0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Една жалба до ръководството на болницата/учреждението/банката или където там сте забелязали  ви  подразнило е наистина една идея по-трудоемко, но пък ще има резултат или поне е доста по-верятно да има.

Дони, до преди няколко години, по стечение на обстоятелствата, ми се налагаше да контролирам спазването на забраната за пушене. Е, като видя, че някъде се пуши, искам да напиша акт, за да бъдат глобени лицата, подписали се под заповед за забрана на пушенето. И се започва: коя си ти, момиченце, знаеш ли кой съм аз, сега ще се обадя на шефа ти... Колежка ми е разказвала как са я заплашвали да внимава, защото има две деца и ги гледа сама.

Така че жалбата е с още по-малък смисъл.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Една жалба до ръководството на болницата/учреждението/банката или където там сте забелязали  ви  подразнило е наистина една идея по-трудоемко, но пък ще има резултат или поне е доста по-верятно да има.

Дони, до преди няколко години, по стечение на обстоятелствата, ми се налагаше да контролирам спазването на забраната за пушене. Е, като видя, че някъде се пуши, искам да напиша акт, за да бъдат глобени лицата, подписали се под заповед за забрана на пушенето. И се започва: коя си ти, момиченце, знаеш ли кой съм аз, сега ще се обадя на шефа ти... Колежка ми е разказвала как са я заплашвали да внимава, защото има две деца и ги гледа сама.

Така че жалбата е с още по-малък смисъл.

ами то, тогава, и от новия закон няма смисъл, защото ще се случи отново това, което описваш...
което се и случва във всички сфери на живота.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Абе къде ги намирате тия банки и болници, както и държавни учреждения, в които се пуши? Аз не съм виждала такива 8O

Окръжна болница по всичси коридори и тоалетни, ЦКБ на бул. Ник. Вапцаров, да изброявам ли още?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Поне в частните болници и медицински центрове не се пуши.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• *
  • 14924
Абе къде ги намирате тия банки и болници, както и държавни учреждения, в които се пуши? Аз не съм виждала такива 8O

Окръжна болница по всичси коридори и тоалетни, ЦКБ на бул. Ник. Вапцаров, да изброявам ли още?

evro, Пловдив не е България, все пак. :) аз не съм влизала в банков офис, в който да се пуши. в държавните учреждения е много силно забранено.
уви, твърде много лекари си позволяват да пушат в кабинетите си, което е абсолютно недопустимо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

evro

• 5167
Съгласна съм че провинцията не е столицата, но и Лемън пише за подобни случаи. За момента задимените ресторанти не са ми в графика, за това нито веднъж не ги споменах, но държа обществените места които посещавам с дедето да са чисти от цигарен дим, а не са.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Има и детски клубчета, в които се пуши... :lol:

Бях се заклела да не посещавам такова, но ей на, посетих. Много блзика моя приятелка направи партито си на детето в такова клубче. Просто нямаше как да не идем.
Толкова ниска култура на общуване и по отношение на здравето имаме, че няма до къде. щом е толкова трудно да превъзмогнеш себе си, дори и в името на собственото си дете.

*

jam

• *
  • 14924
Толкова ниска култура на общуване и по отношение на здравето имаме, че няма до къде. щом е толкова трудно да превъзмогнеш себе си, дори и в името на собственото си дете.

като че ли там е основният проблем. честно казано, на мен не ми е грижа дали ще пуши някой в коридора на болницата, на общината или в ресторанта.
проблем ми е, когато не мога да се преборя със съседа-идиот, който пуши в кабината на асансьора и не си дава сметка, че там няма откъде да се проветри просто.
или с таксиджията-идиот, който качва да вози майка с малко дете и отказва да загаси цигарата си, защото била скъпа, да съм била предупредила отрано да не пращат пушач, щото той на децата си пушел и нищо им нямало и т.н.

ей тези никакви закони не ги ловят. това е простотия, липсващи първите не 7, а 27 години възпитание, цивилизованост и образование, пълна липса на усещане за общество, норми и правила.
и това не е защото пушат, много ви моля, не демонизирайте пушачите! това е защото са българи, рожба и жертва на 20 години рушене на общество, държава, морал и закон.
същите тези ви запушват колата в гаража, паркират ви по тротоарите, та да не можете да ходите, опръскват ви с кал, когато надуват газта през локвата, отнемат ви предимството и ви засичат по улиците, блъскат ви и казват "Опа!", вместо "Извинете", говорят на непознати хора на "ти", хвърлят си боклуците по улиците и градинките, не си плащат данъците и осигуровките, и т.н и т.н. тези хора не са всичките пушачи...

надявам се разбирате, за какво говоря.

Напълно...

*
джам, тъжна родна картинка.  :( :( :(

същите тези ви запушват колата в гаража, паркират ви по тротоарите, та да не можете да ходите, опръскват ви с кал, когато надуват газта през локвата, отнемат ви предимството и ви засичат по улиците, блъскат ви и казват "Опа!", вместо "Извинете", говорят на непознати хора на "ти", хвърлят си боклуците по улиците и градинките, не си плащат данъците и осигуровките, и т.н и т.н. тези хора не са всичките пушачи...

Мда. Това се описва само с една дума - България  :(

В един друг форум се скарах с повечето хора, защото дръзнах да им кажа, че не е редно да карат с по 150-180 по магистралата, че и да се хвалят с това. Големи хора, не са хлапета на по 20 години. Ами, лоша съм, но не искам да ме убиват малоумници, които не знаят къде е мястото да си провбат скоростта на колата.
« Последна редакция: Март 17, 2010, 12:01:57 pm от lemon »
*
Далеч съм от мисълта да демонизирам или квалифицирам пушачите. Не е до пушач - непушач, а е до възпитание и всичко онова, което Джам е изброила.

Брат ми е пушач, както се казва - заклет пушач. Не живее в България от много години. Беше ни на гости за месец. За да пуши излизаше не на терасата(където ни е прането), не в коридорите на блока (където минават и други хора), излизаше навън. Дори не се е налагало да коментираме по темата.
В същото време съседът ни, на който многократно и възпитано съм се опитвала да обясня, че не е редно - за да не одимява в тях, излиза да пуши при асансьора. Е, две крачки са да излезе пред блока, ама защо - да му е студено, да му духа вятър. Или пък да си одимява прането  на терасата. При асансьора си му е най-удобно на човека, какво значение има, че аз (и други) минавам от там с малко дете и бебе в количка.

Бях първа година студентка в София. Наложи ми се да посетя гинеколог, след няколко безрезултатни посещения в Студентска поликлиника реших, че ще търся разрешение на здравословния си проблем при специалист на частно и отделих 1/4 от дохода, с който разполагах на месец, за да отида при един от най-прехвалваните сега в бг мама лекари. По време на цялата консултация човекът си пафкаше най-невъзмутимо. В последствие при него се родиха и двамата ми племенника, както и децата на куп приятелки, може да е много добър в работата си, но след това си посещение при него, никога не повторих.
А вие за едни таксиджии, че пушели по време на работа...( Впрочем, някой изпробвал ли го е това - изрично да помоли да му се изпрати непушач? Съобразяват ли се? )

В учебното заведение, където съм учила, се пушеше МАСОВО, при все че имаше навсякъде табели, които го збраняват. И не говоря за тоалетни - пушеше се пред стаята - студенти и преподаватели, заедно на лафче.

Така че онзи, който класифицираме като "нагъл пушач", той си е нагъл и безочлив във всичко. И има голямо поле за изява, защото знае, че у нас не важат никакви забрани.
« Последна редакция: Март 17, 2010, 12:30:42 pm от tzvetenze »
А вие за едни таксиджии, че пушели по време на работа...( Впрочем, някой изпробвал ли го е това - изрично да помоли да му се изпрати непушач? Съобразяват ли се? )

Няма как да се съобразят с нещо, което са задължени да направят. По Закон в обществения транспорт не се пуши. Таксиметровите автомобили също са обществен транспорт.
*

evro

• 5167

Няма как да се съобразят с нещо, което са задължени да направят. По Закон в обществения транспорт не се пуши. Таксиметровите автомобили също са обществен транспорт.

О да, понеже не съм ги ползвала скоро, бях ги забравила - маршрутките са ВЕЧНО задимени! :x

Далеч съм от поведението да демонизирам всички пушачи, а  само на тези 80% от тях които не се съобразяват със статуса ми на непушач.

Те осмислят живота ни!

*

Нали точно за това говорим - задължително или не, забранено или не - не се спазва.
В такситата масово се пуши. Колкото и да им напомням, че са представители на обществения транспорт - няма да се трогнат, дреме им, че закон имало. Нито пък са се трогвали от това, че съм бременна или с дете. За това попитах - някой поставял ли го е изрично като условие при поръчка на такси?
« Последна редакция: Март 17, 2010, 13:06:35 pm от tzvetenze »
*
В България в на почит правилото-законите са за да се нарушават.Такова ни е мисленето такъв ни е манталитета.Няма оправия.
Аз съм пушач от ученическите си години,но у нас не се пуши.Пуша си цигарката на терасата.Никой не е длъжен да ми диша пушека.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Няма оправия.

Има. Едно време и без колани караха автомобилите си, и без фарове.
Сега да видиш как всичко кара с колани и фарове.
Санкции и глоби - стриктно, масово, безкомпромисно. И воала...
И в моята работа си позволяваха някои скришом да пафкат, ама като им стегнаха малко капелите и да видиш как не пушат вече вътре.

Аз също по никакъв начин не демонизирам пушачите. И те разбрах съвсем добре, Джаме :)
Впрочем, някой изпробвал ли го е това - изрично да помоли да му се изпрати непушач? Съобразяват ли се? )

Да, пробвала съм с 973 2121, искала съм такси, в което не се пуши, пращали са ми хората. Това преди около 1.5 години, когато още не смеех да карам сама, а се налагаше с Дани да ходим всеки ден на рехабилитазия в противоположната част на София. Не се е налагало да викам такси с децата скоро, но предполагам, че още я има услугата.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Има оправия и тя е, когато му бръкнеш на българина в джоба.Как се научихме да караме с колани?Глоби и то високи ,да видим дали тогава няма да се спазват законите.

През лятото бях във Франция  и много се очудих как така всички карат по магистралите с не повече от 130км колкото е и ограничението.А то какво било - надвишиш ли скоростта с повече от 30 км ти взимат книжката и ти конфискуват колата в полза на държавата ,е хайде карай като искаш с 180-200км.

Лошото е,че българинът се мисли за голям Гявол и винаги гледа да мине метър във всичко.Него закон не го лови....манталитет ли е ,какво е,но много ме дразни.

А и да допълня.Каква е тази глупост,че видите ли като забранят пушенето на обществени места,заведениета ще се изпразнят.В Европа и в Щатите празни ли са заведенията?Хората си вечерят и си пийват на спокойствие и като му се допуши на някой - излиза отпред и си пуши,въпрос на навик е.Как всички европейци и американци спазват закона и се съобразяват с непушачите,а ние не можем???

Джам и аз те разбрах и то много добре  :wink: Като се замисля за всичките ни неуредици в държавата и за всичката простотия която извира отвсъкъде ми идва да си приготвя куфарчето,кучето и съпруга и беж на някъде  :lol:
« Последна редакция: Март 17, 2010, 15:49:13 pm от me4kata »
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Винаги съм се чудела на пушачите в асансьорите, какво удоволствие им доставя да димят в асансьор, или пък толкова ли са нетърпеливи докато излязат, респективно приберат се вкъщи, че да запалят цигара  8O
Много ми е странна и културата, защото все се срещат по улиците, парковете и въобще навсякъде фасове от цигари.
Пред склада на фирмата оня ден гледам камара фасове, склада се намира до двора на една гимназия, питам го мъжа ми що не направи едно кошче, че работниците да си хвърлят там фасовете познайте изумението ми, когато той каза, че това не е от тях, а от учениците в гимназията, които се криели и пушели там. А няма да споменавам че лафката за закуски често е токова задимена и опушена, че само докато влезе човек да си вземе кафе и му се е вмирисало чак и бельото на цигари :(
И въобще чета чета и не вярвам на ушите си как толкова хора са заети да защитават интересите на пушачите и въобще дори не се замислят за интересите и здравето на децата ни. Те били имали права, това било дискриминация, ами правото на чист въздух за нас и децата ни, ами правото на добро здраве за нас непушачите и децата ни. Направо чета и честно казано се вбесявам, защото докато продължаваме да ги толерираме тези хора, и да позволяваме компромиси с наще права наистина няма да се променят нещата. Не искам да заклеймявам всички пушачи, защото има съвсетни сред тях и културни и възпитани, но и ние сме хора, и ние имаме права, и ние имаме желание от време на време да излезем на заведение и след това да не се налага да се къпем и перем от глава до пети, защото смрадта е непоносима.
И въобще не е вярно че хората няма да спазват, ще спазват и още как, стига да има кой да следи и да налага глоби. Въпроса е че за пореден път се обслужват корпоративни интереси, а не интересите на хората.