10сутринтта до 19ч.влязох в опреционната с ревове и трепере6та,за6тото цял ден не бях хапвала и пила ни6ти4ко!Вяера бях на преглед и му казах ,че пак имам ужасни болки и че са видяли в епикризата ендометриозни огни6та ,а не са ги махнали!!!а тои ми казва ,че било нормално и ми изписва АУЛИН!И ме изпра6та и приема следва6тата...след това се ка4ва поглежда какво става горе в операционната(уж тои ти прави операзиата),после пак ти4а долу да преглежда! Бъзмутена и доста разочарована съм!

Ако това е истина - звучи ужасно!
Питайте за всичко преди операцията!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #4 -: Март 17, 2010, 16:42:44 pm »
И на мен ми правиха коремна операция при проф. Горчев. Отидох в операционната с диагноза миома, а се оказа, че е киста на яйчника. Махнали са ми единия яйчник и тръбата. И никой не си направи труда да ми каже, че заради срастванията в малкия таз, които имам могат да ми попречат на ествено забременяване. Сега съм с един яйчник, с едно неуспешно ин витро.
*
« Отговор #5 -: Март 19, 2010, 11:11:35 am »
Аз също имам коремна операция при проф.Горчев през април 2007 г.Също чаках цял ден гладна и жадна до късния следобед.Бях подготвена за лапаро,но се събудих с коремна,защото нямало друг начин.След операцията в реанимация много ме боля,за пръв и последен път имах такова тежко следоперационно събуждане (а имам много богат опит)Тогава бях много доволна,когато професора ми обясни,че ендометриозните кисти са обхванали почти всичко,било е някакъв ужас,но той много внимавал и успял да изчисти всичко,като е спасил яйчниците,тръбите и матката.Друго необичайно нещо е,че тогава не шиеха с конци,а защипваха с едни метални скоби "последна мода",с които ми беше страшно некомфортно.Тези скоби,трябваше да отида да ми махнат само там и никъде другаде,защото само там имало такава машина.Нищо подобно,махна ми ги един гинеколог от моя град без никакви проблеми.Не искам да ви плаша,знам,че професора е много добър оператор,стига да оперира той.Пак казвам,тогава-2007 година бях много доволна,може би съм нямала база за сравнение.Сега след като вече са ме оперирали д-р Стаменов,д-р Сигридов и д-р Бузалов (Стара Загора)и винаги съм се събуждала с усмивка,повече няма да отида при проф.Горчев.
Извинете,стана малодългичко.Благодаря за вниманието и успех  :P
« Отговор #6 -: Април 06, 2010, 19:58:59 pm »
Здравейте,
Благодаря на всички, които са ми писали преди операцията и СЛАВА БОГУ че не ги прочетох преди нея, а едва сега.
Аз съм изключително доволна не че нямаше болка но имаше много разбиране и много внимание към мен.
Благодаря на целия екип на професор Горчев включващ всички - оператори, анестезиолози, акушерки, санитарки, на рецепция и момчето от транспорта  :wave: и всички други :)

« Отговор #7 -: Януари 13, 2011, 11:47:57 am »
Моето мнение за клиниката на проф.Горчев е много противоречиво.
Аз имах 5 миомни възела.
Може би наистина е станало фабрика за операции.Точно затова избрах тази клиника - с толкова много операции все пак трябва да са се научили вече, нали?
Мен ме оперираха там съвсем скоро. Имах усложнения след операцията. Налагаше се да извикат външен специалист - направиха го чак на 5-тия ден, не ме питайте как съм издържала през това време. Ако не се чувствате добре - търсете си сами специалист и се опитайте да ги накарате да го допуснат до вас в клиниката. Ще ви бъде изключително трудно.
Иначе отношението е прекрасно - в това никой не се съмнява. Акушерките работят с цялото си сърце.
Първо посетете д-р Славчев (София жк Стрелбище) преди да отидете в Плевен. При прегледа Горчев не видя това, което вече знаех от Славчев, а го разбра при самата операция. Отдавам го на по-добрия ехограф, с който разполага Славчев (съдя по реакцията на лекарите, които са разглеждали снимките).
Все още имам съмнения дали е трябвало да се оперирам. Живот и здраве ако забременея и родя успешно без никакви по-нататъчни усложнения, означава, че съм направила правилен избор. Три години ходех за наблюдение при Славчев. Той беше категоричен - никаква операция, прави бебе! Обаче обикновените гинеколози ме плашеха за такава бременност. И така от една миома за 3 години станаха 5.
В Плевен искаха да ме изпишат със системата на ръката. Операцията ми била добре, състоянието ми не било вече техен проблем. А че е в резултат на оперативната намеса и всеки организъм реагира различно? Тук идва предимството на големите болници - разполагат с всякакъв вид специалисти и не се налага да молиш за такъв, за да си тръгнеш жив от там.
И въпреки всичко се замислям, че може би бих родила в същата клиника.....
За сега само стискам палци да забременея пък тогава ще му мисля.

« Отговор #8 -: Януари 18, 2011, 09:20:02 am »
След това което си написала аз не бих си и помислила да отида там, какво от това че някоя акушерка ще се държи мило. Избираме клиники заради специалистите, а не според помощния персонал.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2011, 23:46:09 pm »
След това което си написала аз не бих си и помислила да отида там, какво от това че някоя акушерка ще се държи мило. Избираме клиники заради специалистите, а не според помощния персонал.
Абсолютно съм съгласна с вас момичета!Не ходете при проф.Горчев!!!!!!!!!!!! "Той" ме оперира октомври 2008! Пиша "той", защото той не оперира НИКОГА, всички операции се извършват от неговия екип,който се състои от млади лекарчета!!!А аз отидох в неговата клиника, като се надявах,че ще ме оперира именно той, най-големия специалист в България! Голямо беше разочарованието на моите родители, които по време на операцията ми бяха в чакалнята и с учудване са разбрали,че той само ходи за 5 мин. в операционната,да види какво става и отново се връща да преглежда нови пациентки, които в последствие да "оперира". Фабрика за операции!!! А по-късно се оказа,че е нямало нужда от тази лапароскопска операция, можело е да пробваме с хапчета,да премахнем кистата,но уви...Човек се учи, докато е жив! Какво да ви кажа, истинските лекари не се показват по "телевизора" често, а по-голяма МЕДИЙНА ЗВЕЗДА от него няма...
PS: Sorry,стана малко дълго:)))Късмет при избора на лекар!!!
*
« Отговор #10 -: Март 10, 2011, 16:20:25 pm »
Еееееее....Тръпки ме побиха от вашите коментари. Вероятно всяка от вас си има своите основания да прави подобни изказвания и определения, но не мислите ли, че отдавна щяха да са му взели лиценза, ако ситуацията беше 1:1 с вашите разкази? Аз мога да кажа, че познавам доста жени, на които е помогнал, включително и на моето бабче.
И аз доста неща мога да кажа за много лекари, но определено не по този начин.Пределно ми е ясно, че това е Форум за свободно изказване на мнения, но вие го изкарахте рецидивист.
*
« Отговор #11 -: Март 22, 2011, 23:13:42 pm »
Изключително доволна съм от отношението и вниманието към мен в клиниката при професора преди година. Той наистина е много търсен и зает човек и влиза за операция в същинската й част. Екипът му според мен е много добър. Съжалявам, че сега се включвам в темата. Разбира се видях и доста недоволни жени с които лежах там. Дано да имате късмет!!! От самото начало бяха ми казали, че по-добре за мен, дори и тях, е да е отворена операция (имах 3 миоми, едната 8см...) Година след това си имам нова, но това е друга тема. Наистина слагат от тези метални скоби, но само за най-горния слой. Неприятни са спор няма! Свалят ги навсякъде, но там ги свалят безплатно, а примерно в СФ струваше 30лв. Не знаех какво представляват преди да ми ги свалят и учудващо как ме крепяха изобщо...