0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как да пазаруваме от чужди сайтове
« Отговор #120 -: Март 28, 2010, 22:32:57 pm »
С посредник излиза малко по-скъпо, но специално този посредник по-горе, имат един калкулатор на сайта си и като вкарах данните за доставка от  1-2 кг. направо свят ми се зави. 8O
« Отговор #121 -: Март 30, 2010, 15:50:33 pm »
въпросът ми е към денис, при поръчка от iherb, трябва ли да регистрирам картата си в пей пал или който и да е друг сайт за разплащане.иначе продуктите си струват и са на супер изгодни цени.благодаря предварително.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #122 -: Март 30, 2010, 16:03:05 pm »
въпросът ми е към денис, при поръчка от iherb, трябва ли да регистрирам картата си в пей пал или който и да е друг сайт за разплащане.иначе продуктите си струват и са на супер изгодни цени.благодаря предварително.
Не.
Плащането е директно с картата. Не се плаща чрез Пайпал.
Да ти припомня ползваш код /дава 5% - само за първата поръчка/ и ако поръчката ти е над 60$ - дава още 5% - или за първа поръчка 10%.
Има много тестери -разгледай ги - аз /до тук 3 поръчки/ съм поръчала и над 15-на тестери.
Внимавай за теглото на поръчката, ако е над 3 pounds (1360 grams) - ще доплащаш

ПП. 60$ поръчка , не след като ти се приспадне отстъпката.
Моята първа поръчка общо всичко беше 57$

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #123 -: Март 30, 2010, 19:39:50 pm »
Момичета, след проучване на дебитни и кредитни карти и ходене по банки, разбрах следното:
- кредитната карта има такса за обслужване - в зависимост от банката варира от 25 до 50 лв. годишно (може и повече).
- т.нар. висок клас дебитни карти вършат работа като кредитни (Виза, Мастъркард), но имат същата такса за обслужване.

Понеже при мен проблемът е за една покупка, реших да не калкулирам тези 25-50 лв. в стойността й. Намерих си кредитна карта без такса или поне без такса за първата година - това е картата със самолетчетата на ЦКБ. За втората година ще мисля, може да ме обхване мания по пазаруване  :lol:
« Последна редакция: Март 30, 2010, 20:09:42 pm от lemon »
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #124 -: Март 30, 2010, 20:28:18 pm »
Visa Electron на ПИБ няма такса, а с нея плащам навсякъде.
*
« Отговор #125 -: Март 30, 2010, 21:45:35 pm »
Сигурно всеки знае тези правила при пазаруване в интернет, но парен каша духа и напомня:

- Ако имате кредитна и дебитна карта, плащайте с кредитната.
- Ако търговецът позволява плащане с кредитна карта и PayPal, плащайте с PayPal.

Винаги съществува риск да се злоупотреби с данните на картата ви  и тогава главоболията са големи. Дебитната карта все пак е свързана със сметка, в която парите са ваши, не на банката.
(Освен ако не е нарочна дебитна карта само за покупки в интернет - когато пазарувате, вкарвате пари, иначе сметката е празна).
« Отговор #126 -: Март 31, 2010, 06:02:15 am »
Visa Electron на ПИБ няма такса, а с нея плащам навсякъде.

Това звучи чудесно! А в Амазон пазарувала ли си?
*
« Отговор #127 -: Март 31, 2010, 09:09:22 am »
Сигурно всеки знае тези правила при пазаруване в интернет, но парен каша духа и напомня:

- Ако имате кредитна и дебитна карта, плащайте с кредитната.
- Ако търговецът позволява плащане с кредитна карта и PayPal, плащайте с PayPal.

Винаги съществува риск да се злоупотреби с данните на картата ви  и тогава главоболията са големи. Дебитната карта все пак е свързана със сметка, в която парите са ваши, не на банката.
(Освен ако не е нарочна дебитна карта само за покупки в интернет - когато пазарувате, вкарвате пари, иначе сметката е празна).

Цигуларче, ти ме стресна сега.Как да установя, ако евентуално има злоупотреба с картата ми?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #128 -: Март 31, 2010, 09:30:45 am »
Когато пазаруваш от Интернет записваш дата , час , името на сайта и сумата във валута.
Когато вземеш разпечетка от банката за транзакциите - сверяваш.
Освен, ако нямаш интернет банкиране :)
Аз пазрувам с дебитна карта на ЦКБ / имах проблеми с блокирани суми от Ларедута, но от банката взеха присърце това и за кратко време оправиха нещата/ - вкарвам суми колкото горе-долу ще ми трябват.
Когато пазарувам от нов сайт - от банката се обаждат да ме питат, аз ли съм пазарувала.:) от едикъде си  - вече сме си близки :) и съм много доволна от тях :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #129 -: Март 31, 2010, 09:37:05 am »

Аз пазрувам с дебитна карта на ЦКБ / имах проблеми с блокирани суми от Ларедута, но от банката взеха присърце това и за кратко време оправиха нещата/ - вкарвам суми колкото горе-долу ще ми трябват.

Denis, аз имам две плащанея към Ла редут и от доста време стоят в изчакване, дали това е проблем или да чакам да си ги дръпнат?
Ако искам в ПП да сменя картата с кредитна, която е на съпруга ми, дали ще може да я регистрирам с моето име?Някой да е правил така или да има идея дали е възможно?
По принцип ми се вижда невъзможно, защото по тая логика мога да взема данните на картата на комшията и да я регистрирам, ама знам ли, може и да може.
« Последна редакция: Март 31, 2010, 09:39:40 am от ketti »
« Отговор #130 -: Март 31, 2010, 09:51:28 am »
Аз пазрувам с дебитна карта на ЦКБ / имах проблеми с блокирани суми от Ларедута, но от банката взеха присърце това и за кратко време оправиха нещата/ - вкарвам суми колкото горе-долу ще ми трябват.:)

Денис, а каква точно ти е картата? Виза, мастъркард ... И купувала ли си от Амазон? А това с обаждането много ми хареса - практика ли е или само на теб се обаждат?
За интернет-банкиране тази в банка ми казаха, че искат електронен подпис... Но не можаха да ми обяснят по какъв курс смятат парите, ако картата е в лева, а пазаруваш в долари или евро, например. Някакъв международен, но не го знаеха точно...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #131 -: Март 31, 2010, 10:15:29 am »
Denis, аз имам две плащанея към Ла редут и от доста време стоят в изчакване, дали това е проблем или да чакам да си ги дръпнат?
Ако искам в ПП да сменя картата с кредитна, която е на съпруга ми, дали ще може да я регистрирам с моето име?Някой да е правил така или да има идея дали е възможно?
По принцип ми се вижда невъзможно, защото по тая логика мога да взема данните на картата на комшията и да я регистрирам, ама знам ли, може и да може.

Като си дръпне Ларедут парите - статуса ще се промени. Не е проблем спокойно :)

За другата карта - правиш нова регистрация с нов акаунт / поне аз така бих направила/ и я активираш в Пейпал с ESPUSE кода.
Имената и адреса трябва точно да съвпадат с тези от картата

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #132 -: Март 31, 2010, 10:35:34 am »
Денис, а каква точно ти е картата? Виза, мастъркард ... И купувала ли си от Амазон? А това с обаждането много ми хареса - практика ли е или само на теб се обаждат?
За интернет-банкиране тази в банка ми казаха, че искат електронен подпис... Но не можаха да ми обяснят по какъв курс смятат парите, ако картата е в лева, а пазаруваш в долари или евро, например. Някакъв международен, но не го знаеха точно...
Дебитна Виза Електрон /международна, с чип / Плаща се само за чипа - 5 лв.
От Амазона /Европа/ още не съм  пазарувала - не съм си харесала нищо за сега, доста по слаб е от американския :)
Валутата се смята по курса на банката . /за мен това е ЦКБ/
Ако ползваш пейпал има една операция за превалутиране по курса на твоята банка.

А това с обаждането незнам дали е всеобща практика, на моята банка или е проявена загруженост на някоя съвестна служителка. :) - обадиха ми се когато пуснах първата поръчка от Ягодка /сайт за козметика и парфюмерия/ и от Ларедута / пак за първата поръчка/.
А когато си вземах разпечатка вчера служителката ме попита: " Имате 3 поръчки към АйХерб?"  - те се виждаха на сървъра и , но ги нямаше в разпечатката / не бяха осчетоводени, само блокирани/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #133 -: Март 31, 2010, 12:06:01 pm »
благодаря за бързия отговор. ще пазарувам хранителни добавки, ензими, рибено масло. в бг цените са 3 пъти по-високи.
весели празници.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #134 -: Март 31, 2010, 12:12:43 pm »
благодаря за бързия отговор. ще пазарувам хранителни добавки, ензими, рибено масло. в бг цените са 3 пъти по-високи.
весели празници.
Кои ензими и за какво? Че и аз съм на вълна ензими :) дай на ЛС да не спамим темата :)
« Последна редакция: Март 31, 2010, 12:16:34 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #135 -: Март 31, 2010, 12:55:08 pm »
Пишете тук за хранителните, че има отслабващи :lol:

[/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #136 -: Март 31, 2010, 13:20:48 pm »
Отслабващите да пият витамини , ЕМК :)...

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #138 -: Март 31, 2010, 15:43:49 pm »
Имената и адреса трябва точно да съвпадат с тези от картата
Имената и адреса от профила ми в ПП, или имената и адреса при попълване данните на самата карта?
« Отговор #139 -: Март 31, 2010, 16:58:29 pm »
Регистрацията в ПП е на мое име, а картата - на името на мъжа ми. Нямаше проблем. Нали преди да активират картата ПП изтеглят 1.5 евро от сметката, за да се уверят, че е ваша.