ketti, не правя реклама, обяснявам моя подход - като търсех навремето къде да си извадя карта (след няколко не много успешни опита), изискването ми беше да е VISA, да имам възможност за интернет-банкиране, да имам възможност да плащам по интернет чрез нея (по едно време това беше проблем, някаква специфика на VISA, сега мисля, че вече този проблем е решен) и да имат офис близо до нас. На всички тези условия отговори Прокредит банк - доволна съм от обслужването, не съм имала абсолютно никакви проблеми с тях. Това, което ми липсва е, че нямат смс-известяване при плащане с картата (но мисля, че Райфайзен примерно предлагат тази услуга, не съм проверявала за останалата част от изискванията ми). Хубаво е да имаш смс-опцията, за да разбереш веднага, ако някой тръгне да ти източва картата... Чух слухове, че Прокредит са я пуснали тази услуга, но пуст бременен мозък, все забравям да звънна и да проверя.
Със сигурност НЕ препоръчвам Сосиете женерал - имах карта там, но интернет банкирането им е под всякаква критика (За да платиш на хотел в провинцията, да речем, който ще ползваш един-единствен уикенд в живота си, трябва първо да отидеш до офис на Сосиете и да регистрираш там съответния хотел, с IBAN-a му, като твой бенефициент - това се правело за "наша сигурност". Така се процедира с абсолютно всеки, на когото искаш да преведеш пари по интернет.)
Като още един плюс към ползването на карта, ще прибавя плащането на сметки и данъци през ипей. Малко неща са в състояние да ме закарат до касата на някое дружество, откакто ползвам тази услуга.