0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

name

незнаеща /базална температура/
« -: Май 06, 2006, 23:02:11 pm »
Здравейте! От 4 год. съм омъжена и със съпруга ми не сме се пазили но не сме и целенасочено мислили за бебе.Все си казвахме каквото стане.Да ама след толкова време взех да се замислям че нещо нередно има тука и трябва сериозно да си помисля какво означава това.Обърнах се към лекар ,направих нужните изследвания на мен и съпругът ми.Нищо нередно на пръв поглед, засега. Та въпроса ми е : сега започнах да меря температурата и да си водя календар.Прочетох тук там и така и не ми стана ясно кога точно е момента на овуто.Някъде пишеше че след овулацията темп.се покачва с 0,4гр. и се задържа 10 дни. Е ако е така как да разбера кога ни е време за секс след като тя вече е минала.
Благодаря!
« Отговор #1 -: Май 06, 2006, 23:29:12 pm »
мила,добре дошла!не искам да те плаша,но аз и след 18 години не знам каква е причината и това е до някъде защото преди години нямаше информацията която може да се научи тук в форума.Моята грешка беше,че дълго се мотах с надеждата че ще стане,а после се мотах и по недостатъчно компетентни доктори.Едно от най-важните  неща е да се обърнеш към специализирана клиника по стерилитет,защото само на такива места правят изследвания на които може да се вярва.иначе ще загубиш още време,нерви и пари.На първата страница има овулационен календар,където ако си попълваш данните ще ти показва дните на най-вероятната овулация.По температурата само не можеш да разбереш,но има и тестове за овулация.Трябва като начало да направите поне спермограма,но само в клиника по стерилитет - не пишеш от кой град си,но момичетата ще ти помогнат с адреси;хормони и после ако вс.е наред да се види дали са ти проходими тръбите.Чак след това се прави каквото и да е друго.Желая ти успех и ако имаш въпроси - питай
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Май 07, 2006, 08:50:02 am »
МЕТОД НА БАЗАЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА.
ТЕСТОВЕ ЗА ОВУЛАЦИЯ
С меренето на температура няма как да разбереш предварително кога е овулацията, затова се ползват тестове за овулация.

След като правите опити четири години мисля, че не трябва да си губиш времето с температури и тестове, ами се обърни към клиника по стерилитет за спермограма, фоликуметрия и тест за проходимост на тръбите.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #3 -: Май 07, 2006, 09:14:19 am »
Здравей,мила!Аз съм с аналогична на твоята история.С мъжът ми сме заедно вече 4 години.Общо взето от близо толкова правим секс без предпазни средства.Но за тези 4 години аз не съм забременявала.В края на миналата година се обърнахме към лекари.Аз живея в гр.Бургас.Стана така,че обиколих кажи речи всичките гинеколози тук,а диагнозите все различни,лекарите несигурни точно какво трябва да се предприеме и т.н.Просто времето летеше , а резултата нулев.И така решихме да отидем във гр.Варна и да се консултираме с техните специалисти.Първо нещата стават много по-бързо.Още на първия преглед научих много неща,вкл.ми бе направена и цветна снимка.Интересно е ,че при една и съща доза лекарства имам доста голяма разлика при Пролактина напр. в Бургас и Варна.При спермограмата също има разлики,така че,моя съвет е като на останалите момичета.Не си губи времето в безцелно ходене при различни гинеколози.Обърни се към удобна за теб Клиника по стерилитет и започнете изследванията там.Пожелавам ти успех!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Май 07, 2006, 09:45:54 am »
Мила НАМЕ Първо...       моите поздравления че си решила сериозно да се заемеш с нещата!
Втото .....  послушай момичета и не си губи времето при разни гинеколози ,които не са специалисти по стерилитет !!!!!Аз така си изгубих години наред в лутане,заблуда,а и много скъпо ми излезе!    
Трето...  започваш всички рутинни изследвания:Кървни,хормони,хламидия.......................
правиш фоликуметрия,цветна снимка за проходимост на тръбите
разширена спермограма на мъжа.
Това е за начало.
Стискам ти палци всичко да е наред!!!!!Дано притеснениата ти са напразно и скоро то да се получи!!! yahoo_17  :crossfingers:
*

name

« Отговор #5 -: Май 07, 2006, 10:09:37 am »
Благодаря момичета.Аз съм от Пловдив.Моля препоръчайте ми лекар тук.А тази цветна снимка страшна ли е, защото аз съм голяма бъзливка. Може ли да се пристъпи към стимулация без нея.Извинете за глупавите въпроси, но сега навлизам в нещата и съм абсолютно объркана.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Май 07, 2006, 10:31:52 am »
Клиника Торакс - д-р Даскалов. Не работи със здравната каса, но пък и повечето неща, свързани със стерилитета не се поемат от касата.
Не може стимулация без тест за проходимост на тръбите - хидротубация или цветна снимка. По-добре хидротубация. Специално в Торакс я правят с упойка, така че нищо няма да усетиш.
*
« Отговор #7 -: Май 07, 2006, 11:05:56 am »
Name момичетата ти отговориха.Аз също съм от Бургас и загубих,почти 4 години в лутане при псевдолекари в нашия град.
Супер ти завиждам ,че живееш в Пловидв.На мен ми се налага да кръстосвам България за да попадна на такива лекари,които са при теб, възползвай се от това.

Довери се на д-р Даскалови, попаднала си на правилните лекари.
Късмет и успех  :balk_602:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #8 -: Май 07, 2006, 11:31:54 am »
И аз бих ти казала д-р Даскалова -тя отговаря като Мели във форума на всичките ни въпроси.Можеш да се свържеш с нея да ти обясни и каже кога можеш да я намериш
  Цветна снимка е задължителна,за да се види дали са ти проходими тръбите.Ако са запушени какъв е смисъла да правиш стимулация,като нищо не може да мине през тях-даже не е безопасно.Боли колкото при мензис-как издържаш всеки месец :lol:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Май 07, 2006, 14:45:40 pm »
Напълно съм съгласна с момичета!!!!Препоръчвам ти ТОРАКС!!!
А за проверка на тръбите ,тя е задължителна!!!
За снимка ..............някои ги боли,някои не!Цялата работа трае около 5 мин.Аз го изтърпях,и ако се наложи пак ще я направя.
Пак ако искаш може да направиш хидротубация както ти каза ЛАЛИ.,
в Торакс я правят с упойка, така че нищо няма да усетиш.
Успех!!! :lol:
*
« Отговор #10 -: Май 07, 2006, 20:22:41 pm »
Подкрепям момичетата.
Заемай се сериозно и то наистина в специализирана клиника.
Млади сме ,но времето бързо минава.И аз съм от 4 години омъжена и не става.
Успех!
« Отговор #11 -: Май 08, 2006, 17:55:03 pm »
Цитат на: naiema
Здравей,мила!Аз съм с аналогична на твоята история.С мъжът ми сме заедно вече 4 години.Общо взето от близо толкова правим секс без предпазни средства.Но за тези 4 години аз не съм забременявала.В края на миналата година се обърнахме към лекари.Аз живея в гр.Бургас.Стана така,че обиколих кажи речи всичките гинеколози тук,а диагнозите все различни,лекарите несигурни точно какво трябва да се предприеме и т.н.Просто времето летеше , а резултата нулев.И така решихме да отидем във гр.Варна и да се консултираме с техните специалисти.Първо нещата стават много по-бързо.Още на първия преглед научих много неща,вкл.ми бе направена и цветна снимка.Интересно е ,че при една и съща доза лекарства имам доста голяма разлика при Пролактина напр. в Бургас и Варна.При спермограмата също има разлики,така че,моя съвет е като на останалите момичета.Не си губи времето в безцелно ходене при различни гинеколози.Обърни се към удобна за теб Клиника по стерилитет и започнете изследванията там.Пожелавам ти успех!

Здравей, не разбрах доволна ли си от варненските гинеколози и коя клиника посещаваш.