0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #160 -: Март 15, 2010, 18:20:34 pm »
Жаси, ми аз на кой да се оплача не знам, мъжът ми през повечето време го няма и няма как да помага, а собствената ми майка все ме навиква, че къщата ми не била както трябва-оплаках се, вярно не е както трябва, ама и никой не ми помага, така че както е така. Днес бях на лекар, всичко ни е наред, за схващането на ръката дето получих вчера ще пия милгама, това от мен.
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #161 -: Март 15, 2010, 18:40:55 pm »
собствената ти майка те овиква????  8O 8O 8O
Ми тогава приятелки - не вярвам някоя да ти откаже! Мисля, че бебето в момента е на първо място. Пък и къщата си е твоя да му се не види  osi_7 ама как се ядосаааааах, как може да не ти помагат бе?! Що за хора?!!!!!  osi_3 osi_3 osi_2
*
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #162 -: Март 15, 2010, 18:51:33 pm »
Няма да коментирам повече, че се ядосвам. Току що се скарахме по телефона по този повод, пък тя се обиди.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #163 -: Март 15, 2010, 19:01:14 pm »
Ем...аз си приказвам, ама кой ме слуша.

То проблема е най-вече заради кучето. Адски много косми пуска ( а е късокосместо! )
и всеки ден трябва да се пуска прахосмукачка и да се мие пода...
А банята...само я отлагам, вече на нищо не прилича, но хич не ми се надишва с препарати.

Надеждата ми е, че скоро се местим в къща при свекървата  :D
Тя жената цял живот домакиня и аз въобще не мисля нещо да и се бъркам!  :lol:
А и двор има, та ще се спася от кучето. Само още малко ще почакам. :)

С моя мъж не става да се говори. Не се оплаквам, такъв си го избрах, но все едно да говориш на стената.

cambozzola
Аз ходя при Дяволов, тоест искам, ако всичко е наред, при него да раждам. Живот и здраве, аз още не знам как ще раждам, нормално ли, секцио ли...Заради Базедовата болест може да имам усложнения, чела съм, че за очите е проблем, макар че моите са добре.
Ако съм със секцио - където Дяволов каже, най-вероятно в Майчин Дом.
Ако съм нормално, много ми се иска да е водно раждане. Знам че има в "Света София", не знам дали има на друго място и на знам дали Дяволов би отишъл с мен там.

Но понеже ми е твърде рано, аз не съм питала изобщо за подобни неща. :)
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #164 -: Март 15, 2010, 19:06:53 pm »
 :) shanoar
 какво като се е обидила? Ти не се ли обиждаш ?

Вместо да дава много акъл, да вземе да помогне.  :bighug:
Моята майка ми е много далече...иначе така щях да я впрегна  :lol:

Някак си като става въпрос за мъжете, там съм по-склонна на компромиси...Те хем са по-глуповати, хем не умеят да се съобразяват  :lol: ...хем колкото помагат, толкова и пречат.
Но жените - нямат извинение.
 
*
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #165 -: Март 15, 2010, 19:54:45 pm »
И на мен чистенето ми е болна тема, но се скатавам... и ние сме с куче, а малкия постоянно ръфа солети и бисквити и май ще ми е по-лесно да пусна кокошки из нас, вместо да чистя  :lol: прозорци мисля да не мия скоро, а за прахосмукачката - веднъж в седмицата. ако е много мръсно минавам с една метла и толкоз.
Раиса, браво за лентичката!
а за ходенето до тоалетна нощем питах, защото напоследък ми се стува, че имам ставания, които въобще не регистрирам, т.е. отивам спейки и се връщам спейки  :lol: а и все пак ставането нощем си е един вид тренировка за ставането след като дойде бебето... така че май колкото повече ставаш , толкова по-добре  :lol:
« Последна редакция: Март 15, 2010, 19:56:16 pm от dianka »
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #166 -: Март 15, 2010, 22:15:45 pm »
 :lol: аз не се нуждая от кокошки, защото Френския булдог е известен с лакомията си...моя яде всичко, любим специалитет са му дребни камъчета тип чакъл  :lol: :lol:
И вкъщи докато готвя всичко паднало събира, само не съм го научила космите си да изблизва! Ако и това научи ще го прекръстя "Рейнбоул"  :lol: :lol:

Аз като малка бях сомнамбул и нещата бяха сериозни,разхождах се всяка нощ... с времето започна да отшумява, но все пак се случва, макар и адски рядко, да не си спомням какво съм правила през нощта и защо се будя в хола, да речем.

А иначе аз до съвсем скоро спях по 6 часа в денонощие. Това ми беше нормален ритъм, просто се нуждая/ех от малко сън. Сега...чак не мога да повярвам за кое спане става на въпрос.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #167 -: Март 16, 2010, 06:05:24 am »
Raissa777 , хич не са глупави,нито нескопосни мъжете - просто искат да си мислиш, че са такива. Пускането на прахосмукачка и миенето на чинии не са ядрена физика, че да се правят, че е толкова сложно. Аз с моят отдавна нямам проблеми в това отношение. В къщи никой не изисква от друг да се грижи за него, нито смята, че нещо не му  работа. Мъжът ми не чисти, но пък готви и си пере дрехите,  така че не се оплаквам.

shanoar,  какво като не е всичко като в аптека. Я въобще да не ти пука и да спреш да обръщаш внимание на подобни коментари. На който е му харесва или да не идва, или да помага.

На мен ми се обадиха днес с резултатите от стерилната урина - отрицателни са  :D. Така и никой не разбра от какво бяха причинени тези болки и това горене, което го чувствах миналата седмица, когато отидох спешно на лекар. Утре пак съм на лекар, за проследяване след онзи епизод и сега си пиша въпросчета, че да не забравя нещо да попитам.
Прегръдки на всички от мен.


Боби


  
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #168 -: Март 16, 2010, 09:38:13 am »
Боби, супер, че ти е чиста стерилната урина! Важни неща са това! Дано не се повтарят преживелиците ти, да ти е по-спокойно!

За мъжете си абсолютно права - кой както е научен, но и както се научи. Моят мъж си го взех готов - готви, чисти, пере. Обикновено чистим двамата - той с прахосмукачката, аз след него с парцала. Ако си трябва по-сериозно почистване - естествено се заемам аз. Но не мога да се оплача, защото ми помага изключително много. А откакто забременях, ми е оставил само по-леките задължения. Освен това сме и с котарак и проблемът с космите е много актуален и при нас.

Не ги приемам много тези оправдания, че той няма да изчисти, както трябва, затова най-добре аз да си чистя. Ще преживея 2-3 седмици да не е идеално почистено и ще ходя след него да му казвам къде да мине пак, ако трябва. Щом аз съм се научила да си чистя стаята на 10-11 годишна възраст, значи един голям мъж също ще се справи ;)

Пазете се, момичета! Чистенето няма да избяга!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #169 -: Март 16, 2010, 10:12:20 am »
 Добро утро :)
Ох това чистене явно е проблем на всички защото трябва да се пазим повечко. И при нас е така помага ама трябва да мрънкам и непрекъснато да казвам какво да направи, иначе той пуска прахосмукачка аз след него със стирката мия ,простира а бе като реши помага :)иначе готвенето и чиниите са си мой проблем.

Момичета така като гледам май всички имаме домашни любимци и аз имам куче в къщи и много си я обичаме като детенце ни е не мога да я махна как ще се справяме незнам.
От сега всички ми мрънкат ами кучето какво ще го правиш като ми кажат и ми бъркат в сърцето направо.А ние така сме свикнали с нея ,че тя спи при нас ,яде с нас и е на 6-7дена в банята с мен за къпане.
Вие какво смятате да правите със животинките?
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #170 -: Март 16, 2010, 11:00:26 am »
Хе-хе май на всички мъже любимия инструмент е прахосмукачката. И аз не мога да се оплача помага ми мъжо с по-тежките неща като да измие оновно банята, да изтупа и пусне прахосмукачка. Всичко останало си го върша сама. Обаче като гледам прозорците в къщи... направо...нека още малко да се стопли и го впрягам и в това да се специализира :lol: Защото и аз като се бях развихрила в 8 седмица да чистя прозорците на целия апартамент така обилно прокървих, че замалко да се случи най- лошото.
Поздравления за добрите резултати от изследванията на момичетата.И аз днес си пуснах ПКК и урина. Следобед ще имам резултати.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #171 -: Март 16, 2010, 11:06:04 am »
За прозорците и за едно яко почистване преди идването на бебо от сега обмислям тактика как да изнудя мъжлето да наемем чистачка да го направи. Мисля, че си заслужава. С него проблемът ми е, че той ще каже "по-добре аз да го направя", а ми се ще да е наистина ОСНОВНО почистване. Ще го мисля ;)

BUBA12, аз категорично няма да си дам котарака! Търсих го година и половина (щото исках точно такава порода и определена разцветка, която я нямаше по това време в България), купих си го от Латвия, чаках го с такова нетърпение и случих на най-доброто коте на света! Изчетох сума ти материали по въпроса и нищо не ме убеди във вредата от присъствието му. Щом разбрах, че съм бременна, го заведох на ветеринар - прегледаха го, снабдих се с таблетки за вътрешно обезпаразитяване, изследваха го за токсоплазмоза. Смятам, че за децата е полезно да растат заедно с животни, да не говорим, че всякаквите истерии за алергии явно са пълни глупости по последни проучвания.

Никой не е и посмял да ми намекне, че трябва да си махна котенцето!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #172 -: Март 16, 2010, 12:26:33 pm »
И аз кучето си не давам.
Ние скоро го взехме, на 9-10 месеца е малкия, но си е част от семейството.

А и не съм сигурна ако кажа, кучето или аз...нищо чудно мъжа ми да ме изгони.  :lol: :lol: :lol:

Да, според мен мъжкото идва от мързел. И просто като е свикнал някой друг да прави всичко...
Аз от скоро стачкувам - не правя закуски сутрин.  :wink:
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #173 -: Март 16, 2010, 12:41:21 pm »
Аз също няма да махам куче и коте. Може да ги пратя за месец =два на село, че миналата година ги пратих уж за две седмици, те не искаха да се връщат, а после като ги навих да се качат в колата установих, че на кучето грам козина не му пада, подмладила се е, а котето се е научило да лови и дебне :) Те пък толкова ми се сърдиха, че ги връщам в София - котката се скри зад един шкаф и два дни не излезе, кучето отказа да яде. Та ако е хубаво времето май месец ще ги пратя малко да подишат въздух, но после си ги взимам в нас :)

Аз пък тази нощ почти не спах. Бебо беше решил, че ще прави опити да излиза през корема и ще бута здраво, ще се разхожда и какво ли още не, та врът насам-врът натам, тамън заспя и отнеса ритник в бъбреците и се събудя. Сега съм като вампир.
« Последна редакция: Март 16, 2010, 12:51:48 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #174 -: Март 16, 2010, 13:15:10 pm »
Жаси, много ме развесели със стачката на твоите любимци. Явно са се чувствали много добре щом са правили такива мизерии и сега ще бъдеш спокойна, че пак ще лудуват лятото. Бебо и той в стачка милия, сигурно му е отесняло, но ако сега мирува хич не му мисля, а лягай да се наспиш.
« Последна редакция: Март 16, 2010, 13:46:41 pm от shanoar »
*
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #175 -: Март 16, 2010, 13:18:59 pm »
Ох аз забравих да ви кажа за вчерашния преглед.Бебчето е добре и се е обърнала момата с главичката на доло вече ,отговаря си на седмиците ,но имаме много дълга пъпна връв и беше точно пред личицето и.С много ниско кръвно съм и в момента на прегледа получих контракции ,че ме постресна доктора малко даже умуваше в болница да ме вкара за да ми влеят системи :( аз естествено не искам но ако се наложи няма как.За сега ми включи едни хапчета за спиране на контракциите и ми увеличи магнерота на 3х2, а аз исках да го спирам :oops: Дано не се наложи да влизам в болница и всичко да е ОК до края. Взех си и изследванията от днес еми общо взето са хубави.Хемоглобина от 108 се е вдигнал на 112,продължавам с хапчетата но поне е хубаво че се повлиява :)
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #176 -: Март 16, 2010, 13:22:06 pm »
BUBA12, ми, широко ти е на тебе около врата вече :))) затова забравяш тия новини да ги споделяш. Браво на момата, че се е обърнала. Останалото ще се закрепи ;) Спокойствие, лежане и ще го избуташ до необходимите седмици!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #177 -: Март 16, 2010, 13:23:04 pm »
Здравейте и от мен мили мами!
 Преди 4 дни се установи ,че съм бременна в 6г.с.Още не мога да повярвам,че в мен тупти едно малко сърчице.Наистина още не съм на себе си от новината ,която ми съобщи д-р Стаменов миналия петък.
Отивам аз на преглед на 12 март и след 2 часово закъснение идва моя ред да влизам и то вдигнах врява,защото започнаха да влизат часове след мен и най-накрая влязох и започвам да казвам какъв ми е проблема,че ми кърви вече 16 дни от началото на цикъла и т.н. и док казва да се приготвя за прелед и какво да види на ехографа,ембрионче в 6 седмица.Направо щях да падна от стола.Толкова дъгочаканото бебе се появи.Още не мога да повярвам.Спонтанна бременост.Готвихме се за Икси в някои от следващите месеци,а преди това трябваше да ми махат полип на ендометриума.
 Незнам дали тук е подхоящо да пиша за това,но толкова съм развълнувана,че не знам къде се намирам.
В момента пазя леглото,защото кървя.Пия дуфатон 3х1.От вчера кървенето ми намаля и почти спря,дори мога да кажа ,че нямам кървене,но док каза да си лежа в къщи.
 Момичета какви изследвания се правят в тези седмици?Ходих на лекар в нашия град,но за сега док нищо не ми споменава за нещо като изследване.Днес ще ходя при него и ще го потам,щото съм доста ошашкана.
След 5 дни пак съм в София на преглед,дали да изчакам какво ще каже висшия пилотаж.
Споделете момичета.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #178 -: Март 16, 2010, 13:30:47 pm »
Буба, хапвай повече богати на магнезий храни - сушените кайсии са най-богати. Ако се налага и в болница ще влезеш, знам, че не искаш, но...
shanoar мисля, че днес няма да има спирка момъка :lol: Сега е в позиция - дай да видим на мама ребрата колко са издръжливи :lol:
Геко, честито ембрионче. В тези седмици се пуска само прогестерон, за да се види какво му е нивото, но ти вече приемаш прогестеронов препарат. Но-шпа пиеш ли?
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #179 -: Март 16, 2010, 13:43:49 pm »
Аз не съм правила никакви изследвания, освен кръв и урина и то на моя глава...
Лекарите нищо не са ми казвали, нито да си изследвам нито да пия.

Това означава ли, че аз трябва да се ровя в нета и да търся какви изследвания се правят?
Последният път точно това питах Дяволов - той ли ще ми казва какво и кога или аз трябва да се ровя и да питам..той каза, че ще ми ги казва нещата.
До тук нищо не ми е казвал, освен е на 24ти Март съм за биохимичен скрининг.

Дуфастон не съм пила, само нош-па си купих пак на своя глава.

Ох забравих,
Геко честита радост !  :)

Шаноар...браво за бебко, сега само ребрата да са ти яки  :lol: и ще се помолим да не е футболистче  :lol:
« Последна редакция: Март 16, 2010, 13:46:47 pm от Raissa777 »