0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Аз съм против тоталната забрана на каквото и да било. За това не бих подкрепила петицията. За мен най-добрия вариант е да има заведения  / не зони/ както за пушачи , така и за непушачи и всеки да може да прави своя избор какво заведение да посети.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
С риск да бъда линчувана подкрепям мнението на Баракуда! И аз съм бивш пушач, но не одобрявам такива категорични забрани за когото и да е!
« Последна редакция: Март 10, 2010, 10:10:59 am от anizi »
Несмятам че това е редно,по скоро да има заведения и заведения,ама да се третира пушача като някаква зган немисля че е редно.Затова няма да подпиша във никакъв случай  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Чак пък като сган да се третира???? Много гръмки думи...
И защо единствено и само в България имаме проблеми с такива неща??? Ако може да сме все напреки, да кривнем от някъде...
Да не би немци, британци, французи да са сган? Или да си третират населението като такова?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Ама защо трябва да си даваш мнението върху моя пост,аз мисля така и това е моето мнение ,какъв е проблема?!
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Аз като цяло подкрепям идеята за заведения без цигарен дим. Но няма да подкрепя петицията, защото в условия на криза, тези ограничения съвсем ще опразнят заведенията и още много хора ще останат без работа.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Добре де, кому преча аз като непушач? Защо пушачите ще ми пречат на мен?
Задимено е в такситата, в коридорите на болници, банки, общ. сгради, заведения, АСАНСьОРИ..., това е престъпление с/у децата ни!

п.п. аз съм непушач от 4 години, а съм пушила 15 г.
« Последна редакция: Март 10, 2010, 11:15:22 am от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Ама според мен трябва да има и двата варянта,нека си има заведения за пушачи и такива за непушачи,но да се карат пушачите да седят пред вратат на някое заведение за да изпушат една цигара не го разбирам.В момента и аз се включвам към групата на непушачите ,но определено несмятам че това е справедливо за пушачите.
 Аз мисля че не е нужно да се спори на тази тема,нека всеки изкаже виждането си и ако реши да подпише  :)
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Ама защо трябва да си даваш мнението върху моя пост,аз мисля така и това е моето мнение ,какъв е проблема?!

Ганка и върху моето се изказа,  :wink: но правилното е това:

... не е нужно да се спори на тази тема,нека всеки изкаже виждането си и ако реши да подпише :)

:good_post:
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Ще подкрепите ли петицията за забрана на т
« Отговор #29 -: Март 10, 2010, 11:30:42 am »
Добре де, кому преча аз като непушач? Защо пушачите ще ми пречат на мен?
Задимено е в такситата, в коридорите на болници, банки, общ. сгради, заведения, АСАНСьОРИ..., това е престъпление с/у децата ни!

п.п. аз съм непушач от 4 години, а съм пушила 15 г.

И аз все това се чудя  8O
Няма да забравя миналта година в едно заведение в МОЛ-а (Пловдив) как нагло ни пренебрегнаха като непушачи и настаниха пушачи на всички маси за непушачи около нас(които бяха не повече от 5, а тези за яушачи поне 40), а оправданието беше, че чакали от много време и затова  :? Що за политика е това, и защо като отида в МОЛ-а на разходка с малката трябва да си нося противогаз, защото навсякъде смърди на цигари. И немога да си обясня що за оправдание е това, че в момента е криза, навсякъде по света хората пренареждат приоритетите си, немога да си представя, че за някой човек цигарите са по-високо от здравето на собствените им деца? /визирам многото майки, които виждам по улиците с количките, нетърпеливи да запалят цигара и да димят в малките нослета на дечицата/
Стана дълго, но да ще подкрепя петицията. Освен това незнам, защо все трябва да сме на бамбашка, както се казва и за нас правилата все да са с изключения. В цяла Европа пушенето на обществени места е забранено, нека бъдем европейци.
« Последна редакция: Март 10, 2010, 11:35:18 am от julia_m »
*

Ganka

• 5926
Сия, в България заведенията няма да останат празни никога :wink: Но това с местенето на пепелника от една маса, на друга, просто е безумие.
П.С. Живея над ресторант - на никой не му пречи да излезе и да си изпуши цигарата отдолу под моята тераса. Дразни ме, че дима влиза у дома, но все пак това не е проблем. Влизам навсякъде с децата, защото не се пуши, не се прибирам вмирисана на пор и мога да си позволя да се срещна с всичките си приятели навън. Докато в България търся места, където да мога да остана 20 спокойни минути без да ме окади някой.
Пушила съм достатъчно дълго време, за да знам, че не съм била права като съм пречила на останалите.
Тук веднага намериха алтернативи - клубове за пушачи, който иска, ходи там и няма никакви проблеми със забраната.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
   Аз не виждам нищо лошо в това да има заведение с две отделни зали -за пушачи и за непушачи,не става въпрос за такива в които едната маса е с надпис "непушачи", а съседната до нея "за пушачи"(то и аз не бих влязла там).  :wink:
*

Ganka

• 5926
Фани, имайки предвид вида на заведенията в България - как си я представяш тая работа да стане?

Е ми нали иакаме да сме европейци,значи щом може да изгониме пушачите на улицата то тогава защо да не може да се направят заведения с две зали,не че сега няма такива ???
 Стига бе хора не е нужно да се води тази дискусия,всеки покрепя някаква си гледна точка и явно няма да се промени това......
 Аз съм за това да си има или заведения сдве зали,или отделни заведения за пушачи и отделни за непушачи.
 Спирам вече да дискутирам тази тема!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...

Стига бе хора не е нужно да се води тази дискусия,всеки покрепя някаква си гледна точка и явно няма да се промени това......

Нужно е.
Пушачите, които не осъзнават, че е издевателство да се дими в затворено помещение са напаст!!!
Останалите не ми пречат. Очевидно има пушачи, които са достатъчно съобразителни, за да го проумеят.

Ганка е права. Заведенията, масовите, у нас не са достатъчно големи, за да се пригодят със зали. Т.е. там не трябва да се пуши и толкоз!
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Да, европейците са изгонили пушачите на улицата. За американците да не говорим.

И е нужно да се води дискусията, за да се замислят някои пушачи какво причинавят на непушачите възрастни, за децата да не говорим.

Както написах вече веднъж, в България зоните за пушачи комфортно се разтягат из цялото заведение и накрая се пуши навсякъде. Трябва пълна забрана!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

Ganka

• 5926
Като станат цигарите по 5 евро, както са тук, съвсем няма да има нужда да се води дискусията :lol:

Като станат цигарите по 5 евро, както са тук, съвсем няма да има нужда да се води дискусията :lol:

Гане, винаги ще се намерят цигари без бандерол на 1/3 от цената. И на това сме му намерили цаката ние, българите.
Хахахахахахах
*

Ganka

• 5926

Гане, винаги ще се намерят цигари без бандерол на 1/3 от цената. И на това сме му намерили цаката ние, българите.

Мда, права си :wink: