Първо свалям шапка на пушачите, които подкрепят забраната!
Аз съм голям песимист
Видя се с предната уредба със зали за пушачи и непушачи, че такова нещо като зала за непушачи на практика няма. Дори големи къщи с много стаи, да речем пицарии, нямат отделени стаи за непушачи. (издирвам такива под дърво и камък, казвайте ако знаете). В един хубав ресторант в центъра бяхме в делничен ден в такава стая за непушачи и тъкмо мислих да набележа заведението и за друг път, питах сервитьорите спазва ли се забнатата - "ми да по принцип, но ако дойдат пушачи, питаме непушачите дали не им пречи и им даваме да пушат"
не случайно миришеше кофти. Скоро открих пак отделна зала в пицария на бул.Бъкстон и съвсем се отчаях, че в БГ нещата ще станат цивилизовани, като ни казаха, че залата работела само до 22.30ч, защото
нямало интерес, иначе останалото заведение си работи до 02ч.
Много болна тема ми е тази.
П.С.
Много ми е чудно как дискусията в общественото пространство (тв) се измества, "ами правата на пушачите", "ами аз като искам, ще си се тровя" - въобще не е това въпросът.
А правата на непушачите!П.П.С. А по варианта да има заведения за пушачи и за непушачи, то и сега няма законова пречка да има и двата вида заведения, но факт е, че аз все още не мога да намеря и един ресторант, в който да не се пуши.