0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хашимото и Мениеров синдром
« -: Март 08, 2010, 15:54:40 pm »
Здравейте!
Аз освен, че съм с Хашимото от 2 години ме мъчи Мениеров синдром.
Онзи ден имах голяма криза световъртеж + повръщане и така около 1 час общо и двете.
Такава голяма криза имах и миналата пролет на 18.03.2009г., тогава дори бях на система в болницата.
Преди това, през около 10дни имах замайвания и леки световъртежи. Световъртежите са придружени със запушване на ухото и пищене. И ги получавам изведнъж дори когато съм в най-добра кондиция.  :x
Нямам главоболие. Правен ми е доплер, но съдовете са проходими, имам ошипяване на гръбначния стълб, но уж не е много...
Пих 1 месец Бетасерк 24мг, но не ми помогна. Сега си взех Гинко билоба 120мг., а и преди съм го пила и имаше ефект. Преди това пих Арлеверт, Неуробекс, Винпоцетин, Деанксит-от него много ми се спеше... и др.
Има ли някоя от вас, която да има такова заболяване. Как се справяте с него?
Писна ми вече, дори и колата забравих как се кара вече, защото ме е страх да не ми стане изведнъж и ако съм в някоя колона на светофар, който току що е пуснал колите как ще спра изведнъж...- размишлявам си аз...
Дали това Хашимото не отключи този Мениеров синдром, защото и двете се появиха по едно и също време? :(

*
Re: Хашимото и Мениеров синдром
« Отговор #1 -: Март 08, 2010, 18:15:08 pm »
Здравей, мила! Аз имам мениеров синдром от доста време.  :( Не знам от какво се получава.  :( Работя много, доста време на компютър, седнала, приведена, на голям шум, под огромен стрес и напрежение - май това е и най-важното в случая. Отделно вдигнах и кръвно. Получавам кризи от време на време - особено около цикъла, малко преди да ми дойде и най-изненадващо вечер в леглото - имам чувството, че съм пияна. Вие ми се свят, повръща ми се, боли ме главата... Пия медрин, но опаковката ми свършва, а разбрах, че май не се произвежда. Не знам дали мениеровият синдром има общо с хашимотото, аз поне това нямам, но пък имам проблеми с щитовидната жлеза.

Re: Хашимото и Мениеров синдром
« Отговор #2 -: Март 10, 2010, 17:14:16 pm »
Аз да споделя и да се оплача. Имам ги и двете и си обяснявам, че се провокират от тревоги и нерви!
За Хашимотото е ясно ...пиеш хапчета докато си на белия свят,...но Миниеровият синдром много ме мъчи.
Бетасерк съм пила,но там ефектът е по-бавен...трябва да се натупа в организма.
Открих някакво спасение с Вестибо и Вертигохил /хомеопатично лекарство/.
Истината,е че трябва да си спокоен ...тогава кризи няма.
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.