Най-вероятно забраната ще влезе в сила през юни. Не знам до колко ще се спазва, колкото залите за непушачи са такива и има контрол или както в повечето заведение надписът непушачи си стои редом с пепелника на масата? Малко крайна мярка ми се струва за държава като нашата..
Пушачите в България са все още много, ние сме си консуматорска нация все пак, някои обичат да запалят цигара с питието, други пура, трети пурета...
Ако все пак стане чудо и се следи стриктно дали се спазва забраната, може би ще е пълно с частни партита всяка вечер и всеки ще е член на някой клуб, за да не губят заведенията масовата клиентела
Аз съм бивш пушач, ако такова животно въобще има, мразя задимени заведения, повечето ми познати отказаха цигарите, но все пак...
Защо не направят заведения за пушачи и заведения за непушачи, /знам, че звучи абсурдно и си е абсолютно непостижимо, но както има заведения, където се предлага пушене на наргиле../ така непушачите сами ще избират дали да се тровят пасивно сред пушачите и изборът ще е ограничен двустранно.
Всички знаем, че забраненият плод е по-сладък, едва ли с тази забрана лесно ще накараме пушача да не пуши, макар, че точно чувството, че съм се превърнала в роб на цигарите ме накара да се реша да ги разкарам от ежедневието си.
Не съм привърженик на дискриминативните крайности, макар, че се чувствам много по-добре там, където не се пуши, но се чувствам по-добре и там където като си отворя прозореца не дишам изгорелите газове на колите и заводите, за съжаление това не може да се случи там, където съм избрала да живея!